Japanska dunja - chaenomeles japonica |
Odgovori ![]() |
Stranica <123> |
Korisnik | |
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
U jesen. Da li netko zna gdje se mogu nabaviti u roza i aprikot boji? |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Nisam je do sada nikada rezala, a ove godine je puna cvjetova, željela bih je presaditi na drugo mjesto jer je sad ispod zida pa se ne može lijepo širiti, kada je presaditi?
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Carol ![]() Trajnica ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Japanska dunja se reže nakon cvatnje, i to ako se želi zadržati određeni oblik. Mogu se porezati grane koje previše strše. Vidjela sam je i šišanu kao živicu. Imam 4 grma i svi imaju plodove.
|
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
![]() |
|
sunce :) ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 14 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 109 |
Dobila sam sjeme,kada ga treba posaditi?
|
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Kada treba orezivati j. dunju?
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
![]() |
|
gospina trava ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
ja sam ju probala i može se pojesti, ali od nje se prave ukusni pekmezi, bar sam tako čula. Susjed posadi si faceliju da ti privuče pčele, možda kaj i naprave.
|
|
![]() |
|
Božikovine ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
MK, nema toga kaj nemogu pojesti.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Djibril,mislim da možeš tako sad presaditi,do jeseni će se lijepo ukorjeniti i preživjet će sljedeću zimu bez problema. |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Božikovine,ja sam na mojim znala naći plod,ali koliko ja znam nije za jelo
![]() |
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Dali je sada vrijeme za orezivanje? |
|
![]() |
|
Božikovine ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Ajde da i ja postavim jedno pitanje vezano uz japansku dunju.
Raste, cvjeta i sve ok ali nema plodova. Dakle ako se netko kuži u seksualni život japanskih dunja nek nam da savijet. Više seksa, manje šeksa! ![]() |
|
![]() |
|
Djibril ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 189 |
Imao bih jedno pitanje vezano uz japansku dunju.
Zanima me da li ju je pametno sada presađivati pošto je već u cvatu? Ili da čekam jesen? Baka mi ima veliki grm, pa bih izvadio iz zemlje dio sa žilama (2-3 grane). Da li se može tako? Valjda razumijete kako bih to napravio... Hvala unaprijed na odgovoru... |
|
![]() |
|
Duda-Lave ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
moje iskustvo je da ga teba dobro orezat kao što kažu nakon cvatnje,mladice ja prikratim na visinu da se počnu granati,bez dobrog orezivanja nema niti puno cveteka
![]() |
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Kako je baka napisala, trebaš ga neposredno poslije cvatnje orezati tako da kroz sezonu narastu nove grane i zametnu se pupovi koji će iduće godine cvjetati. Ti grmovi brzo ostare, krošnja im postaje pregusta i nakon 4 - 5 godina mnogo slabije cvjetaju. No, brzo se i podmlađuju mmogobrojnim mladim izdancima.
Dakle, svake tri godine odreži do tla ili do snažnog mladog izboja sve stare grane (u jednoj godini odreži najviše 1/3 starih izdanaka). Odreži preguste grane i prorjedi mladice. Tako će grm uvijek biti podmlađen i obilno će cvjetati. |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Meni je lani jedan vrtlar rekao da ju treba orezati, kad sam se požalila da mi je slabije cvjetala. Možda je to razlog? Samo ne sad, nego kad prođe period cvatnje. Počekaj još ovu sezonu pa vidi.
|
|
![]() |
|
sova ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 09 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5 |
Imam chaenomeles već nekoliko godina, i uopće ne cvjeta. Može li mi netko reći zašto, zašto? |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
e ovaj grm imam i m i nj.vrtu nisam prije znala kako se zove,bravo za fotografije
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
TaTjana43 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 1520 |
![]() Japanska dunja Japanska dunja je
skroman grm i uspijeva na siromašnom tlu. Cvate u rano proljeće i to
prije nego pokaže listove. Cvjetići se drže u skupinama na samoj grani
i čuva ih trnje. Cvijetovi su dugo na granama. p.s. skinuto s neta |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |