Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ranunkula, žabnjak - Ranunculus
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Ranunkula, žabnjak - Ranunculus

Odgovori Odgovori Stranica  <1 101112
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2008 u 22:04
Ajme baš su zgodni pupoljci, veselim se mojima, neć biti tako brzo, ali ....
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
primorka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 769
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje primorka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2008 u 09:56
Triša uopće ne sumnjam da će ti niknuti. Po svemu što sam pročitala i vidjela na forumu ti imaš zelenu ruku :)

Ovo su moji u vrtu, preživjeli i hladnoću i buru. One u tegli me je sram i pokazati  Embarrassed

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2008 u 16:54
Ove godine sam ih ja posadila u posude koje držim na balkonu i nisam ih unosila u kuću, a sad vidim da sam možda trebala. Tek je desetak dana od sadnje, pa vjerujem da će mi izaći, držite fige, ovo mi je prvi put.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
primorka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje primorka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2008 u 12:04

Inače zovu ih još i svilena ruža.

Jedva čekam da moje otvore svoje pupove.
Na vrh
primorka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje primorka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2008 u 12:02
Posadila sam jesenas dva gomolja ranunkule u vrt, a osam u teglicu. Ove dvije u vrtu su krasne i već su bacile pupove, a ove u teglici ne djeluju baš sjajno.
Možda da i njih prebacim u vrt?

Na vrh
Branka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Branka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2008 u 18:45
bravo donata i kika - ja se ispričavam što se nisam ranije javila - ali evo prije sat vremena sam stigla sa puta i odmah došla da vidim šta ima novega  .  zahvaljujem se vjernim prijateljicama što su umjesto mene stavile slike  . da to je jako lijepa biljka i zato sam je kupila  i tražila savjet jer se do sada nisam susretala sa njom . vidim da nisam pogriješila što sam je kupila , ustvari privukao me je njezin cvijet koji je predivan , tamno crveni smile128
Na vrh
Donata View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2260
Odgovor Odgovor
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Donata Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2008 u 20:38

Ranunkula – u vrtu i u vazi

Radi ranije cvatnje, ranunkule se mogu posaditi u posude te držati u zatvorenome. Najbolje ih je staviti na prozor okrenut jugu ili zapadu.

Temperatura od oko 13° C je idealna. U rano proljeće postupno ih prilagođavamo na vanjske uvjete tako da ih svaki dan sve dulje
držimo vani. Prije noći unosemo ih u kuću. Na otvoreno se sade sredinom svibnja.
Biljke koje uzgajamo u posudama dobro je svaka dva tjedna prihraniti hranjivom za cvatuće biljke.

http://www.gospodarski-list.hr

Perzijska zlatica (ranunkula), mešanica
(Ranunculus asiaticus)

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2008 u 20:25
Pozdrav.
Sadila sam gomolje ranunculusa prošlu godinu, i otkrila da je biljka jako osjetljiva na pepelnicu. Jedva da su mi uspjele cvasti prošle godine, ali sam izvadila gomolje prošle godine koji su se dosta razmnožili, pa već imam 2 biljke u tegli, čekam cvijet, a ostale sam pred mjesec dana posadila vani.
Inače sam našla u knjizi Biovrt podatak da baš ne podnosi dobro niske temperature...
Na vrh
kika View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 969
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kika Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2008 u 20:46
Ova biljka je prekrasna. Zove se Žabnjak, a latinski naziv joj je Ranunculus. Raste iz gomoljčića.
Na vrh
Branka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Branka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2008 u 14:02
bit će večeras smile149
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2008 u 01:23
Nikad čula za to.Imaš slikicu?
Na vrh
Branka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Branka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2008 u 22:08
danas sam kupila na tržnici biljku koja se zove ranunkula . ima prekrasan crveni cvijt   i trajnica je  namjeravam je posaditi na kamenjaru . ima li netko taj cvijet  i kako je zadovoljan sa njime .dali je osjetljiv  molim savjet kako očuvati .
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 101112
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,184 sekundi.