Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Naše dvorište
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Naše dvorište

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4041424344 140>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2010 u 21:45
Drage moje curice i jedan dečko baš ste me obradovali posjetom mome malom dvorištu i sa lijepim komentarima.
He, he Sarić, a meni je ljepši tvoj hišpoestes jer je kompaktan grm, dok moj ode u visinu, a tvoj je i crveniji, koliko sam vidjela. Jel ti svoga šišaš da je tako  bujan?
Medo, ja sam znala da banane cvatu kod nas, ali nisam to još očekivala od moje bananice.
S obzirom da je cvijet banane nešto novo za mene, a vjerujem i za mnoge forumaše, ja sam odlučila fotodokumentirati cvatnju, onako kako se budu cvjetići otvarali... pa ću vas zadaviti s njom, ali nadam se da ćete mi oprostiti Wink.
Promjena se vidi več u odnosu na jučerašnju sliku
Picture%201016
 danas se već prvi kratki list objesio prema dolje, a list ispod kojega je cvijet i male bananice se dignuo u zrak i pokazao se cvijet sa bananicama
 oprostite zbog velike slike, ali jedino na tako velikoj se vidi cvijet i bananice ( juče su se tek nazirali ispod lista).
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2010 u 20:02
Bravo kat.rea i za cvijeće i za pričice kojima si popratila slike.
Na vrh
Medvjed34 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1640
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Medvjed34 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2010 u 18:10
Sve super, al banana me oduševila! Nisam pojma imal da može i procvast kod nas. SJAJNO!
Živi svaki dan kao da ti je prvi
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2010 u 15:59
Originalno poslano od člana bigmamma bigmamma napisao:

Vidi se da je tvoja, žilava je i neda se! Wink
Ista ja smile96.
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2010 u 11:55
Skoknula i ja do tebe, priče s pažnjom čitala, cvjećke pogledala i tebe pozdravila! Mislim da sam sve kak treba napravila Smile
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2010 u 11:00
Katek draga, baš si me razveselila zgodnim pričicama o jadnoj maloj gladiolici i Matiji Gupcu...svaka čast!
Standardno lijepo cvijeće više neću ni spominjati, ali ne mogu a da ne kažem - Isusek, kolki ti je hipoestes!!! Vau...

lijepi i vedri pozdrav
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2010 u 09:16
za sina i bananu
sa glicinijom neces nikad dosaditi
Na vrh
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2010 u 09:10
Draga baka Banana, čestitam na prinovi.
Al Gubec obara s nogu, definitivno. Sjedim tu sama u tišini, uz kavu, i valjam se od smijeha uz tvoj opis seljačke (glicinijine) bune.
E, da, tvoja/moja glicinija je ipak uspjela preživjeti napad podivljale lopate hudog majstora, malkicejoj jeoštećen korijen, al sam je presadila i super se drži. Vidi se da je tvoja, žilava je i neda se! Wink
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2010 u 08:16
LOLMoram se prvo nasmijati "napadu". A zapravo i nije smiješno nego opasno! Glicinija je vrag, obavija, lomi.... Sreća pa ti imaš doma "uništavača" s posebnom alatkom!Thumbs%20UpLOL

Inače cveteki su ti svi krasni. Zanimljivi su i ti koji postanu sami od sebe dvobojni. Tko zna kako? Ali su lijepi.Za sve ClapClapClapBig%20smile
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2010 u 23:04
Super priča i krasne slike . Clap za sina inovatora !
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2010 u 20:31
Kako si to sve lijepo napisala,prvo si pokazala cveteke,onda lijepu priču o gladioli,pa priču o napadu vanzemaljaca,uvijek se lijepo nasmijem kad netko od vas tako lijepo ispriča priču.Clap
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2010 u 19:55
Danas ujutro sam išla u tavan staviti veš sušiti, dođem gore, kad ono šok, užas, napadju nas veliki zeleni, ne vanzemaljci, negu velike duge grane glicinije, penju se naprozor, provlače kroz rupice na roleti... zovem sina u pomoć, jer to se može porezati samo kroz prozor i sa njegovog balkona, ali škare nisu dovoljno dugačke, a alatka sa kojom sa zemlje režem pak ima predugačku ručku pa je nemoguće manevrirati sa time... i onda je MPS postao "inovator" i napravio alatku  sa kojom možemo dosegnuti i odrezati te mlade duge grane...
evo ga u pozi Matije Gubeca sa svoji "izumom"
Picture%201011
i za kraj jedan "buket" od ščira
Picture%20990
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2010 u 19:38
A ovo je moja trudnica - banana
Picture%20997
 da, da, baš izgleda kao klip kukuruza LOL
na ovoj slici se vidi da ispod lista nešto izviruje, cvijet valjda...
Picture%201001
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2010 u 19:35
Ups, balkon malo prevelik...
svekrvini suncokreti  - slikani sa moga balkona
Picture%201008
 na lodži cvate hibić, stari, veliki a cvijet... trči, trči pa cvijet, no sad je dotrčao
Picture%201010

Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2010 u 19:32
No idemo dalje...
 ovo je moj hipoestes
Picture%20996
 i jeeee, procvala moja jedna jedina cinija
Picture%201003
moj balkon sa pelargonijama i silverom, a petunije su samonikle Wink
ljetni jorgovan ili budleja miriši li mirišiiiii
Picture%201006
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2010 u 19:24
A ja sam vam zapravo jedno siroče... ne ratno, nego dva puta zaboravljeno siroče. Prvi puta me moja vrtlarica zaboravila u jesen izvaditi iz zemlje, a moju veliku sestru je ureno izvadila u pospremila da se ne smrzne, a mene... nije vidjela u zemlji Confused. Ali ja se nisam dala... preživjela ja zimu, a onda me moja vrtlarica našla u proljeće, i dok je prekapala cvjetnjak izvadila iz zemlje i ostavila sa strane. Vidjela sam ja da se meni ne piše dobro i dok je ona sadila neko drugo cvijeće ja sam šmugnula u jednu rupicu između temelja kuće i inekog hlaaadnog betona i od tu me više nitko nije mogao izvaditi... a nije nitko ni znao da sam tu Wink. No onda je došlo ljeto i ja sam pokazala svoj nosić, odnosno listeke i tek onda je me moja vrtlarica skužila LOL, pa mi je kada je bilo jako vruće dala malo vodice da ne umrem od žeđi. Dala mi je nešto i papati, ali to je bilo fuj, bljak, a smrdilo ko sam vrag, ali zažmirila sam i popapala to... došla je jesen, pa i huda zima, a ja sam bila u svome skrovištu. No, evo mene, tu sam, sve sam to preživjela i poglečte me sada koja sam ja ljepotica...
Picture%20987
 i da, moja velika sestra još uopće ne cvjeta Wink
Picture%20988
P.S. možda bi takvu priču ispričala ova gladiolica, a možda bi bila i oštrija prema meni Wink.
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2010 u 19:09
Drage moje curice, lijepo mi vas je vidjeti u mome dvorištu, svaka vaša posjeta me razveseli, hvala vam puno.
Da, neobični su ščiri i kako veli Josipa nisu svugdje isti, ali oni uopće nisu isti... moglo bi se reći da nema 2 potpuno ista... visina od 20 cm do skoro 1 m, jedna grana, dvije, tri, više, svjetlije i tamnije crveni... mogla bih još toga nabrojati.
Triša, drago mi je da ti ehinacee cvjetaju, a za ovo što veliš da si nešto škicnula, samo ti viči...
A ovaj lijepi, elegantni gospodin mi je stigao sa Brača
Picture%20982
Lantanaaaa, vidi me kako sam lijep!smile78
A ovaj gosponček kameleon je stigao pak iz Karlovca
Picture%20984
Horti smile78
Znam da sam dosadna sa glicinijom, ali šta ću kada ju volim, pogotovo kada mi zamiriši dvorište...stablašica/penjačica
Picture%20985
i malo njenih cveteka, da i vama zamirišu
Picture%20986
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2010 u 14:41
Iako su tvoje ehinacee nešto najljepše u mom dvorištu, vidim tu još ponešto što mi se jaaaako sviđa, pa javim ti na jesen.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
goga-zg View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje goga-zg Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2010 u 10:56
svaka pohvala za tvoje cvijeće.smile64
Na vrh
Kornjača View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 145
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kornjača Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2010 u 10:52
Sve je tako prekrasno,jednostavno zastane mi dah dok sve to gledam.
vladati nad sobom
najveca je vlast
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4041424344 140>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,359 sekundi.