Moj prvi vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3940414243 184> |
Korisnik | |
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Flavijica
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Ripsalis
Osvjetljenje- jaka svjetlost bez direktnog sunca. Dobro bi bilo da se ripsalis stavi u visecu košaru pored prozora, okrenutog prema sjeveru. Zemlja - polovina supstrata za orhideje i polovina dosta vlaknastog humusa od lišća. Đubrenje - đubriti 3 do 4 puta ljeti tekućim đubrivom za orhideje. Vlaznost - za vrijeme vrućina pošpricati ripsalus svakog 2 ili 3 dana. Zaljevati svakih 5 do 7 dana u toku rasta. Svakih 10 do 12 dana u toku zime. Ne tolerira propuh narocito ne zimi. ![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Oni držači za cvijeće su sjajni. Blago onima čiji M nemaju kao moj dvije lijeve ruke, pa će moći napraviti takve!
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Samo sam svratila pogledati još jednom cvijet ripsalisa, kad ono konstrukcije za visoke biljke, super, mm će biti sretan
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
I meni se sviđaju ove ideje za držače biljaka.Morat ću to potražiti,il bar pokušati napraviti.Jakooo mi je potrebno takvo nešto
![]() Za prirodna đubriva uvijek glasam,ali meni su jakooo nedostupna pa iz tog razloga koristim umjetna...A sigurno da je bolje prirodno.. |
|
![]() |
|
Štefica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1800 |
Super ogradica za visoko bilje.
Uvijek nam nudiš korisne savjete u vezi prihrane biljaka ![]() |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Hej šmrcko evo i mene malo kod tebe.
Atmosfera je super a i štošta sam novoga naučila. Ovo za ruže ću svakako primjenjivati samo da mi se prime.
A što se tiče pilećeg gnojiva...moja sveki ima kokice pa bih i ja mogla s time pokušati, ali mi nije sasvim jasan postupak, i u kojem omjeru bi se trebalo koristiti...pa molim pojašnjenje
![]() A što se tiče Fužina i ja ti želim ( kao i flavia) da dobiješ na lotu, i da onda biraš gdje ćeš živjeti, a Fužine neka ostanu za vikendicu!!!
![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Smrčko, ja sam ove sezone povremeno (npr. jednom mjesečno) zalijevala vrt razrijeđenim pilećim gnojivom (inače svake sezone doma hranimo 30-tak pilića pa imam dosta tog gnojiva) i vrt je odlično napredovao. Npr. primjestila sam da su mi mirisne kunice nekako požutjele, i ja ih zalila tim gnojivom i one pozelenile, propupale, bujale... Baš sam na njima vidjela fantastičan napredak takoreći preko noći. Ali i svo ostalo bilje bilo mi je zahvalno zbog tog pripravka. Znam da je svježe, živo gnojivo jako i da može spaliti korijenje biljkicama, zato sam ga uvijek prorijeđivala u vodi. A isto ga tako prorijedim npr. s puno zemlje i malo pijeska - to recimo kad sadim cvijeće i grmlje vani... Da se može poslati
![]() ![]() |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Sada sam gledala video di vrtlar savjetuje đubrenje ruža 3 puta, u proljeće, pred cvatnju i u sredini ljeta. Đubrivo je bitno da bude NPK 5-10-10, u količini pola šalice ili 2 šake.
Takođe je važno ružama dodati gorku sol ( magnezijev sulfat, ima ga u apotekama i inače se koristi kao laksativ), takođe pola šalice ili 2 šake. To se posipa oko ruže na zemlju i na to se pospe kompostna zemlje da bi dovukla gliste i mikroorganizme koji razgrađuju đubrivo. Ovo moram pokušati ![]() Takođe je jako dobro dodavati cvijeću, i vrtnom i u posudama kompostirano pileće đubrivo. Kupovala sam pileće brikete, ali ne znam točno što su oni ![]() Živo pileće đubrivo spali korjenje ![]() U moj vrt sam ubacivala i eko konjsko đubrivo, koje spada u topla đubriva i dodaje se na jesen da se obogati zemlja. ![]() Laku noć ![]() |
|
![]() |
|
Da Flavijica svašta se nađe na stranim stranicama
![]() Ma treba uvesti silu i natjerati muške da naprave nešto ![]() ![]() ![]() Hoja ti imaš taktiku, ali kod mene bi upalila samo da mu stavim moj remek uradak u krevet di spava ![]() Hvala Džombić ![]() Hvala Bromice ![]() Svima ![]() |
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
smrcko super su ti ideje držači za biljke ali niti meni nema tko napraviti, možda naiđem negdje na gotove u prodaji
![]() a tebi jedna velika ![]() |
|
![]() |
|
Evo Mare za tebe idealna mješavina za kaktuse i sukulente
5 djelova perlita ili mljeveni kamen ( kao 1/3 zrna graha) 4 dijela kupovne zemlje 1 dio grubljeg pijeska( znači ne najsitniji) ![]() |
|
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Koja ljepota od cvijeta ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Flavia, ni MM nije zainteresiran, ali ja ili počnem pa on mora zvršiti ili napravim takvu glupost i rugobu da mu bude muka i onda popravlja. U konačnici - on napravi!
|
|
![]() |
|
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
Super su ti "držači" za biljke...vidjela sam to po stranim sajtovima ima za kupit...a ima i držači za ruže stablašice, baš su fora! Ti držači su em dekorativni, em korisni....cure koje imaju sposobne muževe i švas-aparat i malo željeza tanjeg profila...možda si mogu i organirat izradu tako nečega i u kućnoj radinosti....moj M nije zainteresiran za izradu tako nečega...već sam ga probala "angažirat"..ali nisam uspjela...niti putem trikova i drevnih vještina
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Evo još jedna, to bi se moglo i napraviti sa žicama
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Wow - ideja za visoke biljke u mom vrtu. To bi mi bilo rješenje protiv vjetra.
|
|
![]() |
|
Ili ova
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Hvala Bako
![]() ![]() Ovo mi je super ideja ![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Bravo Šmrcko za bunker. Koja dobra ideja!
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3940414243 184> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |