Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 392393394395396 407> |
Korisnik | |
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
BlackMondo dobro nam došao!
Naučio sam nešto iz tvog posta. Svoju poznanicu sam nedavno nehotice uvrijedio rekavši da njeni Adeniumi nisu baš lijepi. Malo mi je zamjerila. Ona ih je razmnožila sama iz reznica. Sada znam da je to glavni razlog čudnom izgledu njenih Adeniuma. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
BlackMondo ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 26 Studeni 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 12 |
Pozdrav svim! Novi sam ovdije i vidim da ste se raspisali o Adeniumima. To mi je drago, jer sam se i ja zaljubio u te biljke.
Kupio sam sjemenje preko e-bay-a, gdje i inače kupujem sjemenje. Imao sam uspješnost od 98% klijavosti, što me užasno iznenadilo pošto sam dosta ćuo o čudljivosti tog sjemena. Moje iskustvo govori da ga je lako dobiti iz sjemena, ako je sjeme svježe. Trenutno su mališani stari godinu dana, jer sam ih sijao prošle godine u isto vrijeme. ono što mogu reći je da su jako izdržljive biljke što se tiće presađivanja. Jer sam ih ja i previše presađivao. Nisam nigdje na internetu dobio jednake informacije stoga sam radio neke greške. Podosta sam ih podjelio prijateljima i zaljubljenicima u bilje, pa mi je ostalo još nekih 30 bebica. Vidim da neki ne znaju, ali reznicama dobiveni adeniumi neće imati debeli kodeks (trbuh). Samo oni dobiveni iz sjemena. Vjerujem da ovdije ima dosta ljudi koji znaju više od mene o ovim ljepotanima. Ali ja evo pišem svoje iskutvo. Trenutno imam 5 boja (crno-plavi, crveni bogatog cvata, medeno-žuti, plavo-rozi, i rozo-bijeli) planiram i ove godine kupiti još neke boje preko e-baya. E da, što se tiće cvatnje, može pustiti cvjet nakon 8 mjeseci od kad proklije, što je kod mene primjer na samo jednom. I može cvasti cijele godine ako su mu uvjeti povoljnji, stoga vi u dalmaciji ste sretni heheheh! Drago mi je da sam se registrirao i nadam se da ću ćuti dobre savjete. Do tipkanja. |
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Moji adeniumcici kod prozora, za sada super
Uploaded with ImageShack.us
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
I stvarno ni jedna nije tvoja?Čarobne su,o njima mogu samo sanjati.
|
|
![]() |
|
muhlenbergia ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
![]() |
|
muhlenbergia ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Ja sam se danas informirala : ovdje u DE kosta izmedju 18,00 i 39,00 EURA . Ovisi o velicini .
Editirano : 29.11.2010 = za sad ih nema , pise , pokusajte na proljece |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
i mislila sam da to takvo nešto može uzgojiti samp profesionalac, on ih kako mi se čini, uzgaja kao bonsai
![]() |
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
He, he, bas je lijep taj Indonezanin!
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Pinus
Da ovo je umjetnost,za cijenu ne znam. |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
To su zbilja krasni primjerci.
![]() Dali slučajno znaš cijenu jednog takvog kapitalca ? |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Ovo je nešto posebno lijepo
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Ja sam moje prenijela u dnevni boravak, uz suncani prozor. Za sada su jos lijepi zeleni, zalijevam ih pomalo,jednom tjedno. Vidjet cemo kako dalje.
Inace,moja prosla tura je zimovala uvijek vani (Hvar),i dobro je to podnosila, dakle do oko 2 C. Nastradali su kada sam im htjela uciniti bolje, pa ih stavila u plastenik, i tu su krepali jer im je kondenzacija sa plastike padala po njima. |
|
OPG 159365
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Iduci tjedan cu ici u Dehner , neznam da li tu na sjeveru imaju Adenium , ali ako ga imaju , kupiti cu ga svakako !
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
muhlenbergia, jesu li ti sada ovakvi, daj napiši nešto o uzgoju, educiraj me malo!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 392393394395396 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |