Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kat.Rea - moj dnevnik
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Kat.Rea - moj dnevnik

Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 15>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Status: Offline
Bodovi: 5598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2010 u 21:00
koji posal! al majstorski napravljeno i napisano,svaka čast katice!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2010 u 20:47
Teću granu sam odrezala od grma, zatim ju odrezala cca 1 cm ispod donjeg lista, umočila u supstrat za zakorjenjivanje i posadila u posudu sa gore opisanom mješavinom zemlje.I oko nje sam prije nego sam ju zapiknula u zemlju navukla plastičnu flašu, ali nisam stigla poslikati, biti će nastavak sutra......
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2010 u 20:43
Danas sam radila nešto što sam ja nazvala "projekt stablašica".
Naime proljetos kod orezivanja moje ruže pokrivačice tla sam ostavila 3 grane koje su bile lijepe dugačke i nadala se da su ptjerale iz dijela da ih mogu otpiliti od matične ruže sa barem malo korijena smile187. To bi bilo prekrasno i presavršeno, ali naravno da nisu tako izrasle, pa sam ja danas napravila jedan pokušaj za koji ne mogu garantirati da će uspjeti, ali teoretski bi trebao uspjeti.
projekt%20stablašica
 evo ovdje se lijepo vide 2 dugačke grane, treća je bila u "gustišu" pa ju nisam slikala.
Za "projekt stablašica" su mi bile potrebne još plastične flaše koje je trebalo prerezati uzduž, zašto vidjeti čete poslije...... a s obzirom da je grlo boca jako tvrdo meni je MPS, na moj prijedlog, od boce odrezao  dio na koji se našarafi čep i onda boce prorezao uzduž
projekt%20stablašica
boca bez grla
projekt%20stablašica
razrezana boca
projekt%20stablašica
na grani sam napravila kosi rez pod koru ovako kako se vidi na slici
projekt%20stablašica
onda sam našla tanki plosnati kamen ( poslije sam našla još plosnatiji)
projekt%20stablašica
pa sam taj kamen i mahovinu ugurala u onaj rez pod koru na debljoj grani, a na tanjoj sam ugurala samo mahovinu i sada grana ima "brkove" od mahovine, a i mahovina i kamenčić služe da se grana ne zaraste na zarezanom mjestu, tj da se kora ne zalijepi natrag za granu
projekt%20stablašica
 zatim sam uzela jedno 5-6 cm zavoja, na njega stavila mahovinu i sve skupa zamotala oko grančice
projekt%20stablašicaevo "pacijent je zamotan
projekt%20stablašica
sada sam uzela onu razrezanu flašu, raširila ju i navukla oko grane, na dijelu gdje je flaša malo sužena ( večina ih ima takav oblik) sam ju povezala (zatvorila da se plastika malo preklopi), zatim sam flašu napunila sa mješavinom zemlje za cvijeće, vrtne zemlje i pijeska u omjeru 1:1:1 ( otprilike).
projekt%20stablašica
kada je sve bilo gotovo flaše sam još privezala za jednu deblju staru granu, a na debljoj grani sam vrh zemlje malo pokrila sa mahovinom, jer je ta deblja grana izrasla skoro horizontalno, pa da zemlja ne curi iz flaše...

Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2010 u 12:53

Šmrcko, ja imam ljubičaste tradescantie puno, iako moja nije tako ljubičasta kao Lantanina, a sada je skroz zelena, ali ako ti nije smrzla možda još potjera iz korijena. Izgleda da je kod nje ljubičasta boja proporcionalna količini direktne sunčeve svjetlosti. Ona sitnog lista što si mi slala je i meni propala nažalost.

Gio imaš pravo, novitetima se uvijek radujemo.
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2010 u 12:20
noviteti su uvjek ,a korpica me odusevila
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2010 u 01:38
Puno lijepih biljčica si dobilaClap.

I ja imam neke od primjeraka, u pelcićima. Ono pod 23. zovem japansko drvo, jeda mi je od omiljenih biljčica. Na žalost moja od prošlog ljeta ne mrda mala i uvjek ista. Čekam strpljivo pomake. A može narasti u veliko drvo.Big%20smile
Ona ljubičasta tradescantia mi je nestala, kao i ona sitna što sam ti poslala( ova mi je se upljesnavila. Ostavila sam zemlju u nadi da se ljubičasta pojavi, netko je rekao da bi možda i pojavila se.Smile
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2010 u 00:37
Joj Lantana puno ti hvala i na svemu što si poslala i što si unatoč obavezama ulovila vremena za identifikaciju meni nepoznatih biljaka smile79
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2010 u 22:15
Kat.rea evo dolje sam popisala što nisi znala, ostalo si prepoznala. Wink
2. Lantana - smo je orezana posadi je u veći pitar, ona će narasti velika jer već ima par godina
5. lantana - duge reznice ako želiš uzgojiti stablašicu
6. i 7. ostići lila su imali malo korijenje, a felicija nije

8. pitosporum
9. viburnum tinus
10. francuska lavanda

15. "žuta penjačica" - senecio angulatus
16. bijeli ili roza ostić
18. bugenvilia
19. lonciera

21. aloe ona velika što cvate sada kod mene
22. sedumi
23. krasula
24. čubar
25. kameni cvijet - sukulent
26. sedum puzavac - žuto cvate

život je more
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2010 u 18:05
8. bi mogla biti pitospora
10. je lavanda
14. su gazanije (bar mislim tako)
Na vrh
stefkaja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3563
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefkaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2010 u 17:13
Bome je svašta stiglo od Lantane..puno puno krasnih biljkica..Jel bi ona biljkica sa trnjem mogla biti bugenvilija?
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2010 u 16:40
cvijeće%20od%20Lantane
21. aloja - ali koja ALOA
cvijeće%20od%20Lantane
22. neki sukulenti? i u sredini crveni burittov rođak SEDUMI
%20cvijeće%20od%20Lantane
23. ??? KRASULA
24. ??? ČUBAR%20cvijeće%20od%20LantaneBAR

25. sedum? KAMENI CVIJET
26. jesu i to sedumi? SEDUMI
NAZIVE UPISALA 06.04. NAKON LANTANINE IDENTIFIKACIJE
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2010 u 16:33
cvijeće%20od%20Lantane
15. ???
cvijeće%20od%20Lantane
16. ???
cvijeće%20od%20Lantane
17. pacifička krizantema?
cvijeće%20od%20Lantane
18. ??? grančice sa trnjem
cvijeće%20od%20Lantane
19. ???
cvijeće%20od%20Lantane
20. grančice bijele budleje?
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2010 u 16:27
cvijeće%20od%20Lantane
8. ??? PITOSPORUM
cvijeće%20od%20Lantane
9. ??? VIBURNUM TINUS
cvijeće%20od%20Lantane
10. ??? FRANCUSKA LAVANDA
cvijeće%20od%20Lantane
11. Santolina? SANTOLINA
cvijeće%20od%20Lantane
12. ružmarin RUŽMARIN
cvijeće%20od%20Lantane
13. cineraria? CINERARIA MARITIMA
cvijeće%20od%20Lantane
14. cinije?lapsus LOL na gazanije sam mislilaBig%20smile GAZANIJE
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2010 u 16:13
Konti, več sam ti odgovorila, ali s obzirom da su postovi nestali...... ponavljam...... naravno da se primila ako tjera, a sad jesu pupovi od cvijeta ili lista vidjeti češ, ma glavno da se je primila
Ja sam ove godine imala najljepši Aprilili...... došao paket od Lantane smile213. Bigi i ja smo bile nestrpljive ko mala djeca LOL jedva smo dočekale da otvorimo paket i zavirimo u kutiju, a unutraaa, svega bilo, nešto smo uspjele prepoznati, a za ostatak čemo čekati Lantanu za identifikaciju.
Pa idem redom:
cvijeće%20od%20Lantane
1. Burittov crveni rođak ...... ime će reći Lantana
cvijeće%20od%20Lantane
2. ovaj veliki korijen je možda od lantane? LANTANA
cvijeće%20od%20Lantane
3. Sirotica? - aptenia cordifolia SIROTICA
cvijeće%20od%20Lantane
4. tradescantia TRADESCANTIA
cvijeće%20od%20Lantane
5. ??? ove tri grančice nemam pojma od čega su LANTANE
cvijeće%20od%20Lantane
6. Ostić - pretpostavljam OSTEOSPERMUMcvijeće%20od%20Lantane
7. isto ostić - pretpostavljam OSTEOSPERMUM
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2010 u 22:59
super si složila ovu košaru katek Thumbs%20Up
a ne znam za gliciniju, sad si me zbunila....vidla sam uz granu nešto nalik na pupove, ali poslikat ću ja to drugi vilend da ti vidiš kaj je to, a ja se već poveselila da se primila i da će listove pustiti
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2010 u 22:48
Da Bigi, stvarno sam daleko......
Na vrh
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2010 u 13:12
Baš mi je slatka košarica! Fino si je uredila. Morat ću malo došetat o tebe u priglede, da vidim to uživo.Al daleko si mi...
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2010 u 20:22
Ivna čuvam ja nju koliko mogu, ali neki poslovi te naprosto tjeraju, a s obzirom da MM niti ima volje niti želje za takvim poslovima, pa i kada se primi nečega takvog to ispadne baš kao da je sa dvije lijeve napravljeno Angry.
Kontismile227, ne mogu vjerovati, to bi značilo da će cvasti ...... jer lisni pupovi još ne bi trebali ići.
Jučer sam malo porezala i povezala tayberry, zatim prosijala malo komposta, doduše taj dio još nije zreli kompost, ali sam ga ipak malo prosijala, krupno vratila u kompostarnik, a ovih cca 15 litara stavila u vreću do upotrebe. Zatim sam malo okopala oko tayberrya, gdje nije bilo premokro i na tome dijelu dodala neprerađeni kompost odozgor kao malč. Drugi dio mi je još bio mokar, to sam se nadala danas napraviti, ali s obzirom da je ujuto poslje 6 sati bio pljusak danas je bilo premokro za radove u vrtu.
Nakon udomljavanja ljubičica što sam opisala u vrtu, pa da ne dupliciram i drugog pljuska poslije 12 sati, da ipak nešto korisno napravim išla sam urediti jednu košaru da mogu u nju posaditi cvijeće, pa da mi to može biti na stolu na terasi......
Naime ovu košaru već imam dugo i znala sam u nju staviti dugačku teglu sa cvijećem, ali...... neke idu unutra, neke ne, pa mi se to baš i nije naročito sviđalo i tako ona završila " u kutu nikome na putu"
ukrasna%20košara%20-%20sam%20svoj%20majstor
i danas mi sinulo šta sa njom Lamp
Stavila sam dupli najlonukrasna%20košara%20-%20sam%20svoj%20majstor, ušila ga u rub košare sa flaksom ( najlon za udicu - misli da se tako kaže),
na dno malo kamenčića za drenažu, pa onda zemlju i na kraju sve posadila sa cvijećem
ukrasna%20košara%20-%20sam%20svoj%20majstor
Naime MM u četvrtak sa posla došao sa 5 žutih mačuhica, dvije sam posadila u jednu posudu gdje su od 3 dvije propale i tri sam mislila isto tako posaditi u dugačku plastičnu posudu, ali mi sinula bolja ideja, a onda sam još dodala i potočnice, jer je košara ipak šira, pa da ne bude prazna...
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2010 u 23:10
znam da sam ti nekaj htela reći pa zaboravim..izgleda da glicinija tjera pupove, gledala ja nju iz bliza Wink 
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2773
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2010 u 20:30
Bravo Kate Clap, naradila se ti.Samo oprezno, čuvaj kičmu Wink.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 15>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.