Trišino dvorište |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 202203204205206 243> |
Korisnik | |
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Manči da si bar malo bliže, već bi se mi organiziralo, iako i ovako se može, kad bi nekako došla do Rijeke, kao da je to u dva koraka, znam zaboravi, stavit ćemo ti puno slika za uživanje, a ako nešto poželiš imati tu smo, javi, kupit ćemo za tebe naravno.
Sunce, hvala ti, počelo je polako sve nicati.
Gio, ti si od početka uvijek rado viđen gost u mom dvorištu, morat ćemo nešto iskemijat da se ovo ljeto i vidimo, tamo negdje oko Zadra, a tko zna možda i u Rijeci.
Pecika, to su neki mini irisi, koje se sam lani kupila u ovo doba u cvatu i evo ove godine opet cvjetaju.
Pravi veliki irisi i kod mene cvjetaju po ljeti, sada imaju samo lišće.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
sunceeee ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
Bravo za mini irise i šafrane, a onaj plavi ti se je valjda sam zasijao!
![]() |
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
![]() ![]() ![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
Duda-Lave ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
no ipak Triša al držiš irise i po noći pod lampama pa kako su već se rascvali ' prepredivni su jedva čekam moje ,vidim vrtek se budi
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
I ja sam danas posadila žute mini irise i baš sam se čudila kak to da već cvjetaju kad moji na vrtu ne namjeravaju tako skoro. Znači oni jesu tak rani, dobro da znam.
![]() |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
sunce, opet si mi došla, kako lijepo, baš si rado viđen gost.
niho, kupit ću ti pod uvjetom da to dođeš sama preuzeti i to odmah!
duda, ja cvijeće je cvijeće, ali Oleg je Oleg draga moja. Irisi su neki čudni i nisu bili pod lampom, ali jedva su visoki 15 cm, valjda neki hibridi
Anastazija, još ih imam u jednoj vazici i isto se spremaju na cvatnju, a lukovice su posađene u jesen, dakle stvarno im je sada pravo vrijeme
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Mira021 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3188 |
Šafrani plavi su te iznenadili,a i tako i treba,pa znaju oni kod koga će,kod ljubitelja cvića,kod onoga tko će ih maziti i paziti,a lipi su i bili,a irisi
![]() |
|
![]() |
|
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Nema šanse da smanjiš količinu cvijeća, vidiš da ti niče i na mjestima gdje ga nisi posadila..
![]() |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
pa tebi sve ide od (zelene) ruke, prelijepi ljubičasti šafrani samo se stvorili i procvijetali! mini irisi na zelenoj pozadini su divni!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Triša evo mene kod tebe u posjeti .
![]() Kod mene ti je još zima i nema ništa novog ,evo su mi se i jaglaci jadni smrzli
![]() |
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
misty-da ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
Ta slatka iznenađenja što nam se odnekud stvore u vrtu zbilja znaju usrećiti!
A evo ti ostavljam jednog nosača da ti pomogne nositi sve biljčice koje ćeš sigurno kupovati u Italiji
![]() ![]() |
|
Time is something you can never get back..
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Kod mene opet sve pokrio snijeg a procvjetale visibabe i jaglaci....... Lijepo je kad je drugačija klima......
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Kod tebe je stvarno pravi mini botanički vrt. Nema čega nema. Pa ti doleti i samo...
|
![]() |
|
Miro 021, hvala ti, naravno da je sve lijepo, ali ne mojom zaslugom, idiš i sama da se neke stvari jednostavno dogode.
Nataly, to je vrlo jednostavno objasniti, stalno nešto premještam, što mogu kad uživam u tome
Antonija, hvala ti, a kako obožavam zeleno i kuća je morala biti u zelenom
Anči39, lijepo je kad mi dođeš, ma nisu ti se smrzli jaglaci, to nije moguće, a ako jesu dođi kod mene ih ima
Misty, ma hvala ti na nosaču, presladak je, mislim da će ova dva kofera biti dosta za sve riječke cure i njihove nabavke, ali ne i želje
Milica7 hvala i tebi, da naravno da klima uvelike doprinosi ranijem dolasku biljaka, ali zato po ljeti suša ubije sve, a računi za vodu ogromni
baka hvala ti što si tu, e ti možeš doći i osobno, ionako ti moram isporučiti junkus, kojeg si željela
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
![]() |
|
|
|
![]() |
|
bigmamma ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Studeni 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3466 |
Triša, malo sam bacila oko u tvoj vrt. Kraj sve ljepote koju imaš, još ti i ovi "nepozvani" niču i cvjetaju. Blago tebi! A kod nas još niš, ćorak!
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
tomica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Listopad 2009 Lokacija: Mostar Status: Offline Bodovi: 939 |
Doviđenja, sretan put, nek te sunce prati svud (sjećaš se Ane Štefok) i donesi nam puuuuno slika |
|
![]() |
|
Nihu ću ubiti i baš neće dobiti ništa od preko.
Bigi ti ćeš se već odobno uvjeriti kako izgleda moje dvorište, ne slušaj Nihu.
Tomice, hvala ti, uvijek se rado sjetim te pjesme, a slika će naravno biti hrpa.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Evo malo skupnih slika iz dvorišta, jedva čekam da se ovo sve napuni i procvjeta.
Ova gredica ostaje ista
napred su kampanule, iza agapantusi, sa strane su male plave kampanule i tratinčice, s druge strane isto nešto-ne znam više što, a u pozadini do kraja orezana jedna 30-godišnja ruža, prvi puta drastično ošišana
![]() Gredica sa šebojem i kerijom neće se mjenjati, premala je za promjene
![]() Ovdje su samo Hoyine alstromerije i već im je tjesno
![]() Tu je dosta velika gužva. Napred bi trebale izaći hutinije, sa strane hemerokalisi, u sredini su amarilisi, sve je puno raznih lukovica, a s desne strane su iglice. U pozadini bi trebale izaći hoste, a ima i nekih bijelih i smeđih perunika, a ispred njih plavi jastučac i svašta nešto. Još je tu i sivi grmić senecio cineraria, kojeg sam drastično srezala.
Ovdje je stvarno velika gužva, no vrtić je malo veći, pa vidjet ćemo kad biljke narastu što će morat van.
![]() Iza ovog vrtića, a već pod ciglastim zidom dosta je hladovine, pa otraga imam mjesta za još ponešto, a napred je hrpa razno raznih perunika, a najviše Jagodinih perunika japonika.
![]() S druge strane ulaznih vrata je onaj jasminoides, koji se penje i koji cvate cjelo ljeto, tu je i plumbago, nadam se da je živ, i sarajkin plavkasti klematis (ili nešto drugo penjajuće), a napred iberis i neka tradescantia lila boje.
![]() Tu ostaje brzošireći i "gazeći sve pred sobom" hipericum calicynum i dvije ruže (bijela i žuta), a napred je ceratostigma plumbagoides. Ugurala sam tu sa strane još nešto ????????
![]() Ovdje sam u prvom redu napravila mjesto za nove hauchere, a iza su razni sedumi, čuvarkuće, delosperme i graptopetalum u tegli.
![]() Drugu stranu vam ovaj puta nisam pokazala, a tamo će tek biti gužva, ali ima i puno više prostora i sunca, pa će naguravanje biljaka kad počmu izlaziti biti jako interesantno.
![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 202203204205206 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |