Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Naše dvorište
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Naše dvorište

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4344454647 140>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2010 u 22:38
limeni je bas
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2010 u 22:35
Malo opet "limenog orkestra"
Picture%20928
žuta
Picture%20929
roza i bijela zajedno
Picture%20930
i žuta sa krumpirkom
Picture%20931
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2010 u 22:31
Misty, da znaš da sam pored "rogova " posijala slak, a kako sam da bih rogove uglavila u zemlju morala malo pomaknuti jedan ščir, a poslije ga vratila u zemlju i zalijala obilno ( vidi se mokro na slici) tako već danas se vidi da nešto niče...
Antonija, moja kuća je skoro na sredini parcele i na nijednoj strani nemam puno prostora, ali zato nastojim barem jedan uski dio zasaditi sa cvijećem...
Mari, Jannette, biti će malih bananica valjda, ali nažalost one kod nas ne uspiju dozoriti, njima treba 14 (ili 16, nisam sigurna) sunčanih mjeseci, a to kod nas nažalost nema...
Sarić LOL, kad se neće MPS pobrinuti da budem baka, onda budem baka Banana smile96.
Sukulentić me osvojio svojim bojama... tko o čemu, ja o bojama LOL.
Mali kaktus, jelda da je cakan Wink.
Otoče, imaš pravo za bananu, ja sam lani i sijeno sušila i skupljala zbog banane, pa žica kao zaštita pa krov... ali eto mi i nagrade...
Pogledala sam apteniu c. variegatu, ali ona je zeleno žuta ili zeleno bijela, a ovaj moj ima uz rub lista ljubičaste boje i sa donje strane su listovi ljubičasti... tako da mislim da nije..., ali hvala na trudu.
A sad opet malo sličica...
Picture%20923
 procvala jedna od novih mini ruža žuto narandžasta
Lani sam imala ščir sa metličastim cvatom i one moje "dvorske lude", oba sa zelenim listovima, a ove godine su metličasti i ovi koji još nemaju cvijeta ali imaju šareni list
Picture%20921
a ovome je list "zeleniji"
Picture%20922
Ovaj ostić je mislim bračanin Wink
Picture%20925

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2010 u 21:37
Krasnog cvijeća kod tebe.

Vidiš kako banana zna koliko brineš za nju pa te odlučila nagraditi.

Ovaj novi cvijetak nekako me podsjeća na siroticu (aptenia) samo sa šarenim lišćem. Ali ima njih i takvih - pogledaj pod aptenia cordifolia variegata, možda je to
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2010 u 20:06
Uopće nisi davila,samo ti stavljaj slike,lijepi mi je sukulent kojem neznaš ime
Na vrh
jannette77 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 138
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jannette77 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2010 u 19:35
Još čemo mi i papati banane smile141
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2010 u 09:36
imaš trudnicu, bit ćeš baka Banana!
ovaj novi sukulent je prekrasan!
lijepi pozdrav
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2010 u 17:14
odlično ti uspijeva banana palma bit će malih bananica
a mini ruže su simpa
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2010 u 16:22
imam osjecaj da na svakoj strani svijeta imas lijepi vrt i jos ljepse cvijece.
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2010 u 07:08
Originalno poslano od člana kat.rea kat.rea napisao:

Izgleda da sam imala jelena u vrtu pa mi roge ostavio Wink
Picture%20899

Baš zgodna ideja, možda se neka penjačica odluči penjati po rogovima? Smile
Time is something you can never get back..
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2010 u 23:04
Picture%20905
 ovaj sukulent ( valjda) sam prošle subote kupila na placu i narvno... bezimeni je dok se ne jave znalci
Picture%20906
 i to je to za danas... dosta sam vas davila Embarrassed.
Sukulent dobio ime Crassula pellucida ssp marginalis 'Variegata' , Hvala Nani koja mi je otkrila ime Big%20smile.
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2010 u 23:00
Mimulus aurantiacus od Shashe
Picture%20901
ruža valjda baby masquerade
Picture%20902
malo rascjetani pupoljak je lijep
Picture%20903
 i tek rascvala je  još lijepa
Picture%20904
 pupoljci su mali ali slatki, ali skroz rascvatena ruže je nekako razbarušena...
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2010 u 22:52
Izgleda da sam imala jelena u vrtu pa mi roge ostavio Wink
Picture%20899
 šalim se naravno, to sam ja izvukla iz porezanog puzajučeg čempresa i baš mi se činilo zgodno...
Picture%20897
 lijevi "rog
Picture%20898
 i desni "rog", još ako niknu neke penjačice koje sam posijala
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2010 u 22:48
Picture%20894
 ovo je ona druga crocosmia, koja nije luciferica
Picture%20895
 ovom cvjetku neznam ime, a donator mislim da je SilveK
Edit: 27.07.2010. išla sam tražiti u "starim stranicama" šta mi je silvek poslala i pronašla naziv cvijeta Rudbeckia laciniata GoldquelleBig%20smile, hvala SilveK.
Picture%20896
 i bijeli lupinus ima nekakav cvijet Confused, prvi je bio još jadniji i ja sam mislila da je kiša kriva, a šta mu je sada krivo ?
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2010 u 22:43
Ono je bio južni cvjetnjak, a sad još malo zapadnog...
Picture%20886
moram se malo pohvaliti  sa ovime dok nema ni travke, iz ptičje perspektive... lijevo hibiskusi, sredina digitalisi, desno karanfilići, uz lila/ljubičasti i bijeli je procvao, a gore desno je gazanija od Lantane i ? od Horti.
Picture%20890
 no nisu svi ostići ljubičasti, ovaj je nekak "šučmurasti"
Picture%20892
 pa jedna petunija divljakuša koja nezna koje bi boje bila, ljubičasta ili bijela Wink
Picture%20893
ova dalija je u naravi više narandžasta nego crvena
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2010 u 22:33
Picture%20882
ovaj grmić je valjda gaura
Picture%20883
za ovo sam mislila da je solidago ili zlatnica, no sada kad je procvala meni se čini da ima nekako drugačiji cvijet, a neznam ni donatora
Picture%20884
Lantanina žuta penjačica se polako penje po ogradi
Picture%20885
 a krenula je uz ogradu i Nihina ruža penjačica/puzačica
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2010 u 22:21
Picture%20879
 prvi ovogodišnji cvijet mojih visokih dalija, a nadam se da ću uskoro otići u visinu i sakriti pozadinu...
Picture%20880
 mini ruže koje mi je zimus kupio MM bile su žute, nakon presađivanja ostale dvije i ja ih posadila nekidan u vrt, da se ne muče u teglici i jedna je dobila ružičasti nahuk po laticama ( kao Gloria Dei), a druga je žuta
Picture%20881
 a u nedjelju je MM kupio još 2 teglice sa mini ružama ( ocvalima), no jedna će za koji dan procvasti... pojma nemam kojih su boja.
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2010 u 22:16
trubica ti je prekrasna kao i ostalo cvijećesmile55
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2010 u 22:14
Tri dana se borim sa travom u mojim novim cvjetnjacima, južnom i zapadnom i nako 3 dana... ja pobjednik Wink, pa evo malo slikica;
U hladovini glicinije...
Picture%20876
 gore lijevo pokrivačica tla od Horti - latinski naziv je da polomiš jezik a doslovni prijevod sa neta "biskupska korov" LOL
ispod je iglica od Bigičine svekrve i dolje desni je kameleon, eh sad, da li je od Horti ili od susjede, dobila od obje, a opstao samo jedan Confused
Picture%20877
rododendroni, teglice koje su donedavno bile u hladu, a koje su "tako lijepo zašpricane", ali kako veli Konte, pa nebum ih išla sa krpicom brisati prije slikanja Embarrassed, a ima tu... bijela trubica malecka, dature od Goge zg, moj ščir i divljakuša petunija
Picture%20878
 lijevo je dalija od Šmrčkice koja je počela bacati pupove Big%20smile, desno od nje grmić mirte, ljubičasta matiola i u teglici agapantus ( uz obavezni ščir)
donji red verbena i santolina od Hoye ili Shashe ( dobila pelcere od obje, pa ti znaj čije su)
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2010 u 21:53
A imam ja još jedno iznenađenje... moja banana je "trudnica"
Picture%20866
he, he, nešto se porađa iz sredine, ide neki čudan list i izgleda da će cvjetati...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4344454647 140>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,422 sekundi.