OTOK- moj vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 257258259260261 374> |
Korisnik | |
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Razmnožava se reznicama, iz mog iskustva ne prima se baš lako.
Ne znam za kontinentalna područja, možda se javi netko s kontinenta |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bigmamma ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Studeni 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3466 |
Prekrasno kod tebe, Otok! Još toliko toga u cvatu! A kod mene sve ćelavo i pusto...
|
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
A da li bi iberis cvao i na kontinetu u ovo doba
![]() Prekrasan je,kako se razmnožava? |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Bila je tu na forumu tema - alisum ili kako ga ne pobrkati sa iberisom.
Evo sad kod mene oba cvatu. Ovo je alisum (rušeljka) ![]() Alisum je jednogodišnja biljka, cvate ljeti, ali produži cvatnju jako dugo, pa evo i sada još uvijek cvate. Tu na moru zna se održati do idućeg ljeta. Ovo je iberis (ognjica, snježak) ![]() Iberis je trajnica i cvate zimi bijelim cvjetićima. Zanimljivo je da ga u Lantaninom vrtu možete vidjeti već potpuno rascvjetanog (ona ga zove njevica), a kod mene je tek počeo cvjetati. Krasna biljka, pogotovo što cvate zimi. |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
ma tko bi rekao da je prosinac, a kod tebe rascvjetano i šareno
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Ivna, ova ljubišasta je tradescantia, malo sam tražila po netu, izgleda da je setcreasea sinonim za tradescantiu.
Vjerovatno ti nema dovoljno svjetla kad je izgubila boju, ona traži puno svjetla, a može biti i na suncu. |
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Otok ,predzadnja slika ovo ljubičasto što je to?Nije li to setcreasea?
Ako jest onda ova moja što je unutra (izgubila boju i izdužila se) i tvoja koja je vani i još cvijeta su nebo i zemlja! Naravno u tvoju korist ![]() |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Koji melem za oči i kako lijepe boje cvjetića
![]() |
|
![]() |
|
Štefica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1800 |
Ti češ moči cijelu zimu slikati nešto što ti cvate,a mi čemo uživati u tim slikicama
![]() |
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
ma prekrasno pa nisu ti naočale tako mutne lijepo uslikano cvijeće
![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Možda nije loša ideja, ali treba ga obuči dok je još cvijet, samo se bojim da bi ova bura odnjela i čarapu
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
Otok, Lantana...a da "obučete" ruberiće svoje u neke čarapice....da sjeme ne odleti, a? |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Teško je uloviti sjeme c. rubera, moraš ga kupiti kad je bonaca, jer čim ga dirneš ono odleti, ja sam skupila malo rozog, ali na jedvite jade, da me netko vidio reko bi da sam šenula, ali bilo je dobro za živce. Sad ćeš ga teško uloviti jer stalno nešto puše i čim se stvori sjeme odmah odleti.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
Plumbago je jučer imao još taj jedan cvjetić.
Noćas je divljala bura pa neznam što je od ovog još ostalo. Bijeli je centrantus ruber, meni je samo žao što nisam uspjela pronaći kod njega sjemenke, jer ima dosta zainteresiranih za njega. |
|
![]() |
|
Cvate, cvate, super
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
stefkaja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
predivno Otok..plumbago još cvate??
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Zbirka sukulenata - impresivna |
|
![]() |
|
Flavia, misliš na onu "špicastu" pelargoniju?
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 257258259260261 374> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |