Luffa acutangula |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Korisnik | |
domingo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() Pridružen: 14 Kolovoz 2008 Status: Offline Bodovi: 602 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Lijepo bi bilo da imamo svoje vlastite spužve u vrtu.....no kažu da se može kod nas uzgojiti ali maslačak7......uzgoj je problematičan. Na drugim forumima kažu da nikome nije stigao da se osuši plod luffe.
Možda se sije u jesen?!! |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
maslacak7 ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Ožujak 2009 Lokacija: Betina Status: Offline Bodovi: 2828 |
evo ja sam ovo nasla...
prirodna spuzva sije se u proljece.pripada obitelji CUCURBITACEOUS. Poznata pod nazivom Washrag Gourd.To je jedina biljka koja se moze koristiti kao spuzva za pranje...suda,ribanje pa cak i kupanje.Vrlo brzo raste i stvara desetine plodova po biljci. Kada potpuno sazrije plod treba oguliti od vanjskog omotaca oprati u cistoj vodi a zatim potopiti u otopini izbjeljivaca i vode ,te ostaviti da se osusi na suncu. traje dugo ako se redovito nakon upotrebe opere i osusi... na slici su duguljaste... eto ako sam bar malo pomogla.. |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Tako sam i ja čitao OTOK
Ovdje piše još: Luffa acutangula......a puno toga piše i na kineskom. Zna li netko kineski? ![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Vidjela sam to, mora biti da je neka vrsta tikve, penje se.
Kad plod sazrije, oguli se kora i unutra je ta spužva |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dobio sam jednu vrečicu iz Amerike......na engleskom se kaže: Angled Luffa i na slici je uglasta.
Kod nekog Dragonjića kod nas, vidim da uzgaja oble luffe. |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
......pokušao sam naći na našem forumu o luffa biljci. Pokušao sam doznati nešto kod drugih. Kažu da kad sazrije odlićno služi kao spužva za kupanje.
No postoje problemi s uzgojem......zna li netko više??? |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |