Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kat.Rea - moj dnevnik
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Kat.Rea - moj dnevnik

Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 15>
Korisnik
Poruka
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2009 u 23:38
Katek ako smijem..
nedavno sam negdje pročitala da se vrbine grane sada režu i suše za ogradu,ali nisam sigurna...za kolčiće ih deinitivno ne treba koristiti jer se jako lako zakorjene i stvarno ih se nikako riješiti...za kolčeke su dobre lijeske, a onda se vrbine grane pletu okolo,a koliko su trajne? teško reći

Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
mirna View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 231
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mirna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Studeni 2009 u 21:51

Kat.rea, mislim da ću ovaj vikend, ako nam vrijeme dozvoli i ako ga budemo imali, MM i ja probati ipak od toga nešto napraviti. Još proljetos sam isprobavala te vrbove grane pa su se lomile. Neki dan sam ih ponovno isprobala i sada se lijepo savijaju i ne pucaju. Pa ako na proljeće sve ozeleni, budemo čupali. Šteta posla ali to je metoda pokušaja i promašaja.

Kontesaa, nemam lijeske za sada.  Btw, kakav je postupak s lijeskovim granama? Kada se režu, trebaju li odstajati i osušiti se.....?
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Ožujak 2010 u 20:50
Pffff,pfffff, pffffffff, au koja debela prašina.
Ove godine sam se uspavala, prisilno doduše, ali dok je bilo hladno nije mi se niti dalo ništa sijati, saditi, jer u kući nemam toliko mjesta u toplome, a poučena lanjskim iskustvom, nisam niti žurila.
Prvo sam krenula sa pelcerima pelargonija. Nisam to nikada tako radila, ali s obzirom na oklonosti idem probati. U jesen sam uspjela nešto malo zapelcati mojih pelargonija, a sada kada su porasle potrgala sam im vrhove i opet ih zapiknula. Nešto je ostalo i grana od jeseni i koje su žive sam isto popikala, a hoće li išta uspjeti vidjeti ćemo.
Prošli tjedan sam posadila ranunkule u dvije tegle.
U subotu sam kupila korijen plavog agapanthusa pa sam i njega danas posadila.
Kupila sam ja i acidanthere ( bicolor murielae) i prema Vokijevom savjetu posadila sam svaku lukovicu u malu teglicu, pa ću ih poslije presaditi u vrt.
Išla sam pregledati svoje amarilise koji su još u kutijama...... i bogme su neki počeli tjerati cvijet. Danas sam ih posadila 10 komada i to samo one koji već imaju pupoljak. Kako mi lani neki nisu uopće cvali, tako neznam koji su koji, znam samo da su 2 crveni hibridni ( kupljeni), a ostatak su moji stari ( ili njihovi potomci), ali da li su šareni ili crveni vidjeti ćemo kada procvatu. Ma lani sam si dok sam ih presađivala u tegle bilježila koji su koji, tako da sam kada su mi šareni procvali, znala koje su njihove bebice, a onda sam ih kada su ocvali posadila u vrt, a već ranije sam posadila u vrt one koji uopće nisu cvali, ..... e tu sam se onda pogubilasmile42, a pogotovo kada sam ih u jesen vadila iz zemlje i spremala u kutije. Sada mi ne preostaje ništa nego čekati......
Kopajući po kutijama, u jednoj sam pronašla još dosta sitnih lukovica tulipana Confused, pa sam ih posadila u jednu posudu, možda da se bar lukovice zdebljaju.
Uspjela sam još posaditi u jednu posudu 10 lukovica ixie, a onda mi ponestalo zemlje, a još je 10 lukovica ostalo. Znači sutra moram prvo po još zemlje i onda je nastavak......
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Ožujak 2010 u 21:42
katek..jesi to amarilise u pijesak spremala preko zime?

Zagorski bregi
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Ožujak 2010 u 23:33
Ne, ja sam njih samo izvadila iz zemlje, pustila da se listovi posuše, zemlja osuši i onda ih suhe pospremila u katronsku kutiju. Malo, koliko sam imala od nekih kupovnih lukovica sam stavila piljevine između. Par puta sam samo prekontrolirala da slučajno nema truleži. Sad si mislim da probam još ove koje nemaju pupova staviti u frižider, samo još moram dobro proučiti postupak, da negdje ne fulam.
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2010 u 19:44
Jučer sam porezala dio ruža, sa južne strane kuće i pokrivačice tla i mislila kako je danas nastavak, međutim kada sam danas ušla u cvjetnjak, shvatila sam da moram prvo srediti čemprese. Užasno ih je snijeg povalio, živica uopće ne liči na živicu, nego na neko rasčupano čudovište...... a iznutra suhih grana, osušenog lišća, užas. Jedan dio sam uspjela dotjerati, ali drugi......neznam jesu gori oni koji nisu bili povezani prije drugog snijega ili oni koje sam malo povezala prije drugog snijega. Pokušavam ih očistiti od suhog lišća i grana, pa malo povezati da  se podignu, pa ako to uspije onda bismo ih šišali. Ustvari, trebalo bi ih šišati, ali ovako ispresavijane je nemoguće dotjerati u neku formu...... Ako bude sutra toplo kako su najavili, onda me opet čeka puno posla, samo ako mi kralježnica i ruka budu to dozvolile Cry.
Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2773
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2010 u 20:30
Bravo Kate Clap, naradila se ti.Samo oprezno, čuvaj kičmu Wink.
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2010 u 23:10
znam da sam ti nekaj htela reći pa zaboravim..izgleda da glicinija tjera pupove, gledala ja nju iz bliza Wink 

Zagorski bregi
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2010 u 20:22
Ivna čuvam ja nju koliko mogu, ali neki poslovi te naprosto tjeraju, a s obzirom da MM niti ima volje niti želje za takvim poslovima, pa i kada se primi nečega takvog to ispadne baš kao da je sa dvije lijeve napravljeno Angry.
Kontismile227, ne mogu vjerovati, to bi značilo da će cvasti ...... jer lisni pupovi još ne bi trebali ići.
Jučer sam malo porezala i povezala tayberry, zatim prosijala malo komposta, doduše taj dio još nije zreli kompost, ali sam ga ipak malo prosijala, krupno vratila u kompostarnik, a ovih cca 15 litara stavila u vreću do upotrebe. Zatim sam malo okopala oko tayberrya, gdje nije bilo premokro i na tome dijelu dodala neprerađeni kompost odozgor kao malč. Drugi dio mi je još bio mokar, to sam se nadala danas napraviti, ali s obzirom da je ujuto poslje 6 sati bio pljusak danas je bilo premokro za radove u vrtu.
Nakon udomljavanja ljubičica što sam opisala u vrtu, pa da ne dupliciram i drugog pljuska poslije 12 sati, da ipak nešto korisno napravim išla sam urediti jednu košaru da mogu u nju posaditi cvijeće, pa da mi to može biti na stolu na terasi......
Naime ovu košaru već imam dugo i znala sam u nju staviti dugačku teglu sa cvijećem, ali...... neke idu unutra, neke ne, pa mi se to baš i nije naročito sviđalo i tako ona završila " u kutu nikome na putu"
ukrasna%20košara%20-%20sam%20svoj%20majstor
i danas mi sinulo šta sa njom Lamp
Stavila sam dupli najlonukrasna%20košara%20-%20sam%20svoj%20majstor, ušila ga u rub košare sa flaksom ( najlon za udicu - misli da se tako kaže),
na dno malo kamenčića za drenažu, pa onda zemlju i na kraju sve posadila sa cvijećem
ukrasna%20košara%20-%20sam%20svoj%20majstor
Naime MM u četvrtak sa posla došao sa 5 žutih mačuhica, dvije sam posadila u jednu posudu gdje su od 3 dvije propale i tri sam mislila isto tako posaditi u dugačku plastičnu posudu, ali mi sinula bolja ideja, a onda sam još dodala i potočnice, jer je košara ipak šira, pa da ne bude prazna...
Na vrh
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2010 u 13:12
Baš mi je slatka košarica! Fino si je uredila. Morat ću malo došetat o tebe u priglede, da vidim to uživo.Al daleko si mi...
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2010 u 22:48
Da Bigi, stvarno sam daleko......
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2010 u 22:59
super si složila ovu košaru katek Thumbs%20Up
a ne znam za gliciniju, sad si me zbunila....vidla sam uz granu nešto nalik na pupove, ali poslikat ću ja to drugi vilend da ti vidiš kaj je to, a ja se već poveselila da se primila i da će listove pustiti

Zagorski bregi
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2010 u 16:13
Konti, več sam ti odgovorila, ali s obzirom da su postovi nestali...... ponavljam...... naravno da se primila ako tjera, a sad jesu pupovi od cvijeta ili lista vidjeti češ, ma glavno da se je primila
Ja sam ove godine imala najljepši Aprilili...... došao paket od Lantane smile213. Bigi i ja smo bile nestrpljive ko mala djeca LOL jedva smo dočekale da otvorimo paket i zavirimo u kutiju, a unutraaa, svega bilo, nešto smo uspjele prepoznati, a za ostatak čemo čekati Lantanu za identifikaciju.
Pa idem redom:
cvijeće%20od%20Lantane
1. Burittov crveni rođak ...... ime će reći Lantana
cvijeće%20od%20Lantane
2. ovaj veliki korijen je možda od lantane? LANTANA
cvijeće%20od%20Lantane
3. Sirotica? - aptenia cordifolia SIROTICA
cvijeće%20od%20Lantane
4. tradescantia TRADESCANTIA
cvijeće%20od%20Lantane
5. ??? ove tri grančice nemam pojma od čega su LANTANE
cvijeće%20od%20Lantane
6. Ostić - pretpostavljam OSTEOSPERMUMcvijeće%20od%20Lantane
7. isto ostić - pretpostavljam OSTEOSPERMUM
 NAZIVE UPISALA 06.04. NAKON LANTANINE IDENTIFIKACIJE
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2010 u 16:27
cvijeće%20od%20Lantane
8. ??? PITOSPORUM
cvijeće%20od%20Lantane
9. ??? VIBURNUM TINUS
cvijeće%20od%20Lantane
10. ??? FRANCUSKA LAVANDA
cvijeće%20od%20Lantane
11. Santolina? SANTOLINA
cvijeće%20od%20Lantane
12. ružmarin RUŽMARIN
cvijeće%20od%20Lantane
13. cineraria? CINERARIA MARITIMA
cvijeće%20od%20Lantane
14. cinije?lapsus LOL na gazanije sam mislilaBig%20smile GAZANIJE
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2010 u 16:33
cvijeće%20od%20Lantane
15. ???
cvijeće%20od%20Lantane
16. ???
cvijeće%20od%20Lantane
17. pacifička krizantema?
cvijeće%20od%20Lantane
18. ??? grančice sa trnjem
cvijeće%20od%20Lantane
19. ???
cvijeće%20od%20Lantane
20. grančice bijele budleje?
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2010 u 16:40
cvijeće%20od%20Lantane
21. aloja - ali koja ALOA
cvijeće%20od%20Lantane
22. neki sukulenti? i u sredini crveni burittov rođak SEDUMI
%20cvijeće%20od%20Lantane
23. ??? KRASULA
24. ??? ČUBAR%20cvijeće%20od%20LantaneBAR

25. sedum? KAMENI CVIJET
26. jesu i to sedumi? SEDUMI
Na vrh
stefkaja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3563
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefkaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2010 u 17:13
Bome je svašta stiglo od Lantane..puno puno krasnih biljkica..Jel bi ona biljkica sa trnjem mogla biti bugenvilija?
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2010 u 18:05
8. bi mogla biti pitospora
10. je lavanda
14. su gazanije (bar mislim tako)
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2010 u 22:15
Kat.rea evo dolje sam popisala što nisi znala, ostalo si prepoznala. Wink
2. Lantana - smo je orezana posadi je u veći pitar, ona će narasti velika jer već ima par godina
5. lantana - duge reznice ako želiš uzgojiti stablašicu
6. i 7. ostići lila su imali malo korijenje, a felicija nije

8. pitosporum
9. viburnum tinus
10. francuska lavanda

15. "žuta penjačica" - senecio angulatus
16. bijeli ili roza ostić
18. bugenvilia
19. lonciera

21. aloe ona velika što cvate sada kod mene
22. sedumi
23. krasula
24. čubar
25. kameni cvijet - sukulent
26. sedum puzavac - žuto cvate

život je more
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2010 u 00:37
Joj Lantana puno ti hvala i na svemu što si poslala i što si unatoč obavezama ulovila vremena za identifikaciju meni nepoznatih biljaka smile79
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 15>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.