Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Povrće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Jalapeno papričice
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Jalapeno papričice

Odgovori Odgovori Stranica  <12
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Sabur View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Status: Offline
Bodovi: 144
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sabur Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2011 u 22:38
Originalno poslano od člana Ela13 Ela13 napisao:

A cuj,Sabur, lijepo je cuti kakva iskustva i drugi imaju sa sadnjom. Nama je cilj posaditi 1000 sadnica ove godine a koliko ce ih vec nici i prezivjeti prenos iz staklenika u vrt....to cemo tek da vidimo. Smile

Svakako, svakako.
Iskustva se trebaju iznijeti. Wink
Ja sam ti onako prvačić za tebe što se tiče paprika, dok si ti ultra maratonka. LOL
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Ela13 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 89
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ela13 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2011 u 22:14
A cuj,Sabur, lijepo je cuti kakva iskustva i drugi imaju sa sadnjom. Nama je cilj posaditi 1000 sadnica ove godine a koliko ce ih vec nici i prezivjeti prenos iz staklenika u vrt....to cemo tek da vidimo. Smile

Tomi, tesko je sad precizno napisati koliko vremena treba sadnici da donese plodove spremne za branje. Svaka sorta se razlikuje. Mi imamo sorte kojima treba i do 190 dana da im plodovi sazriju dok za  rani Jalapeno je potrebno oko 90 dana.

Drzim ti palce i obavjestavaj nas o svojim novim,ljutim, avanturama. Smile
Na vrh
Sabur View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sabur Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2011 u 19:45
Originalno poslano od člana Ela13 Ela13 napisao:

Ja svoje sadim malo drugacije nego Sabur. Ja sjeme stavim u navlazeni kuhinjski papir pa to sve pohranim u kesicu za zamrzavanje i dodam jos jednu kasiku vode. Ostavim tako 3-4 dana da sjeme proklija  inda ih sadim u pojedinacne posude,npr. vece plasticne case za jogurt ili pavlaku.

Ela13 tvoj način je svakako bolji u određenim situacijama kao što je sigurnost, da ono što posiješ je već provjereno proklilo.
Ja nemam volje da bi ubacivao još 1 fazu u svemu tome već direkt u zemlju pa što Bog da.
ako želim 5 sadnica, sijem 10 ili koju sjemenku više uz prepostavku da je sjeme kaljivo bar 50% tako dobijem 5 sadnica za mene, par za jarane i komšiluk a ostalo i onako ne proklije.
I rješena stvar.

lp
Sabur
Na vrh
Sabur View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sabur Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2011 u 19:07
meni oko 160 dana od sijanja do ploda
Na vrh
zibla01 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 5
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zibla01 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2011 u 19:00
hvala vam neizmjerno na naputcima, nadam se da će biti uspješno heh. kolko otprilike treba da se razvije stabiljka i daje plod?

pozdraf  
Na vrh
Ela13 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 89
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ela13 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2011 u 16:18
Tomi, i ja predlazem da ih sadis negdje oko 1og Februara. Ja svoje sadim malo drugacije nego Sabur. Ja sjeme stavim u navlazeni kuhinjski papir pa to sve pohranim u kesicu za zamrzavanje i dodam jos jednu kasiku vode. Ostavim tako 3-4 dana da sjeme proklija  inda ih sadim u pojedinacne posude,npr. vece plasticne case za jogurt ili pavlaku. Prije koristenja ovih plasticnih casa dobro ih operi u toploj vodi sa deterdzentom za sudje, dobro isperi i malo ih potopi u rastvor vode i varkine, da ubijes preostale bakterije u casama. Natrpaj ih sa laganom zemljom, napravi malu i plitku rupu u sredini plasticne case pa pazljivo pohrani jedno proklijano sjeme u tu rupu. Malo zatrpaj i sasvim malo zalij. Ostavi posude u blizini izvora topline i redovno ih pomalo zaljevaj.Pazi da ne pretjeras sa zalijevanjem. LOLOve paprike vole toplinu i moras im odrzavati stalnu temperaturu zemlje od 25 C. Sjeme ti ne smije "zazimiti" uprotivnom rast i urod tih paprika nece biti impresivan. Sretno ti u novoj avanturi sadnje ljutih paprika.
Na vrh
Sabur View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sabur Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Prosinac 2010 u 15:00
Tomi

predlažem oko 1. februara.
Nakon što pokaže prva dva listića (kad isklije) a onda još 2 nova (u biti ima će 4 listića) može prepikirati u lončiće (može i od jogurta) veličina 0,5l.
Kad bude doraslo za presađivanje vani (poslije 1.maja) prebaci u veću stalnu posudu, al nemoj pretjerivati.

Sretno u prvim koracima.
Na vrh
zibla01 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 5
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zibla01 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Prosinac 2010 u 09:23
Pozdrav,

Pošto sam totalni novak ovdje, a i po sadnji biljaka nisam baš nešto uhodan, imam jedno pitanjce. Kada bi bilo najbolje vrijeme za sađenje jalapeno papričica da uspiju proklijati i rastu na balkonu? i ako neko ima kakvu tajnu uzgoja ili dobar savijet, uvijek je dobrodošao.

Puno hvala,

lp

Tomislav
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,391 sekundi.