Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kat.Rea - moj dnevnik
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Kat.Rea - moj dnevnik

Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 15>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2010 u 19:44
Jučer sam porezala dio ruža, sa južne strane kuće i pokrivačice tla i mislila kako je danas nastavak, međutim kada sam danas ušla u cvjetnjak, shvatila sam da moram prvo srediti čemprese. Užasno ih je snijeg povalio, živica uopće ne liči na živicu, nego na neko rasčupano čudovište...... a iznutra suhih grana, osušenog lišća, užas. Jedan dio sam uspjela dotjerati, ali drugi......neznam jesu gori oni koji nisu bili povezani prije drugog snijega ili oni koje sam malo povezala prije drugog snijega. Pokušavam ih očistiti od suhog lišća i grana, pa malo povezati da  se podignu, pa ako to uspije onda bismo ih šišali. Ustvari, trebalo bi ih šišati, ali ovako ispresavijane je nemoguće dotjerati u neku formu...... Ako bude sutra toplo kako su najavili, onda me opet čeka puno posla, samo ako mi kralježnica i ruka budu to dozvolile Cry.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Ožujak 2010 u 23:33
Ne, ja sam njih samo izvadila iz zemlje, pustila da se listovi posuše, zemlja osuši i onda ih suhe pospremila u katronsku kutiju. Malo, koliko sam imala od nekih kupovnih lukovica sam stavila piljevine između. Par puta sam samo prekontrolirala da slučajno nema truleži. Sad si mislim da probam još ove koje nemaju pupova staviti u frižider, samo još moram dobro proučiti postupak, da negdje ne fulam.
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Ožujak 2010 u 21:42
katek..jesi to amarilise u pijesak spremala preko zime?
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Ožujak 2010 u 20:50
Pffff,pfffff, pffffffff, au koja debela prašina.
Ove godine sam se uspavala, prisilno doduše, ali dok je bilo hladno nije mi se niti dalo ništa sijati, saditi, jer u kući nemam toliko mjesta u toplome, a poučena lanjskim iskustvom, nisam niti žurila.
Prvo sam krenula sa pelcerima pelargonija. Nisam to nikada tako radila, ali s obzirom na oklonosti idem probati. U jesen sam uspjela nešto malo zapelcati mojih pelargonija, a sada kada su porasle potrgala sam im vrhove i opet ih zapiknula. Nešto je ostalo i grana od jeseni i koje su žive sam isto popikala, a hoće li išta uspjeti vidjeti ćemo.
Prošli tjedan sam posadila ranunkule u dvije tegle.
U subotu sam kupila korijen plavog agapanthusa pa sam i njega danas posadila.
Kupila sam ja i acidanthere ( bicolor murielae) i prema Vokijevom savjetu posadila sam svaku lukovicu u malu teglicu, pa ću ih poslije presaditi u vrt.
Išla sam pregledati svoje amarilise koji su još u kutijama...... i bogme su neki počeli tjerati cvijet. Danas sam ih posadila 10 komada i to samo one koji već imaju pupoljak. Kako mi lani neki nisu uopće cvali, tako neznam koji su koji, znam samo da su 2 crveni hibridni ( kupljeni), a ostatak su moji stari ( ili njihovi potomci), ali da li su šareni ili crveni vidjeti ćemo kada procvatu. Ma lani sam si dok sam ih presađivala u tegle bilježila koji su koji, tako da sam kada su mi šareni procvali, znala koje su njihove bebice, a onda sam ih kada su ocvali posadila u vrt, a već ranije sam posadila u vrt one koji uopće nisu cvali, ..... e tu sam se onda pogubilasmile42, a pogotovo kada sam ih u jesen vadila iz zemlje i spremala u kutije. Sada mi ne preostaje ništa nego čekati......
Kopajući po kutijama, u jednoj sam pronašla još dosta sitnih lukovica tulipana Confused, pa sam ih posadila u jednu posudu, možda da se bar lukovice zdebljaju.
Uspjela sam još posaditi u jednu posudu 10 lukovica ixie, a onda mi ponestalo zemlje, a još je 10 lukovica ostalo. Znači sutra moram prvo po još zemlje i onda je nastavak......
Na vrh
mirna View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 231
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mirna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Studeni 2009 u 21:51

Kat.rea, mislim da ću ovaj vikend, ako nam vrijeme dozvoli i ako ga budemo imali, MM i ja probati ipak od toga nešto napraviti. Još proljetos sam isprobavala te vrbove grane pa su se lomile. Neki dan sam ih ponovno isprobala i sada se lijepo savijaju i ne pucaju. Pa ako na proljeće sve ozeleni, budemo čupali. Šteta posla ali to je metoda pokušaja i promašaja.

Kontesaa, nemam lijeske za sada.  Btw, kakav je postupak s lijeskovim granama? Kada se režu, trebaju li odstajati i osušiti se.....?
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2009 u 23:38
Katek ako smijem..
nedavno sam negdje pročitala da se vrbine grane sada režu i suše za ogradu,ali nisam sigurna...za kolčiće ih deinitivno ne treba koristiti jer se jako lako zakorjene i stvarno ih se nikako riješiti...za kolčeke su dobre lijeske, a onda se vrbine grane pletu okolo,a koliko su trajne? teško reći

Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2009 u 22:57
Ovo što sam ja htjela napraviti je definitivno zelena vrbova ograda i da vrba se jako lako primi. To ne bi loše izgledalo, samo neznam koliko je vrba trajna tako opletena kao suha..... znam dok sam bila dijete u Slavoniji su se jako puno radili plotovi pleteni, ali pleli su se od lijeske, jer je ona trajnija.
Na vrh
mirna View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mirna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2009 u 21:25

Ma jako sam zainteresirana za tu ideju jer imamo na gruntu jednu vrbu s takvim šibama i "svrbi" me da od nje nešto napravim. E, sad. Kaže mi jedna postarija žena da ako vrbu tako popikaš, ona se lijepo primi i imaš vrba ko u priči i da je se ne možeš riješiti Unhappy !?

Kao bolje je u zemlju popikati nešto drugo, a onda opletati vrbovim šibama. Što kažeš na to? Jesi li to vidjela negdje u naravi kako to izgleda ?

Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2009 u 20:56
Mirna, nismo ništa radili jer je za proljeće bilo kasno. Ako bude sreće, odnosno zdravlja, trebali bi slijedeće proljeće. Nisam na netu niti tražila nego sam čitala u časopisu. Sadi se u vrijeme mirovnja, znači od sada kada vrba ostane bez lišća pa do proljeća, prije nego potjera. Treba uzeti šibe vrbe ne deblje od olovke, iskopati jarčić i popikati ih u njega i ispreplesti....izgleda jednostavno, iako sigurno nije. Ništa, preko zime moramo malo googlati i tražiti, možda naći više nekih savjeta, pa se čujemo, jer koliko sam skužila i ti si zainteresirana za tu ideju.
Na vrh
mirna View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mirna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2009 u 15:53
kat.rea, što bi s onom ogradom od vrbovog pruća? Jeste li ti i tvoj MM to realizirali ili ste odustali?
Ako jeste, možeš li mi ukratko objasniti kako se to radi ili reći gdje na netu mogu naći uputstva.
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2009 u 18:14
O da Gio, meni bi zime bilo dosta ono malo oko Božića i Nove godine, samo radi ugođaja, a ostatak neka bude lijep topao.
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2009 u 14:37
kat.rea vidim da i ti jedva cekas proljece(kao i svi mi),pa da sve to fino procveta
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Listopad 2009 u 21:14
Triša ne fali on meni za spavanje ....., odnosno spavali smo duže smile42 - ovaj put, nego mi fali poslije podne kada dođem sa posla zato što ništa ne stignem, za čas je noć Cry.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Listopad 2009 u 14:14
Ajd vrijednice, prošla su ti još dvadana, valjda ti više taj sat ne fali.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2009 u 19:28
 Danas je bila akcija "pakiranja" banane. Još smo bili na poslu kada su se počeli vuči nekakvi oblaci. Kada smo došli doma velim ja MM ručak na brzaka ( skoro s noge) i idemo zaštiti bananu, jer ako opet padne kiša i natopi ju strunuti će u sijenu. No da, sve bi bilo dobro da sam dosta sijena skupila, ali falilo mi sijena pa mi je svekar pokosio zvjezdane, tako da sam na vrh stavila grane zvjezdana i još ću dodati suhog lišća, ali za danas smo zaštitili. Onda sam zatrpala rupu koja je ostala kada smi izvadili iz zemlje anđeoske trube i tu sam presadila nevene koji su rasli oko banane.... jest da su neki veliki grmovi, ali bilo je i malih koji su nikli iz ovogodišnjeg sjemena, pa sam ja to sve presadila, ma ako budu još cvjetali dobro, ako ne barem će malecki ostati za proljeće. I to je to za danas,  joj kako mi fali tih 1 sat Cry.
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2009 u 18:59
Danas sam poslije posla unatoč skračenom popdnevu ( joj kako mi fali tih 1 sat) uspjela nešto napraviti. Povadila sam dalije, presadila jednu ružu, te izvadila nekoliko tayberrya i zvjezdane za forumašice kojima moram poslati pakete. A dan je bio tako topao, da su mi leđa bila mokra.
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Listopad 2009 u 23:06
Triša moj cvjetni kutak od 15-16 m2 je sa onih 70 vrsta turbo popunjen. Je da su tu lukovice i trajnice koje se smjenjuju i možda će se početkom ljeta pojaviti koja rupa za ljetnice. Sve ovo sjemenje koje sam dobila, a i sadnice će ići u nove gredice koje će se izgleda nagodinu jaaako širiti Tongue. Mislim da će dogodine  kosilica skupljati prašinu LOL.
A jesi me našla sa "friškom figom"smile96, morala sam ići tražiti gdje sam to napisala smile42, a vidiš neće biti pelcera Wink, ali skupila sam sjeme.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Listopad 2009 u 06:32
Ja stvarno ne znam kako će to sve stati u tvoj cvjetnjak, voljela bih to vidjeti, pa da se i ja znam ravnati, jer i ja imam pretrpan cvjetnjak. Sad se čini prazno, a kad na proljeće počme bujati neću znati gdje je šta, a vjerujem da je tako i kod tebe.

Jedino vidim da ti imaš u vrtu i "frišku figu", pa kad budeš u mogućnosti spremi pelcerićsmile96
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Listopad 2009 u 22:53
E danas sam uspjela pregledati sjemenje koje mi je Silvek poslala, ma ljudi moji jeli to moguće, pa žena mi poslala 30 ( TRIDESET) paketića sa sjemenjem. Uglavnom ima svega, puno toga sa moga "spiska želja", a puno toga i povrh moga "skromnog" spiska. Ma svaka čast, trebalo je to samo popakirati....
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2009 u 22:52
Jučer sam curama na kavi pričala o mom cvjetnjaku koji je površine 15-16 m2 i koliko vrsta bilja ima u njemu i nisam se mogla sjetiti koliko vrsta. Danas idem tražiti skicu i 70 vrsta bilja je u cvjetnjaku.Sama nisam mogla vjerovati da ih je toliko...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 15>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.