Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Cvijeće foto... > Moj grad u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Festa  sv Vlaha
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Festa sv Vlaha

Odgovori Odgovori Stranica  <1234>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Veljača 2011 u 13:05
A ja gledam na tv-u i mislim si kako će sada naše cure napraviti izvještaj kao i lani. Šteta!
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Veljača 2011 u 12:48
...ove  godine  je  vrijeme  slicno,  pa  ako  vas  zanima  pogledajte  proslogodisnju  temu....
.....ne mozemo ni  Antonija  ni  ja  u  Grad  po  freske  slike....Cry 
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2010 u 13:49
...baš  se  veselim  da  sam  ti  vratila  lijepe  uspomene!!!!!

...crkva  sv  Vlaha  je  ona  nasuprot  Orlandovog  stupa ....
...Katedrala  je  kraj  Kneževa  dvora...

smile78 
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2010 u 18:34
Manči, hvala ti za ovu lijepu reportažu. Bila sam u Dbk davne 1976 na maturalcu i onda smo obilazili znamenitosti grada. Ne mogu baš reći da se mogu orjentirati, ali ponešto je ostalo u sječanju......Pile, Stradun, Gradska kavana Wink, Orlandov stup, toranj sa zelencima i nekoliko crkvi i to baš neznam koja je crkva sv. Vlaha, a koja katedrala. Imam još i sada negdje razglednicu crkve, mislim da je to ova nasuprot Orlanda, koja tlocrtno izgleda u obliku križa.
Grličanja se sječam, da sam jednom kao dijete bila na misi na sv. Blaža ( Vlaha) i vidjela to uživo, a sada si me ti na to podsjetila. Hvala.
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2010 u 09:37
smile79
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2010 u 09:33
Hvala Manči za ovu lijepu reportažu!Big%20smile
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2010 u 09:33

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2010 u 09:26
...festa  je  završila prošlu  neđelju  sa proslavom  na Gorici  sv  Vlaha  (  brdašce  u  Lapadu  )  đe  je  mala  i  stara  crkvica  na  samoj  klisuri  poviše  mora...
...poslije  se  barjaci  izvijaju  ispred  glavne  svečeve  crkve  u  Gradu,   održi  se  kratki  program,  odpjevaju  himne  i  spušta  barjak  sa  Orlandovog  stupa...
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2010 u 09:16
...još  samo  par  riječi  o  običaju   grličanja...
...sv Vlaho  je  bio  liječnik  i  postoji   predaja o  dječaku  kojeg  je  spasio  kad  mu  je  riblja   kost  zaglavila  u  grlu...  u  sjećanje  na  taj  događaj  do  danas   se  zadržao običaj  grličanja  u  dane  proslave sv Vlaha...svećenik  postavi  dvije  svijeće  koje   su  isprepletene  u  donjem  dijelu  a  u  gornjem  čine  V  u  koje  nagnemo  glavu  tj   vrat  :   "  Po  zagovoru  sv  Vlaha ,  biskupa  i  mučenika,  oslobodio  te  Bog  bolesti  grla  i  svakog  drugog  zla !   Amen.  "
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2010 u 09:10
....ivna,  nažalost Slavonce  nisam  "uhitila"   zbog  gužve...drago  mi  je da  i  ti  voliš  naše   običaje...

...Primorka,  put  će  te  dovest  opet  -  pa  svrati.....Smile
Na vrh
primorka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 769
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje primorka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2010 u 07:21
Jako lijepa reportaža!
Bila sam par puta na domak Dubrovnika, ali nikad u njemu i sad vidim da je to velika greška koju ću uskoro morati ispraviti.
Tko ima "zašto" zbog kojeg živi, može se nositi s gotovo bilo kojim "kako"
Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2773
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2010 u 22:29
Tek sam sad pronašla ove slike (a prozivala te i ja da slikaš Wink)...
Prekrasno si nam dočarala festu Manči. Inače,veliki sam zaljubljenik u tradiciju i folkolor pa sam s pozornošću gledala i narodne nošnje.Prelijepe su mi,gospodske Clap. Inače,ove godine na festi su sudjelovali i moji slavonci,vidjela sam ih na tv-u u povorci (mjesto pokraj mojeg,odakle sam inače porijeklom).Ne znam koju bih fotku mogla izdvojiti,svaka je posebna stvarno.Hvala ti Manči za šetnju Thumbs%20Up.
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2010 u 09:19
...drage moje,  drago  mi  je  da  vam   se   svidjelo...smile78 
Na vrh
stefkaja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3563
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefkaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2010 u 21:28
Predivne slike manči..Dubrovnik je zaista predivan grad..
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2010 u 21:16
manci:)divna reportaza,imam osjecaj kao da sam prosetala Dubrovnikom:)
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2010 u 20:56
....hvala  vam  od  srca  na  posjeti....jednom   biste  mogle  i  u  stvarnosti  prošetati....smile78
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2010 u 18:04
Bravo manči, ma i očekivala sam izvještaj iz prve ruke - fantastično, šteta što ste tako daleko, i mi bi se rado pridružili.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2010 u 17:29
Moja mama zimu provede kod nas u Rijeci, ali ove je godine nikako nismo mogli zaustaviti: Morala je ići -  u Dubrovnik ! I ona se poklonila Sv. Vlahi.
U toliko sam pažljivije promatrala tvoju reportažu.
Bravo manči, predivno si nama to dočarala.
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2010 u 17:18
Thumbs%20Upne smije se ljutiti!Wink 
Bravo Manči baš si nam lijepo dočarala festu.
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2010 u 16:05
....narodna  nošnja  Župe  Dubrovačke....nošnja  mojih  predaka...

...ovu  sam  sliku  "posudila"...nije  moja...molim  autora  da  se  ne  jedi....
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1234>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.