Klematis - Clematis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 9192939495 136> |
Korisnik | |
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kod nas u Slavoniji pao snijeg. Svi će radovi morati pričekati
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
sada san jedinoga klematisa kojega iman u grasti odnijela u potkrovlje! stavila san ga iza balkonskih vrata. kad je vani sunce ima ga i tu!
on je vanka lijepo počeo pupati, baš me zanima razvoj situacije u odnosu na one vani! ovaj bi trebo svakako ranije cvijetati! uh, samo se nadan da ga neću zaboraviti zalijevati! |
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Ne cvijetnim, nego lisnatim izbojima, moja greška. |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
klimatis, gdje rastu tvoji ljubimci pa su i vani u pupovima!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Sad su u negrijanoj sobi i već su krenuli. A ovi vanjski su svi u pupovima ali još je hladno tako da čekamo radove u vrtu kad otopli.
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Dr. Ruppel i Multi Blue u pupovima
![]() |
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
U MBM u Lučkom - Zagrebu za 28 kuna tri vrste: pink fantasy, montana rubens i jos jedna montana (zaboravila sam naziv). Jučer viđeno |
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
pogledaj ovdje http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=256&PN=5
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
strada ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 19 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 140 |
Sve citam i ne vjrujem..pupanje, orezivanje i td..ja nemam sto orezivati niti mi sto pupa jer moj je jednostavno nestao
![]() Da li će od njega ista biti, vidit cemo..Nadam se da hoce.. Danas sam kupila za 39 kn u Plodinama Campsis Radicans..bio je pored dva prekrasna Clematisa. Izabrala sam tu biljicicu zato sto su ovi Clematisi bili jadni posuseni i polomljeni =( Sad me zanima kakva je to točno biljka i jel to slicno clematisu. Onako na slici mi izgleda cvijet kao gladiola =) Zanima me da li da ga presadim u malo vecu posudu i dok ne zatopli ostavim u hodniku koji se ne grije pa ga izbacim na taracu ili da ga odma posadim u zemlju. Inače sam u Zadru koji i nema bas neke zime i vec su temperature preko 12 stup. pa vjerujem da mu ne bi smetalo da je odma vani.. |
|
![]() |
|
mi klematisoljupci to ovdje interno radimo!
nadan se da se admin neće ljutiti! |
|
|
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
pluton ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 21 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 51 |
Ja mooooolim Ville de Lyon
![]() |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Ja još čekam u redu......da me ne zaboravite.....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Nemam ni jedan,tek kad sam pogledala ove stranice bila sam očarana ljepotom i vrstama ovog cvijeća.
Molila bi reznicu ako bude Comtesse de B.,Ville de Lyon, Pearl de Azur i možda Presidentamožda bude grančica. |
|
![]() |
|
Ja se javljam, ako uspiju, Pink Fantasy i Westeplate, ako uspiju!
meni je žao ali od ovih koje tražiš nemam niti jedan!
ja bi ih još ali neka ima i drugima!
|
|
|
|
![]() |
|
Reznice klimatisa se pripreme kao na slici koju sam stavio prije(str.40).
Samo što ih onda odmah treba popikat u zemlju čim se odrežu sa matične biljke. Jer u protivnom mogu vrlo brzo povenut. Ako netko misli da mogu preživit put nekamo neka prenese svoja iskustva. Proces ukorjenjavanja traje od 4-8 tjedana, tako da će svi koji žele ukorjenjene reznice malo pričekat. Kad se ukorijene onda ih se premješta pojedinačno u nove teglice. Kad prestane opasnost od minusa i mrazeva nadam se kroz mjesec dana počinjemo s orezivanjem. Margaret Hunt, Hagley hibrid, Ville de Lyon, Comtesse de B., Pearl de Azur, Tangutica od njih će biti dosta reznica,u prvom krugu orezivanja a od Marie Boisselot, Pink Fantasy, Westerplate, možda Presidenta bit će u drugom krugu nakon prve cvatnje, iako njih minimalno režem. Dok ove iz prve i 2 skupine(Pillu,Montane,Alpine) uopće ne orezujem ali ako koja grančica bude višak i nju ću zasadit. Pa koga interesiraju ponuđeni nek se javi, a kad se prime odmah ih šaljem. A meni trebaju Macropetala ili Frankie, Jackmanii Alba, Freckles , Josephine, Purpurea Plena, Florida Sieboldi. Ako ih netko ima super, a ako nema naručit ćemo u MBM-u i Kalii pa što nabave super. |
|
![]() |
|
Tako je viticella skupina spada u 3 skupinu. Moj savjet prvo s njim u teglu, na 2 god, čak i 3 i onda u vrt. Rezultati koje sam ja dobio su nevjerojatni. Biljka bude puno jača i lakše se adaptira na vrt. Nitko ne kaže da ako ide direktno u zemlju da neće uspjet, ali provjerite pa ćete vidjet. |
|
![]() |
|
Grupa 3 možda?
|
|
![]() |
|
Hvala Klimatis. Koja bi bio grupa, molim
|
|
![]() |
|
manči, ja ga imam, meni ne nestane preko zime. ima jednu jadnu suhu granu, već sada fino pupa! meni redovno nestane multi blue, svaku godinu molim boga da udari iz zemlje! dvije godine je potjero, šta će sada biti vidjeti ćemo!
|
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 9192939495 136> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |