Rainovi vrtni prijatelji |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 39> |
Korisnik | |
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Draga Rain, prošetala sam tvojim vrtom koji me uvijek iznova oduševljava, jer vidim da imaš puno biljaka koje osobno preferiram.
Prije svega želim izraziti divljenje prekrasnim jesenskim pejsažima, blago tebi da možeš šetati tako lijepim okolišem, podsjeća me na Zagorje.
Dojmila me se činjenica da ti je scabiosa procvala u studenom, stvarno je preslatka, djeluje krhko, a odoljeva temperaturama i maglama.
I na kraju moj naklon za tvoju kolekciju "zelenjave" koja je jednostavno fascinantna, od eonimusa pa do mlječika.
Bravo, čestitam. Lijepi pozdrav
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Hvala svima na poticaju,RS,to ti je nekaj između Zagorja i Prigorja.
|
|
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
|
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Molim te reci mi kad ti obrezuješ Wisteriu? I još nešto, što je ovo "pocrvenilo"? ![]() hvala
|
|
![]() |
|
bigmamma ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Studeni 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3466 |
Rain, s guštom sam razgledala tvoj vrt, a na neke slike i nekoliko puta, i sve mi je predivno, al nakon zlatne kiše i crvene rudbekije sam ostala
![]() |
|
![]() |
|
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Tija,gliciniju čerupam cijelo ljeto,skraćujem grane,jer mi hoće na krov,a u veljaći sve sporedne grane režem na 3-4 pupa,tak da obilno cvate na tim kratkim grančicama.Najgore mi je kad ju pofuri kasni mraz.Onda ona ponovo potjera pupove,ali ne tak obilno.Valjda zato kaj ju stalno režem,cvate pomalo cijelo ljeto.Imam u planu uzgojiti jednu gliciniju kao drvo sa stablom,samo da nađem bijelu sa malo rozoga.
A ono kaj je pocrvenilo je neki obični žednjak,koji je ljeti zelen,cvate žuto,na jesen pocrveni i onda se skrije pod zemlju. Bigmamma,dobro došla u moj vrtek,drago mi je kaj ti se sviđaju moje biljčice! |
|
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Ova mlječika euphorbia wulfeniikod nas na otoku raste na divlje, ali samo na sjevernoj strani otoka i prekrasno ih je vidjeti kad procvjetaju. Krasne boje jeseni, uživaj u njima
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Ma svaka čast baš je prekrasno
![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Kako su dobri oni prizori "brega" u jesen. Onako tople, skladne jesenske nijanse može samo priroda naslikati.
|
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Obožavam ovdje biti osijećeam se baš ono pravo opušteno -jer mi je sve genijalno
![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Rain, prošetala sam tvojim vrtom. Ako počnem hvaliti neću tako lako stati. Divno!
Vidim da te iznenadilo lišće aruma. Jes li ga možda uzgojila iz sjemena?
Ja sam dobila sjemenke i svakih par dana gledam - još ništa. A tako ga želim imati - poseban mi je.
|
|
![]() |
|
Hoya,nisam iz sjemena,kupila sam gomoljčiće.Od 5 su potjerala samo 2,trebalo bi ih saditi friške,ali tko zna kak dugo stoje negdje u skladištu,tak da slabo tjeraju.No,nema veze,glavno da imam bar nešto,bu se raširilo.
Cimi,u pravu si,ni jedan čovjek ne može složiti ono kaj složi priroda,možemo ju samo oponašati. pozdrav svima kaj mi dođu! |
|
|
|
![]() |
|
Moram vam ispričati kakvo me danas iznenađenje snašlo!Dojdem na poštu i poštarica mi silom uvaljuje paket.Ja se branim rukama i nogama,jer ne očekujem baš nikakav paket,kad,stvarno,moja adresa.Otvorim-i šlag me trefi.iznutra me gleda pravi,pravcati Aeshinantus,koji se pravzaprav zove Twister Flavia,ili iz milja,Konj.
Najugodnije moguće iznenađenje,predivna biljka!Morala sam si odmah poklopati malo čokolade iz paketa,a i Rain se bome dobro osladil! Flavia,ne znam da li znaš-ti si u stvari Nikolina,koja dijeli darove gospojama u najboljim godinama, nakon kaj nadijeli djecu.Hvala ti od sveg srca! Evo mog Konja! ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
![]() |
|
Ovaj otštopač-pusa je smajlić godine!
|
|
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
E ovakvog se konja nebi bojala, prekrasan je
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Kakvo krasno iznenađenje!! |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
stefkaja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
Predivan je..
|
|
![]() |
|
nichll =) ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 718 |
mislim a bi svatko poželio takvo iznenađeneje....
![]() |
|
![]() |
|
bigmamma ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Studeni 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3466 |
Joj, i ja bi takvog konja, baš takvog.
|
|
![]() |
|
Flavia,di si našla rain-smajlića,genijalan je!
Bigmama,bilo bu na proljeće reznica,ako prezivi(a mora,inače bu me Flavia ![]() Danas smo opet malo zablatili cipele i šapice na vrtu. Mahonia se već lijepo rascvala ![]() ![]() ![]() kukurijek pušta nove pupoljke ![]() viburnum tinus cvate,a istovremeno ima i tamnoplave bobice.Dobila sam ga od jedne jako,jako,jako drage osobe! ![]() ![]() ![]() ![]() eonij sam spremila u hladno zimovalište,a on je počeo puštati nove rozete,tak da je vraćen u toplo i dobio malo vode.Ipak je istina da je zima njihovo vegetativno doba. ![]() ![]() Nisam mogla odoljeti ovoj orhideji,kaj joj ja mogu,nadam se da je borac ![]() Svima koji svrate šaljem cvjetni pozdrav! |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 39> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |