Moj vrt u nastajanju |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 27> |
Korisnik | |
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ma i sa slike se vidi da je slatko
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Mogu zamisliti kako je slatko, kod mene je malo bijelog grožđa, ali je super.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Nije ti loša ideja.Upravo ga jedem, slatko je ko - med
![]() |
|
![]() |
|
maslacak7 ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Ožujak 2009 Lokacija: Betina Status: Offline Bodovi: 2828 |
uh koje krasno cvijece al ovo grozde mi je bas super...sad imam zelju bar jednu bobicu otrgnuti...mljac!
|
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
A da u mene ne padaju samo tikve kroz odrinu pobrinula se ova loza.
Zasladite se: ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Evo malo i začinskog i ljekovitog bilja iz mog vrta:
Satureja subspicata (grivina ) ![]() Timijan (koji?) ![]() Rosopas (iz Slavonije dobro se udomaćio ) ![]() Čubar (Satureja montana ): ![]() Domingova kadulja, navodno, bez tujona: ![]() |
|
![]() |
|
Hvala ti, Duda-Lave.U pravu si.Znam da se režu i režem ih. Yuku sam dobro porezala nedavno ali su gornji listovi nakon toga opet "legli". A palmu režem zimi, kad je u mirovanju. Sve ove donje listove koji su pomalo žuti ću skinuti a i yuku drastičnije orezati. |
|
![]() |
|
Željka23 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1567 |
Aloe su predivne, palmica i yuka moji favoriti!
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Fermina, palma žumara ti je prekrasna, meni je ona jedna od najljepših palma.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
Duda-Lave ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
fermina ..moje skromno mišljenje što se tiče žumare i juke..ja im režem donje listove ...tako sam dobila uputstvo od uzgajivača palmi kad sam ih kupila kao male a osim toga bit će ti vrlo uredno a i kad se osuši list od juke ona se teško odreže..
![]() ![]() |
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
prekrasan vrt fermina
![]() |
|
![]() |
|
Hvala Flavia, nisam ni znala da se zove - žumara.
|
|
![]() |
|
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
Sve mi se sviđa u tvom vrtu Fermina....ali me posebno oduševila palma žumara na jednoj od zadnjih sličica! Prekrasno! |
|
![]() |
|
piramida ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 06 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 1060 |
Moja mama nije znala da je mora držati vani,pa joj je u kući propala,šteta.
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Oprosti što se ubacujem, ali u srednjoj Dalmaciji je poznaju pod imenom sirotica, a to je ime dobila vjerojatno prema svojim vrlo skromnim zahtjevima za vodom i zemljom. Raste doslovno u kamenu.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Piramida,taj pokrivač se u nas( na moru ) puno koristi za pokrivanje zidova.
Ne drži se u kući.Mora biti na suncu,nema posebne zahtjeve osim da ima gdje - padati.Vrlo je trpeća. Ne znam kako podnosi zimu u unutrašnjosti, u nas joj nije smetao ni snijeg prošle godine. |
|
![]() |
|
Hoya, ona prva je Aloe barbadensis ili kako je češće zovu Aloe vera.
Vrlo je ljekovita (opekotine, rane, proširene vene, hemoroidi.....) Očigledno ti ona šalje dobre vibracije kad je diraš. Kad dosegne starost od 2-3 godine tek je tada ljekovita i ne više tako mekana. Druga, aloe arborescens je još ljekovitija i ona se upotrebljava kao lijek za rak u receptu Patera Zaga, koji kruži po internetu. |
|
![]() |
|
piramida ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 06 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 1060 |
Ovaj pokrivač za betonski zid jel to trajnica?
Moja mama je dobila pelcer te biljkice,ali ju je držala u kući u teglici i propala joj je,valjda ju je trebala držati vani. |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Stvarno su iznenađenja. Zahvaljujući tebi nabavila sam aloju (onu prvu - kad ne znam pravi naziv), a ove zadnje mi je dala Triša. Ova prva mi je nešto posebno, ne samo zato što je ljekovita, nego me fascinira osjećaj kad ju diraš. Toliko mekana, nježna, ma ne znam opisati ... Da samo znaš kako je mazim!
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Evo ih:
![]() U prvom planu je list koji mi služi za popravljanje tena, svako malo ga- recnem: ![]() ![]() ![]() Aloe arborescens: ![]() I njen podmladak: ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 27> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |