Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moji vrtovi, moj okoliš
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moji vrtovi, moj okoliš

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7677787980 90>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2010 u 14:35
Puno lijepih novosti a za malo kunića! Takve su nam kupovine najdraže.
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2010 u 10:43
Originalno poslano od člana hana hana napisao:

Originalno poslano od člana freeland44 freeland44 napisao:

Hana, dendrobium (ovaj što cvate ispod listića po cijeloj stapki) cvate stalno na tim granama, a onaj dendrobium koji cvate na vrhu cvjetne stapke cvate samo jednom i ta grana više ne cvate. Govorim iz vlastitog iskustva!!!![IMG]smileys/emot133.gif" align="absmiddle" alt="smile78" />Mira, dok cvate, ne diraj ga, poslije cvatnje daj mu malo vremena da se odmori  i skupi snagu za nove pobjede, onda ti njega lijepo izvadi iz tegle, pod mlazom mlake vode isperi korjenje od kore u kojoj je posađen, kada je opran korjen lako vidiš gdje se može odvojiti, bez rezanja nožem, samo rukama razdvoji.  Ako posadiš u posebnu teglu jednu granu, brzo če te  obradovati mladicama koje jako brzo rastu!!!![IMG]smileys/emot114.gif" align="absmiddle" alt="smile57" />

Free tvoj je onda neki super,moj na granama cvate jednom i onda se smežuraju ali zato pusti nove pa onda cvate na njima.Budemo vidli kak bude kod Mire,kod njih se nikad ne zna

Smežuraju se ocvali cvijetići ali grana ostaje zelena, kada ocvate,ja presađujem, u koru za orhidele,  odvojim jednu do dvije grančice od matične biljke, i zasadim u posebnu teglu!!!  Ono Tijino zeleno čudo je moja ovogodišja grana odvojena u proljeće a imala je cvjetiće prve godine

A prvi dendrić sam dobila razmnožavanjem sasvim slučajno, odrezala sam granu na kojoj nije bilo ni jednog listića. Odrezala i tek onda išla na google tražiti nešto o razmnožavanju dendrića, pa me djeca potjerala od kompa, pa vrt, pa kuhanje pa ona svašta, ukratko, najmanje 5 mjeseci je grana bila na ormariću, pa brišeš prašinu pa ti smeta, pa je pomakneš na donju policu, pa padne na pod, pa je pas nosa u ustima cijeli dan, naravno i prožvače malo,čak je i dvaputa vadila iz koša za smeće i na kraju meni se smilovala i ja kod jednog presađivanjanja samo utaknem u teglu sa korom, i nakon 2 tjedna ja vidim debela zelena grana izlazi kraj stare, porasla je na tri četiri i za  svu golgotu kaj je prošla, darovala mi prekrasne cvijetiće, od tada smo nerazdvojne!!!smile79

Cijela ova priča je s ciljem!!!!!!!!
Kada se dokotrljam kod tebe, i nakopamo se u tvom 5000 metarnom vrtu i presadimo milion biljčica, a ti onda imaš na kraju dana, blago teleči pogled, kao zaljubljeni tinejđeri, plus toga umorna si da nemožeš ni prstom više mrdnuti, e onda te ja vrlo lako nagovorim da izvadiš jednu grančicu tvog "zelenog monstruma"!!!!!  A ti to, bez puno nagovaranja sretna smile103učiniš!!!!!      To uvijek upali!!!!smile108Makar OVAKO na kraju završilo,riskirat ću!!!       smile78Ali završit ću post, ovako, cmokić, cmokić, cmokić!!!!smile103
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2010 u 09:11
Imam drvo života, potomak drveta koje je donešeno prije puno godina iz Afrike, a  nikad još nije cvjetalo. Nisam još vidjela cvijet. Ako netko ima naslikajte ga da vidimo.. Ja sam isto do kasno na ovim stranicama i sve pregledavam a ponekad i napišem koju a  sve biljke su mi lijepe i uživam sve ovo vidjeti.
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2010 u 01:10
Hvala draga vilmač, razveselio me je tvoj buket i posjeta! Dođi mi opetsmile78
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2010 u 01:09
Draga lantana, hvala što si me posjetila. Nije tako lijepo i živo kao kod tebe, ja ti tamo rado dođem a ponekad i nešto napišem. Moje drvo života nije cvalo, to sam prvi put čula od tonija. čekam da se i to čudo dogodiSmile
Jesi li slikala to i na kojoj je tvojoj stranici,nisam primjetila. Rado ću se vratiti u nazad, kod tebe na u vrtu i Bolu je predivno!
Na vrh
VILMAČ View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1530
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje VILMAČ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2010 u 09:26
smile73
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2010 u 09:01
U zaostatku sam puno, vidim ima tu puno noviteta, lijepe su ti božićne zvijezde Clap, a drvo života cvate, ja sam stavila jenu sliku na forum, a miriši tako da smo ga iznjeli u hodnik kancelarija jer se nije moglo raditi LOL
život je more
Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2010 u 07:57

Hana, dendrobium (ovaj što cvate ispod listića po cijeloj stapki) cvate stalno na tim granama, a onaj dendrobium koji cvate na vrhu cvjetne stapke cvate samo jednom i ta grana više ne cvate. Govorim iz vlastitog iskustva!!!![IMG]smileys/emot133.gif" align="absmiddle" alt="smile78" />Mira, dok cvate, ne diraj ga, poslije cvatnje daj mu malo vremena da se odmori  i skupi snagu za nove pobjede, onda ti njega lijepo izvadi iz tegle, pod mlazom mlake vode isperi korjenje od kore u kojoj je posađen, kada je opran korjen lako vidiš gdje se može odvojiti, bez rezanja nožem, samo rukama razdvoji.  Ako posadiš u posebnu teglu jednu granu, brzo če te  obradovati mladicama koje jako brzo rastu!!!![IMG]smileys/emot114.gif" align="absmiddle" alt="smile57" />

Free tvoj je onda neki super,moj na granama cvate jednom i onda se smežuraju ali zato pusti nove pa onda cvate na njima.Budemo vidli kak bude kod Mire,kod njih se nikad ne zna
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2010 u 00:37

Bilo mi je zadovoljstvo Wink!!!!
smile78
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2010 u 00:36
Bilo mi je zadovoljstvo Wink!!!!

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2010 u 00:10

Hana, dendrobium (ovaj što cvate ispod listića po cijeloj stapki) cvate stalno na tim granama, a onaj dendrobium koji cvate na vrhu cvjetne stapke cvate samo jednom i ta grana više ne cvate. Govorim iz vlastitog iskustva!!!!smile78

Mira, dok cvate, ne diraj ga, poslije cvatnje daj mu malo vremena da se odmori  i skupi snagu za nove pobjede, onda ti njega lijepo izvadi iz tegle, pod mlazom mlake vode isperi korjenje od kore u kojoj je posađen, kada je opran korjen lako vidiš gdje se može odvojiti, bez rezanja nožem, samo rukama razdvoji.  Ako posadiš u posebnu teglu jednu granu, brzo če te  obradovati mladicama koje jako brzo rastu!!!!smile57

Baš ti hvala draga na savjetima, čekamo da procvjeta!

smile64
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2010 u 00:07
Originalno poslano od člana Gute Fee Gute Fee napisao:

Mirek , pa ti si krasne stvari pripremila ! Kakve ce to biti divne slikice kad to poraste i procvijeta !    smile180
Dobro mi došla, noćna družice! Oko ponoći smo i to je naše vrijeme ( ima nas takvih dostaSmile)!  baš mi je drago da sam i vas uveselila novim biljčicama. Moram ih poslikati kada procvjetaju!
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2010 u 00:04
Originalno poslano od člana jagoda jagoda napisao:

Miro draga, vidim da si bila u obilasku Bauhausa i da si se lijepo obnovila...Kopiraš me, ha, u kupovanju na akcijama...Božićne zvijezda su prekrasne, nisam još kupila, morati ću ove dane barem jednu...smile141
Draga Jagoda, hvala na posjeti! Od tebe svega dobroga možemo naučiti pa i dobro tržiti!smile78
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2010 u 00:02
Originalno poslano od člana Nataly Nataly napisao:

Nadam se da ću se sutra i ja počastiti sa ovako lijepim Božićnim zvijezdama...

Dobro mi došla draga!Uz kavu i kupovina?LOL
Vidimo se, nadam se..
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2010 u 00:02
Hana, dendrobium (ovaj što cvate ispod listića po cijeloj stapki) cvate stalno na tim granama, a onaj dendrobium koji cvate na vrhu cvjetne stapke cvate samo jednom i ta grana više ne cvate. Govorim iz vlastitog iskustva!!!!smile78

Mira, dok cvate, ne diraj ga, poslije cvatnje daj mu malo vremena da se odmori  i skupi snagu za nove pobjede, onda ti njega lijepo izvadi iz tegle, pod mlazom mlake vode isperi korjenje od kore u kojoj je posađen, kada je opran korjen lako vidiš gdje se može odvojiti, bez rezanja nožem, samo rukama razdvoji.  Ako posadiš u posebnu teglu jednu granu, brzo če te  obradovati mladicama koje jako brzo rastu!!!!smile57

Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Prosinac 2010 u 23:47
Mirek , pa ti si krasne stvari pripremila ! Kakve ce to biti divne slikice kad to poraste i procvijeta !    smile180
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Prosinac 2010 u 22:23
Miro draga, vidim da si bila u obilasku Bauhausa i da si se lijepo obnovila...Kopiraš me, ha, u kupovanju na akcijama...Božićne zvijezda su prekrasne, nisam još kupila, morati ću ove dane barem jednu...smile141
sutra je novi dan
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2666
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Prosinac 2010 u 21:43
Nadam se da ću se sutra i ja počastiti sa ovako lijepim Božićnim zvijezdama...

Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Prosinac 2010 u 21:38
Originalno poslano od člana Mira K Mira K napisao:

Drage moje: moon, antonija, triša, hana, milica7, baka,  freeland44, fany54 hvala što ste me posjetile i što vas zanima što se kod mene dešava.
Antonija, sinoć sam čitala puno o orhidejama i opet nisam sve skužila. Taj korjen koji raste na phalenopsisu ( i hana to potvrđuje) neznam kako se dalje razvija i što se dalje događa sa njim. Iz njega izraste nova biljka ili keiki i kasnije se presadi ili?

Triša, najsretnija sam kada na nešto naletim dobro i povoljno tada mi nije žao sebe darivati. Jadino se pitam hoću li postati kao ti: vikat ću, neću, neću ...a opet nešto dovučem doma[IMG]smileys/smiley2.gif" height="17" width="17" align="absmiddle" alt="Wink" />. Trešnju ne poznam ali ćemo je valjda imati prilike probati, zasađena je! Smokve isto, kaki,... za svako godišnje doba na našim  kavi ima po nečega [IMG]smileys/smiley1.gif" height="17" width="17" align="absmiddle" alt="Smile" />

hana, razveselila si me informacijom da su na dendrobiumu nobile  cvjetni pupoljci, to je na novim granama a stara je ocvala pa će valjda i ona kasnije opet procvjetati ( dobila sam je u cvatu pa nisam ništa prije toga znala). Kada se ona presađuje i dali dobije mlade bebe - keiki?

den. nobile cvate samo na novim granama ali kad ocvatu stare možeš odvojiti i posaditi posebno,potjerati će nove izdanke. Keiki nekad potjera di mu se prohtije,il iz korijena ili iz stapke,nema pravila
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Prosinac 2010 u 20:50
Milice7, drago mi je da si navratila kod mene a tvoje darove ću poslikati u proljećeSmile Hvala, još jednom!

Baka, draga, pa i vi ste me malo pojetila! Hvala! Pitat ću OTOK za savjet za božićni kaktus. Žao mi je da nećete u sutra biti na kavi... Neka sve bude dobro pa se vidimo drugi put.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7677787980 90>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.