Brusnica |
Odgovori ![]() |
Stranica <123> |
Korisnik | |
rijeka53 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1517 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
....onda, kada cemo papati brusnice
![]() |
|
Čips - umjetnost prodavanja jednog krumpira po cijeni cijelog kilograma
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
MGrubi ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 31 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 137 |
skupi borove iglice, češere, borove / smrekinu piljevinu, talog kave .. sve to kiseli tlo
|
|
autosjedalica glavu čuva
|
|
![]() |
|
priest ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 06 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1 |
ja sam upravo danas kupio sadnicu brusnice za 12 kn u Bihacu ( malo sam ju prosvercao preko grane al sta ces... ). Medjutim, zanima kako uspostaviti kiselost tla na malom podrucju. Zemlja u vrtu je izrazito humusna ( godinama se raspadao organski materijal ), da li je to pogodno tlo za rast brusnice. Inace bih je posadio u Lici...ne znam bas koliko je moguce, ali bih ipak probao...
|
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
I ja sam vidjela za 60 kn sadnicu brusni u Rasadniku "Zrinjevca" ovaj tjedan!
|
|
![]() |
|
lana_1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
ja ću sutra ići u jedan rasadnik koji mi je relativno blizu
pa ako ne nađem javim ti se na pp ![]() |
|
![]() |
|
xenia64 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 752 |
Kod nas ima jedan privatni rasadnik, znam da su prošle godine imali brusnice i to po 80 kuna sadnice. Mogu ti provjeriti imaju li još ove godine ako te zanima. Samo ne znam da li bi one već ove godine dale plodove.
|
|
![]() |
|
lana_1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
jel ima tko sadnicu brusnice il sjeme ne znam kako se to već sadi...treba mi za mamu. naime ima velikih problema sa bubrežnim kamencima, treba ići na operaciju, pa joj je urolog savjetovao što više čaja od brusnice, a mislim da je domaća najbolja. ako ima tko nek mi se javi na pp
|
|
![]() |
|
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
ja sam se danas ponovila sa brusnicom iako mi je izgledala nekako suha ipak sam je kupila
pa izvjestavam dalje kako se drzi |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
![]() |
|
Nimloth ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 24 Siječanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 34 |
Nema ih ni na placu.
...Prije bih rekla da se nekako nikome ne da baviti transportom svježih brusnica. Valjda im je prekomplicirano. Baš nisu fora.
![]() |
|
El adhe Alqualonde
|
|
![]() |
|
Ivan ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
Svježih nisam ni ja vidio, sušene da. Pretpostavljam da se lako kvare ( u sezoni, naravno)... ili naši trgovci nemaju interesa i nos za to.... možda se može naći gdje na placu svježih brusnica, nisam na to obraćao pažnju
![]() |
|
![]() |
|
Nimloth ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 24 Siječanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 34 |
Jel itko od vas ikad vidio u prodaji svježe brusnice? Mislim, ima kivija, manga, avokada i raznog egzotičnog voća, samo brusnica nema..
![]() |
|
El adhe Alqualonde
|
|
![]() |
|
vule ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
ima je i u Gramineinim dučanima ,ali neznam jel su pretjerali s cjenom 98 kn |
|
![]() |
|
Ivan ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
Pitaj Šefleru
![]() A sad ozbiljno: uzme se posuda, lonac, lončić, posuda koja ila široki otvor i koja sadrži litru... dakle ne kilogram nego litru.. kaj se ti ne griješ na drva? ni isto kubik i metar, to znaš, tak je i to |
|
![]() |
|
miha-m ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1099 |
Kak da vagnem litru??? Da ih uguram u flašu ili...? |
|
...štihača je zakon...
|
|
![]() |
|
Ivan ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
pa to je za posebne prigode: vjenčanje, rođenje, godišnjicu .... i naravno, umjereno... srk po srk, inače bi to trebalo ići na recept i na kapaljku, .. jeste, jako je ali treba znati gustirati...
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opa Ivane, 2 l crnog vina i 1 l ruma, dobri su i bez brusnica - mala šala, samo tako napred. Pročitam sve tvoje obavezno, možda uvijek ne odgovorim, ali pratim te budnim okom i bravo za tebe.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Ivan ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Litru vode pomiješajte sa 2 l crnog vina, litrom borovnica (očišćenih od peteljki) i 4 vanilin šećera te zakuhajte. Pustite da se ohladi te na kraju dodajte 1 l ruma. |
|
![]() |
|
Ivan ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() |
|
![]() |
|
Ivan ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Preferiram samonikle plodove. Sve postaje biznis.
![]() |
|
![]() |
|
Dalmax22 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
Znam da je americka brusnica ima jako veliki plod i zbog toga sa polica istiskuje samonikle plodove koji se beru po Bosni. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |