Festa sv Vlaha |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Korisnik | |
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
...u pozadini je katedrala...ispred nje je sve počelo i sad završava....
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ....relikvija ispod baldahina...
![]() ...vidite li barba Luku kako se češka ???? desno gore
![]() ...ne znam ko su oni... templari???
...da, malo sam guglala...ovo je red Templara sv Marija Magdalena....
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Hvala Bogu za Dubrovnik i za vašega parca
a ona slika s fikusom je nešto posebno ![]() |
|
![]() |
|
...biskup iz Armenije nosi relikviju sveca....
![]() ....relikvija - glava sv Vlaha...
![]() ....ljudi su prije ljubili relikvije....danas se samo dodiruje rukom...
![]() |
|
![]() |
|
...drago mi je da ste prošetale....slike nisu baš-baš jer sam bila u hrpi ljudi u zadnjem redu....
Kontesa...to nije mala uličica
![]() ![]() Tija...pa nema baš nešto specijalno što mora bit na trpezi za sv Vlaha..uobičajena zimska jela od feste ( bilo koje ) ovog kraja ...
Korjenko...torta od skorupa je poznata i tradicionalana za Dbk-...volim skorup....kao dijete sam ga jela sa cukarom a none bi ga stavljala u bijelu kafu....
...imam recept ...... skorup se ne osjeća ništa previše...više kao maslo ili slatko vrhnje....vrlo je jednostavna, idu oguljeni mjenduli , ( bademi ).....
...kad sam vidjela Armenskog biskupa vrlo me fascinirao...inače su mi kao narod tako tajanstveni i nesretni zbog progona koji je vršen nad njima , prvi narod koji je prihvatio kršćanstvo....
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Manči baš lijepo da si nam slikama i opisima približila malo feštu i običaje
![]() ajmeee vidi sunca ![]() ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Manči gledala sam baš ovih dana reportažu popodne na HTV1 i govorili su i o tradicionalnim jelima koja se pripremaju u Dubrovniku tih dana a između ostalog su rekli i tortu od škorupa, baš me interesira kakva je ta torta jer škorup inače ne volim...
Lijepa vam je ta festa a imali ste ove godine i posebnog gosta biskupa iz Armenije....
![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Lijepa reportaža Manči, barem uživamo gledajući slike kad već ne možemo biti tamo.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Manči odlična reportaža u slici i riječi. Naravno ne mogu a da se ne osvrnem na onaj predivan fikus, pravi gorostas.
|
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
E, a sad reci da li postoji kakvo tradicionalno jelo koje se u taj dan spravlja i "mora" biti na trpezi?
|
|
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
Manči super si nam fotografijama i popratnim tekstom dočarala vašu festu
|
|
![]() |
|
...povorka izlazi na istočna vrata crkve sv Vlaha nakon što su se poklonili parcu...
....prvopričesnice...
![]() ....male Konavočice....
![]() ....biskupi...
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() .....Gradska straža iz Šibenika...
![]() .....viri oružje....
![]() |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Manči, prekrasna reportaža!!!
Kao da sam bila na festi, tako živo si je dočarala.
|
|
![]() |
|
....festanjuli....ovi "ljudi u crnom" su festanjuli iz prošlih godina...
...svake godine se biraju dva festanjula iz redova pomoraca i obrtnika, oni pomažu u organizaciji proslave koja traje cijelu sedmicu i duže....
...obučeni su svečano u crno sa bijelim šalom i bijelim rukavicama....
![]() ![]() |
|
![]() |
|
....gosti... ???zaboravila
![]() ...Bakar...
![]() |
|
![]() |
|
....narodna nošnja iz Primorja dubrovačkog...
![]() ....nošnja iz Konavala...nažalost, trebala sam bit na vrh Orlandovog stupa da ih snimim cijele....
![]() |
|
![]() |
|
...hvala što ste pogledale
![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Ja sam prošetala, šutke otišla, sve misleć da će biti još slikica!
Dubrovnik... kao što sam već davno napisala: iza Rijeke drugi grad u kojem bih rado živjela.Poseban grad!
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |