Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Oxalis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Oxalis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 9>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2012 u 16:06
život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Veljača 2011 u 16:55
Lukovica dosta poraste za jednu sezonu, a oko nje se stvara mnogo malih lukovičica koje odvojim u proleće pre sadnje. Neke lukovice su mi ostale i u bašti pa ću videti da li su izmrzle ili će krenuti kada otopli. Triangularis mi je prošle zime (2009/2010) prezimio u bašti.
Na vrh
ljubiteljica View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 48
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljubiteljica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Veljača 2011 u 16:45
da, znalaca ima puno, te će nam sigurno netko još odgovoriti, držim fige Thumbs%20Up, ali zanima nas još i koliko se godišnje razraste.
Voki puno hvala na odgovoru, a i na prijašnjim postovima.
Na vrh
bosonoga View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 49
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bosonoga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Veljača 2011 u 14:36
Znači i još čekamo . Hvala Voki
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Veljača 2011 u 09:53
Moje iskustvo je da ih ne treba aktivirati rano, jer je dan još kratak i onda se razvijaju duge lisne drške koje poležu, listovi su sitni i biljka deluje neugledno sa poleglim listovima. Moje lukovice oxalisa depei su još u zemlji. U jesen zasušim zemlju u saksiji i tako ih čuvam do proleća, u proleće istresem zemlju iz saksija, odvojim lukovice koje sadim u novu zemlju i saksije stavljam na svetlo mesto (na terasu).
Na vrh
bosonoga View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 49
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bosonoga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2011 u 13:51
I ja sam zainteresirana za odgovor
Na vrh
ljubiteljica View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 48
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljubiteljica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2011 u 13:43
pozdrav svima, evo ja sam danas kupila lukovice Iron Cross.
Da li ih mogu odmah posaditi u tegle ili moram čekati 4.mjesec kako piše  na omotu, pa ravno na gredicu. Da li prezimljuju vani u kontinentalnim dijelovima?
hvala Wink

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Prosinac 2010 u 19:50
puno hvala na odgovoru smile99
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Prosinac 2010 u 13:23
Pozdrav Natalija!
Kod mene su u saksijama ove lukovice na toplom mestu i sa puno svetla. One ne izgledaju zimi baš reprezentativno, ali na proleće se one regenerišu. Imam ove deteline posađene i u bašti, njih sam posadio dublje i zimi nestane nadzemni deo, a u proleće krenu sa rastom. Ako su ti zimi na hladnom možda da samo dodaš zemlje da im rizomi ne vire iznad površine zemlje u saksiji. U saksiji pre izmrznu nego u bašti, ali ako prezime kod nas gde temperatura pada i do -20 onda ne bi trebalo biti problema za prezimljavanje u Zadru.
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Prosinac 2010 u 15:30
Originalno poslano od člana voki voki napisao:

Evo triangularisa u bašti.

voki može pomoć smile58 - imam ovu djetelinu od proljeća i nisam sigurna što zimi s njom

sada ima samo 1 stabljiku sa listom pa je povremeno zalijem jer me strah da se ne osuši

ne znam griješim li i bi li je trebala prestati zalijevati i skloniti ili da je ostavim vani (u zadru sam, a posuda s biljkom je vani, na balkonu) i nastavim povremeno zalijevati?

lukovica je plitko posađena, vrh viri iz zemlje
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2010 u 10:25
ovog proljeća sam kupila djetelinu sa bordo listovima, mislim da je to ona triangularis, ima bijelo - roze cvjetiće
posađena je u posudi i ovog ljeta se dobro držala, odnedavna se malo ofucala pa me zanima nastupa li neko doba mirovanja ili je moram presaditi u veću posudu i hranjiviju zemlju?
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2010 u 12:41
Originalno poslano od člana Mari,5510 Mari,5510 napisao:

imam samo ovaj oxalis s četri lista, neke lukovice sam ostavila vano a neke u teglama, voljela bi nabaviti i obični koji cvjeta rozasto a uobičajen je kod nas (vidjela sam da se puno uzgaja u Istri oko kuća)
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2010 u 12:40
kupila sam lukovice prije 2 god. i jako su zahvalne, rastu i vani u vrtu a tako i u tegli, samo što u vrtu treba više zalijevati
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2010 u 17:21
hvala voki,
morati ću do apoteke 
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2010 u 11:51
Fungicid... nema druge.
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2010 u 09:35
svu djetelinu mi je napala neka bolest, po cijelom dvorištu ista stvar, i one u polusjeni i one na suncu...
pisala sam na bolestima, javila se baka bea sa dijagnozom - hrđa

evo i  slike pa možda još netko ima neko mišljenje i ideju kako da se rješim toga

za sada je samo na djetelini (i na par listova gaveza) i strah me da se ne raširi na ostale biljke
Na vrh
springy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 447
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje springy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Svibanj 2010 u 13:10
Voki onaj triangularis je predivan! Zaljubila sam se u oxalise i voljela bi imati više vrsta, nadam se da ću ih naći. Ovi su zasad koje imam, svi su posađeni vani i super im ide...

Iron cross lukovice sam posadila ove godine u trećem mjesecu pa je on još mali ali je svejedno lijep...

Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2010 u 08:16
U saksiji promera 14 cm prošle godine sam imao posađeno desetak lukovica Oxalis deppei "Iron cross" detelinu sa 4 lista. Prošle jeseni sam prestao zalivati biljke i ostavio da se zemlja osuši, a saksiju sa lukovicama ostavio u negrijanu prostoriju da prezimi. Pre nekoliko dana sam istresao saksiju da izvadim lukovice i posadim u novu zemlju i baš sam se iznenadio, u saksiji je bilo 144 lukovice različite veličine.
U drugoj saksiji je bilo mladih lukovica, ali ni približno ovom broju.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Rujan 2008 u 21:05
Vidla da i moja miruje, doduše da ju je staviti malo na sunce možda bi procvjetala, pa mislim da će ti ju noćas kiša zaliti.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Šeflera View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2274
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Šeflera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Rujan 2008 u 12:04
Na kavici sam dobila djetelinu - četverolisnu.Obzirom da piše da mora mirovati - tj. ima period mirovanja, a ja ju posadila u teglu - tek je 1 dan u tegli. Da ju zaljevam ili ne?

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 9>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.