Prepoznajte mi ovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 180181182183184 243> |
Korisnik | |
martina1306 ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 29 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 189 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() jeli moze pomoc koja je ovo biljka? |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
tropi ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
Ova zadnja je svakako iz porodice Commelinaceae ili poznatije Tradeskancije
----bio bih jako sretan ka bi potvrdio da je to Dichorisandra jer ima prekrasni plavi cvijet pa ga zovu "blue ginger" iako nema nikakve veze s đumbirom Dali je ikad cvala? |
|
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
jel me netko prepoznaje:
![]() |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
molim, možete li prepoznati ovu biljku, ponovno je na identifikaciji, jer nisam baš sigurna da bi bila salvia microphylla.
![]() |
|
![]() |
|
Heliofit ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 02 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 459 |
![]() |
|
![]() |
|
Cikas ![]() Mladi grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 20 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 499 |
Hvala, hvala!
![]() |
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
ukrasni mak - Papaver somniferum
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
Cikas ![]() Mladi grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 20 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 499 |
Prošlo lito sam dobila sime od ovog cvita al neznam kako se zove.
![]() |
|
![]() |
|
jjadra ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 13 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 60 |
Cure, zašto moraju lukovice viriti van?
|
|
![]() |
|
mali kaktus, vesna, Baka Bea, hvala svima na savjetima...zaista se ne sjećam odkada to stoji, a s lukovicama se baš i ne snalazim, hvala
![]() |
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Pozdravljam dobre namjere da se ove lukovice spase, ali mislim da su ipak premale da bi cvjetale, a nisu ni prošle određeno razdoblje hlađenja. Ja bi ih posadila negde u vrt, ove godine će razviti list, a kad dosegnu određenu veličinu za 2 godine onda će cvasti. Za sadnju na opisani način uzimaju se velike zdrave lukovice koje su prošle određeni postupak, tj, preparirane.
|
|
![]() |
|
vesna34 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 06 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 39 |
Narcissus - žuta ovojnica (ljuska), Tulipa - ljubičasta ovojnica.
Napravi si mali vrtić. Posadi ih u neku lijepu teglu, ali samo sa korijenom. Lukovice moraju biti vani. Supstrat možeš pokriti po želji (mahovina, ukrasni kamenčići, štogod...). To će i doatno učvrstiti lukovice. Prirodna je mahovina i meni najljepša kao ukras. I eto ti lijepog aranžmana. Ocvale lukovice posadi u vrt za iduću godinu, ali tada lukovice, naravno, ukopati u tlo. LP |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Sarice,mogli bi biti narcisi,iako nisam potpuno sigurna.Ja bi na tvom mjestu posadila u teglu stavila van i nek rastu,ako su narcisi vjerovatno neće cvasti ove godine,ali ćeš zato imati lijepe lukovice,pa na jesen posadiš u zemlju.
|
|
![]() |
|
danas sam malo uređivala stare i prazne tegle u podrumu i u jednoj vrećici zamotano u novine našla ove gomoljiće. Pojma nemam otkud mi, pretpostavljam da od prije nekoliko godina kada sam kupovala proljetnice u teglama. Jeli bi to mogle biti narcise? i što da radim sada s njima?
molim, pomozite mi savjetom!
![]() |
|
![]() |
|
žirafa ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 09 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 4 |
Imam jedan problem, dobila sam nedavno cvijet i osušio mi se pa ga ne mogu slikat. Međutim korijen mu djeluje živo pa bih ga htjela spasit ako ikako mogu, imao je listove kao anturium al čisto zelene i mekane i cvijetao je kao na štapiću malenu bijelu kuglicu, al kako su prolazili cvijetovi tako se i lišće sušilo dok na kraju cijeli nije uvenuo. Relativno mala je bila biljčica bila, visine oko 10 cm a promjera možda 15-20 cm. Zna li netko molim Vas što bi to moglo biti pa da znam kako mu oporaviti taj jadni korijenčić...
|
|
![]() |
|
Semira ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 429 |
![]() |
|
![]() |
|
jjadra ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 13 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 60 |
Semira, hvala ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Semira ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 429 |
Jjadra, to je šeboj.
|
|
![]() |
|
Hmm.. proguglala sam slike, nisam baš sigurna da je. Ako se nitko ne javi da zna, čekam cvat pa ponovo lupim fotku ovdje. |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Koliko znam gomolj se može jesti, ali ga se najprije mora osušiti i skuhati (ali neznam nikoga tko to jede) |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 180181182183184 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |