Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Astrophytum
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Astrophytum

Odgovori Odgovori Stranica  <1 121314
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Astrophytum View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Status: Offline
Bodovi: 119
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Astrophytum Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2010 u 15:45
Astrophytum se razmnozava samo semenom!smile72 

Gospod e GOLEM!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2010 u 14:04
Nažalost ne znam. Moji još nisu cvjetali. Uloviti ću malo vremena sljedeći tjedan da ponovo posjetim moju simpatičnu kaktusarku i da saznam nešto novog. Ona svoje kaktuse sama razmnožava. Vrlo je ljubazna i svoje znanje rado podijeli.
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2010 u 13:40
Ja sam upravo išla ga pogledati i strgala te osušene cvjetove,ali to izgleda kao osušeni cvijet iznutra,još ima žutu boju kao cvijet i sad neznam da li je to sjeme,reci mi kako sjeme izgleda.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2010 u 13:26
Ova dva mala Astrophytuma su razmnožena sjemenom. Pitao sam zato što vidim da ti cvjetaju pa pretpostavljam da imaš njegovo sjeme.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2010 u 22:41
Znam da se zove biskupska kapa,a star je negdje oko 10 godina,zadnje tri godine mi cvate preko ljeta,ali na žalost nije nikad imao mlade izdanke.Posađen je u kupovnu zemlju za kaktuse.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2010 u 22:20
O la la lijepi cvjetić. Koliko je tvoj stari ?
Znaš da ga još zovu Biskupska kapa. Ova dva manja sam dobio na poklon. Mama je vjerojatno kaktus koji je zmaj ID. Navodno idu lagano iz sjemena. Dali si kada razmnožavala svoje kaktuse ?
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2010 u 21:45
Pinus da li je to taj kaktus?
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2010 u 16:07

Od nedavno posjedujem 4 Astrophytuma. Iskustvo sa kaktusima mi je tanko a sa Astrophytumima nikakvo. Pretpostavljam da vrijede osnovna uputstva kao i za ostale kaktuse. Malo sam u dilemi u vezi zemlje. Pročitao sam da dodaju naribanu kredu u zemlju jer navodno vole vapnenastu zemlju ? Ne znam dali je to potrebno učiniti ili ne .
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 121314
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.