Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Cvijeće foto... > Moj grad u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Festa  sv Vlaha
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Festa sv Vlaha

Odgovori Odgovori Stranica  <1234>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2010 u 16:00
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2010 u 15:59
...u  pozadini  je  katedrala...ispred  nje  je  sve  počelo  i  sad  završava....

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2010 u 15:54

....relikvija  ispod  baldahina...

...vidite  li  barba  Luku  kako  se  češka  ????   desno  gore

...ne  znam  ko  su  oni...  templari???

...da,  malo  sam  guglala...ovo  je  red  Templara sv  Marija Magdalena....smile39 

Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2010 u 15:53
Hvala Bogu za Dubrovnik i za vašega parca
a ona slika s fikusom je nešto posebno
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2010 u 15:48
...biskup  iz  Armenije  nosi  relikviju  sveca....

....relikvija  -  glava  sv  Vlaha...

....ljudi  su  prije  ljubili  relikvije....danas  se  samo  dodiruje  rukom...

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2010 u 15:40
...drago  mi  je da  ste  prošetale....slike nisu  baš-baš  jer  sam  bila  u  hrpi  ljudi  u  zadnjem  redu....

Kontesa...to  nije  mala  uličicaApprove   -  to  je  Prijeko.....ima  i  puno   manjihLOL...

Tija...pa  nema  baš  nešto  specijalno    što  mora  bit  na  trpezi  za  sv  Vlaha..uobičajena   zimska   jela  od  feste  (  bilo  koje )   ovog  kraja ...

Korjenko...torta  od  skorupa  je  poznata  i    tradicionalana   za   Dbk-...volim    skorup....kao  dijete  sam  ga  jela  sa  cukarom   a  none  bi  ga  stavljala  u  bijelu  kafu....

...imam  recept ......   skorup  se   ne  osjeća    ništa  previše...više  kao  maslo  ili  slatko  vrhnje....vrlo  je  jednostavna,  idu  oguljeni  mjenduli ,      (   bademi  )..... 

...kad  sam  vidjela  Armenskog  biskupa  vrlo  me  fascinirao...inače  su  mi  kao   narod  tako  tajanstveni  i   nesretni  zbog  progona  koji  je  vršen  nad  njima ,   prvi  narod  koji  je  prihvatio  kršćanstvo.... 
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2010 u 14:50
Manči baš lijepo da si nam slikama i opisima približila malo feštu i običaje Clap
ajmeee vidi sunca Hug jednom sam bila u Dubrovniku i baš sam ručala u onoj maloj, uskoj uličici koju si slikala Smile
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2010 u 13:29
Manči gledala sam baš ovih dana reportažu popodne na HTV1 i govorili su i o tradicionalnim jelima koja se pripremaju u Dubrovniku tih dana a između ostalog su rekli i tortu od škorupa, baš me interesira kakva je ta torta jer škorup inače ne volim...
Lijepa vam je ta festa a imali ste ove godine i posebnog gosta biskupa iz Armenije....Clap
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2010 u 13:26
Lijepa reportaža Manči, barem uživamo gledajući slike kad već ne možemo biti tamo.
život je more
Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Bodovi: 4717
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2010 u 12:49
Manči odlična reportaža u slici i riječi. Naravno ne mogu a da se ne osvrnem na onaj predivan fikus, pravi gorostas.

Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2010 u 12:43
E, a sad reci da li postoji kakvo tradicionalno jelo koje se u taj dan spravlja i "mora" biti na trpezi?
Na vrh
vanja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4968
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vanja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2010 u 12:23
Manči super si nam fotografijama i popratnim tekstom dočarala vašu festu 
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2010 u 11:32
...povorka izlazi na  istočna  vrata  crkve sv Vlaha nakon  što  su  se  poklonili  parcu...

....prvopričesnice...

....male  Konavočice....

....biskupi...

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2010 u 11:26
...

.....Gradska  straža  iz  Šibenika...

.....viri  oružje....

Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2010 u 11:24
Manči, prekrasna reportaža!!!

Kao da sam bila na festi, tako živo si je dočarala.

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2010 u 11:19
....festanjuli....ovi    "ljudi  u  crnom"   su  festanjuli  iz   prošlih   godina...
...svake  godine  se  biraju  dva   festanjula  iz  redova  pomoraca  i  obrtnika,  oni  pomažu  u  organizaciji  proslave  koja  traje  cijelu  sedmicu  i  duže....
...obučeni  su  svečano  u  crno  sa  bijelim   šalom  i  bijelim  rukavicama....

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2010 u 11:12
....gosti... ???zaboravila 

...Bakar...

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2010 u 11:08
....narodna  nošnja  iz  Primorja  dubrovačkog...

....nošnja  iz  Konavala...nažalost,  trebala  sam  bit  na  vrh  Orlandovog  stupa  da   ih  snimim    cijele....

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2010 u 10:35
...hvala  što  ste  pogledaleHug....bit  će  ih  još...
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2010 u 10:23
Ja sam prošetala, šutke otišla, sve misleć da će biti još slikica!

Dubrovnik... kao što sam već davno napisala: iza Rijeke drugi grad u kojem bih rado živjela.Poseban grad!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1234>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.