Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Savjeti
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - pomoc oko vrta
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

pomoc oko vrta

Odgovori Odgovori Stranica  <1234>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
osbourne View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 336
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje osbourne Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Siječanj 2008 u 11:46
http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=369
prva biljka mi se svidja sto je to?

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
osbourne View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje osbourne Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Siječanj 2008 u 11:32
ne brini zicat cu ja samo da napravim konacan plan i raspored bilja:)

ok za pocetak oleandar:)

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Siječanj 2008 u 20:52
Osbourn,pa ne moraš ti kopati ko za pravi bunar. To je ionako samo dekorativno,jel? Ako je dekorativno onda iskopaš samo malo a ostatak je gore(pričam o onom kako je admin na slici napravio)
I ja bi se složila sa većinom,ne stavljaj borove,imaš jedan i dosta ti je za tako mali prostor.A i koštaju podosta,za tu lovu si bunar napraviš. Uštedi na biljkama tako da ubaciš tu u "oglase" šta bi htio pa netko od nas ima viška tih trajnica(razraste se to poprilično)
Na vrh
osbourne View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje osbourne Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Siječanj 2008 u 15:24
ribe mogu i nemoram ubaciti, nije toliko vazno! mozda je bolje da one plivaju u bari.
bitno je da se to ne pretvori u barustinu..
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2055
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Siječanj 2008 u 14:12
ja sam dolje kod sebe radila jezerce u kombinaciji sa kamenjem i betonom i dolje sam stavila najlon, ako oćeš ribice imati mora ti biti duboko oko 50-60 cm da se nebi smrznule po zimi (mada dolje nije hladno tako) sto se tiče algi moji stavljaju ono protiv algi ponekad i mjenjaju vodu.. apo ljeti moraš svaki dan dolit novu jer ispari sto je logično po jakom suncu inače skoro cijeli dan je na suncu
Per aspera ad astra.

Na vrh
osbourne View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje osbourne Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Siječanj 2008 u 14:08
koliko treba za jezerce? mislim da bi bilo ok 40ak cm?
e a alge? jer je vrt do popodne na suncu. od podne pa do popodne.
citao sma da treba posadit bilja kako bi sto manje sunca udaralo u vodu. no opet pretpostavljam da ce biti algica?
da li je bolje betonirati ili staviti najlon?
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Siječanj 2008 u 13:59
mislim da ti se više isplati sam napraviti onda jezerce... jer ovo je jako duboko a dolje nema šanse da to ručno iskopaš (pogotovo ako naletiš na neku stijenu)...
Per aspera ad astra.

Na vrh
osbourne View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje osbourne Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Siječanj 2008 u 13:49
da
a kad sam u prvom postu pomislio na bunar mislio sam ovako nesto ali tu je veliki problem iskopat rupu jer je ispod sve kamenje. bez bagera nista.

Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Siječanj 2008 u 12:37
sta ti misliš unutra imat vodu?
Per aspera ad astra.

Na vrh
osbourne View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje osbourne Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Siječanj 2008 u 12:33
da najbolje je sam zakorjeniti.
nego, od cega mi je najbolje napraviti bunar? čitao sam da se uzme betonska cijev i da se napravi dno. no odakle mi to?
onda sam se sjetio onih kaca za vino, no one su malo trapezaste pa neznam koliko bi to islo?

Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Siječanj 2008 u 09:53
da slažem se s adminom stavio si puno biljaka a čini mi se da ti vrt baš ni je velik... Kadulju ti je glupo kupovat (nju možeš nabavit u prirodi) kao i stolisnik (jedino ako baš oćeš crveni), rekao si da si ograničen s novcima pa ti je najbolje da posadiš biljke koje možeš sam zapelcat (ružmarin, lavanda, sve kamenjarke i puzavice možeš od nekoga dobit jer ti toga treba malo a brzo se raširi)
Per aspera ad astra.

Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2008 u 21:45
joj ne znam kako se to zove! Znam sve o biljci ali ne i ime!! imam ju vec godinama ali nemogu se sjetiti imena... a ni mjesta gdje sam prociato sve o njojsmile148
Na vrh
osbourne View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje osbourne Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2008 u 21:41
visi
Na vrh
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2008 u 21:32
Ono sto je posadito u kamenjaru ili ono sto mi visi na terasi??
Na vrh
osbourne View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje osbourne Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2008 u 21:24
prekrasno je evo kradem ideju da vrt ogradim onim drvenim stupovima:)! super je svaka ti cast. sto je ono ljubicasto sto visi svidja mi se!
namjesto bunara sam prije zelio ribnjak mali ali mislimd a je tu previse posla?

Na vrh
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2008 u 21:21
Hvala puno nadam se da sam uspio pomoci i da ce Osbournu stogod pomoci
Na vrh
TeaK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3272
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje TeaK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2008 u 21:07
smile148 pa ja ovo tek sad vidim.

Admine svaka čast, simulacija je genijalna.
Na vrh
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2008 u 20:40
Ako šta treba a ja mogu pomoci samo recite!!!

Triša ovdjemožeš vidjeti moj vrt!! http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=424
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2008 u 19:50
Znaš šta Admin, ja imam jedan tako zapušteni vrt da si mi hitno potreban.
Mala šala- vrt ti je fantazija, morat ću si dati truda.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2008 u 19:46
ok, samo kazem!

Ja inace nisam baš ljubitelj trajnica, jer nakon godinu dvije sve zakrce i treba se boriti s njima. Negdje neku volim viditi koja nije previse nametljiva i napadna na druge biljke.

Ali male ukrasne trave obozavam, tako da sa njima upotpunjujem praznine i mjesta za trajnice!!

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1234>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,157 sekundi.