Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 392393394395396 407>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Studeni 2010 u 21:56
BlackMondo dobro nam došao!
Naučio sam nešto iz tvog posta. Svoju poznanicu sam nedavno nehotice uvrijedio rekavši da njeni Adeniumi nisu baš lijepi. Malo mi je zamjerila. Ona ih je razmnožila sama iz reznica. Sada znam da je to glavni razlog čudnom izgledu njenih Adeniuma.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
BlackMondo View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 12
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje BlackMondo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Studeni 2010 u 21:28
Pozdrav svim! Novi sam ovdije i vidim da ste se raspisali o Adeniumima. To mi je drago, jer sam se i ja zaljubio u te biljke.
Kupio sam sjemenje preko e-bay-a, gdje i inače kupujem sjemenje. Imao sam uspješnost od 98% klijavosti, što me užasno iznenadilo pošto sam dosta ćuo o čudljivosti tog sjemena.
Moje iskustvo govori da ga je lako dobiti iz sjemena, ako je sjeme svježe.
Trenutno su mališani stari godinu dana, jer sam ih sijao prošle godine u isto vrijeme.
ono što mogu reći je da su jako izdržljive biljke što se tiće presađivanja. Jer sam ih ja i previše presađivao. Nisam nigdje na internetu dobio jednake informacije stoga sam radio neke greške.
Podosta sam ih podjelio prijateljima i zaljubljenicima u bilje, pa mi je ostalo još nekih 30 bebica.
Vidim da neki ne znaju, ali reznicama dobiveni adeniumi neće imati debeli kodeks (trbuh). Samo oni dobiveni iz sjemena.
Vjerujem da ovdije ima dosta ljudi koji znaju više od mene o ovim ljepotanima.
Ali ja evo pišem svoje iskutvo.
Trenutno imam 5 boja (crno-plavi, crveni bogatog cvata, medeno-žuti, plavo-rozi, i rozo-bijeli)
planiram i ove godine kupiti još neke boje preko e-baya.
E da, što se tiće cvatnje, može pustiti cvjet nakon 8 mjeseci od kad proklije, što je kod mene primjer na samo jednom. I može cvasti cijele godine ako su mu uvjeti povoljnji, stoga vi u dalmaciji ste sretni heheheh!

Drago mi je da sam se registrirao i nadam se da ću ćuti dobre savjete.
Do tipkanja.

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2010 u 07:05
Moji adeniumcici kod prozora, za sada super
Uploaded with ImageShack.us
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2010 u 09:48
I stvarno ni jedna nije tvoja?Čarobne su,o njima mogu samo sanjati.
Na vrh
muhlenbergia View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2010 u 00:55
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2010 u 00:54
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2010 u 00:53
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2010 u 00:51
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2010 u 00:50
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2010 u 00:48
Ovdje se vidi kako se razvlače grane i motaju sa tvrdom žicom radi oblika i način rezanja vršnih grana.

Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Studeni 2010 u 00:18
Ja sam se danas informirala : ovdje u DE kosta izmedju 18,00 i 39,00 EURA . Ovisi o velicini .

Editirano : 29.11.2010   =  za sad ih nema , pise , pokusajte na proljece

Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Studeni 2010 u 08:14
i mislila sam da to takvo nešto može uzgojiti samp profesionalac, on ih kako mi se čini, uzgaja kao bonsaiTongue
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2010 u 21:53
He, he, bas je lijep taj Indonezanin!

OPG 159365

Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2010 u 21:20
Pinus
Da ovo je umjetnost,za cijenu ne znam.

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2010 u 21:10
To su zbilja krasni primjerci.
Dali slučajno znaš cijenu jednog takvog kapitalca ?
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2010 u 21:08
Ovo je nešto posebno lijepoClap
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2010 u 20:27
antonija

Ovo su slike od jednog mog prijatelja sa fejsa iz Indonezije koji uzgaja adeniume

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2010 u 20:58
Ja sam moje prenijela u dnevni boravak, uz suncani prozor. Za sada su jos lijepi zeleni, zalijevam ih pomalo,jednom tjedno. Vidjet cemo kako dalje.

Inace,moja prosla tura je zimovala uvijek vani (Hvar),i dobro je to podnosila, dakle do oko 2 C. Nastradali su kada sam im htjela uciniti bolje, pa ih stavila u plastenik, i tu su krepali jer im je kondenzacija sa plastike padala po njima.
OPG 159365

Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2010 u 19:40
Iduci tjedan cu ici u Dehner , neznam da li tu na sjeveru imaju Adenium , ali ako ga imaju , kupiti cu ga svakako !
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2010 u 18:26
muhlenbergia, jesu li ti sada ovakvi, daj napiši nešto o uzgoju, educiraj me malo!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 392393394395396 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 1,687 sekundi.