Kalanchoe |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1920212223 28> |
Korisnik | |
nichll =) ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 718 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
prekrasna je ...a tek kad u potpunosti procvijeta....
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
A ovo je od prekjučer nova ljubimica
![]() kalanhoa- kalandiva...... ovo kalndiva je pretpostavljam neka podvrsta
![]() ![]() a ovo joj je list, veličine je više od pola moga dlana
![]() |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Silvek, ma ti si moj idol!!!
Hvala za savjete, idem odmah to napraviti...
|
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Moje su cvale cijelo ljeto, sad već pomalo prestaju. No čim dobro zatzopli ih obavezno stavljam van
|
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Proljeće, najbolje ti je pomiješati jednu žlicu deterdženta za pranje posuđa s vodom i time poprskati, to će riješiti problem uši. Ako imaš i problem s pepelnicom, dodaš u otopinu jedan prašak za pecivo
![]() |
|
Budi promjena koju želiš vidjeti.
|
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
to su ti bijele usi posprcaj s necim da krepaju jer ce ti i biljka otic...
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Brbe ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
Slažem se sa Silvek kat.rea...
Nažalost imam isti problem i to svake zime.... Problem je u tome šta imaju premalo svijetla... One koje su mi priljubljene uz prozor još nekako jadno i prežive a one koje su mi malo udaljenije od prozora jednostavno pocrkavaju ili se sasuše ![]() |
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
meni ce izgleda ona sa velikim listovima sto ju imam cvjetati...
ja sam poslusala shashin savjet provela mi je ljeto vani i onda sam ju stavila u stubiste bas ispod krovnog prozora da ima dosta svjetla... stubiste je hladnije nego kuca i vidim da pomalo rastu joj na vrhovima pupoljci :) jedino joj je lisce neko malo pozutilo kad sam ju unjela u kucu (mada to pripisujem mozda i smrdljivim martinima jer su se sakrili u nju pa mi je stubiste bilo prepuno smrdljivaca) |
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Ja sam nekad na prozoru imala kalanhoe i uspjevale krasno. No kad su odcvjetale nikad nisam uspjela dobiti i drugi cvat. Makar sam ih čuvala dugo. Sad sam kupila opet i baš me zanima hoće li mi cvasti i po drugi puta kad ovo prođe. Prva,koju sam bila kupila, mi je isto dobila te sive listove i tada mi je prijateljica u nekoj knjizi pročitala da je to od previše zalijevanja. Više nisam ponovila pogrešku. Tako da je treba zalijevati ali s mjerom. |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Kalanhoe često zimi nutra napada pepelnica, i od toga zna ostati bez listova.
Kat.Rea, potrgaj sve sumnjive grane do zdravih područja, najbolje na "zglobovima", ona mi jedna grana na prvoj slici izgleda sumnjivo, na drugoj makni isto sve i preseli ih na drugo mjesto. Moja je kalanhoa ok, ali na stalnih 15-18 stupnja. |
|
Budi promjena koju želiš vidjeti.
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
nisu ni moje na većoj temperaturi i une su pupova tako da mislim da nije to, ali jel mi se to čini ili je ovoj drugoj zemlja suha i odvojena od teglice? pa da nisu žedne bile?
|
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
2008. godine sam dobila za rođendan prekrasnu kalanhou u cvatu. Nakon izvjesnog vremena se sva objesila, mislim da joj je bilo vruće u kući pa sam ju stavila u hladniju prostoriju i tu je prezimila. Od proljeća do kasne jeseni 2009. je bila na balkonu, na istočnoj strani, krasna, bujna, sa lijepim krupnim listovima, međutim kada sam ju unijela u kuću, počeli opadati listovi i sada je od nje ostalo ovo
![]() iskreno se nadam da će preživjeti......
drugu sam dobila pelcer od Proljeća na Zg kavici, primila se, narasla, počela pupati i neki dan vidim ovo
![]() S obzirom da imam još 3 kalanhoice, koje su došle sa Zg kavice -2 i jedna od Mari5510, a sve su u hodniku, tj. na podestu, gdje je temperatura max. 15 C dnevna, a noćna dosta niža, pitam se, a i vas koje znate, što krivo radim, da li im je to preniska noćna temperatura?
|
|
![]() |
|
nichll =) ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 718 |
ja sam svoje kupila proljetos...imam 5 vrsta (pune-crvena, svijetlo i tamno roza i krem(narančasta) i prazna crvena) sad mi je floraifauna poslala još dvije...ne znam kakve su....ljepe su mi za vidjeti i lake za održavati...cijelo ljeto provele su u hladu..jedna je čak cvijela ljeto imala isti cvijet..mislim da još uvijek ima 2-3 cvijetaća od ljeta....sad stoje u sjevernom prozor vidim da im rastu mladi pupovi znači bit će cvijetića....objavit ću vam slike kad procvijetaju.........pozzzzz
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
One se lako razmnožavaju i brzo rastu,tako da si možeš na brzinu povećati kolekciju
![]() |
|
![]() |
|
deniii ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 9 |
shasha hvala
ia ja sam nekako odlučila do proljeća ne dirat onda ću je presadit možda čak i razmnožit čini mi se nekako pregusta... |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Deni,možda se biljka treba odmoriti,skupiti hranu i"snagu"za novu cvatnju.
Cvijet se"hrani"putem lista,ako nema lista nema hrane.Vjerujem da je tvoja,u 9mj,bila prilično slaba sa lišćem jer je hrana otišla u cvatnju.Pusti je nek ojača,cvast će ona opet.U proljeće je presadi,stavi van(moje su cijelo ljeto vani,na suncu)i cvast će cijelo ljeto.
|
|
![]() |
|
deniii ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 9 |
ma cure moj ja tek sad vidim kak je ovaj forum super...sad ću vas svakodnevno davit pitanjima
![]() e imam i ja jednu kalanhou kupila negdje u 5mj cijelo ljeto je super cvjetala, i onda negdje u 9mj cvjetovi opali...sad listovi idu ko ludi al cvjetića nigdje..mjesto joj paše, zalijevam i prehranjivam listovi su baš zdravi al gdje mi je cvijeće..... |
|
![]() |
|
Bude ti cvala,naravno ,no vjerojatno neće ove godine ali će cvasti.Možeš je preko ljeta i vani držati.Moje su na cjelodnevnom suncu i odgovara im,no ako je tvoja do sad u kući bila,stavi je negdje u hlad da joj sunce ne sprži list.
Vani ju je dobro staviti jer puno bolje raste.Naravno u jesen sa njom u kuću
![]() |
|
![]() |
|
piramida ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 06 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 1060 |
Dali netko zna,imam kalanhou,ali mladu,spelcala sam je,zanima me dal mi bude cvala,pošto je iz pelcera.Držim je na prozoru u kući i super se drži.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1920212223 28> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |