Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Identifikacija biljaka
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Prepoznajte mi ovo
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Prepoznajte mi ovo

Odgovori Odgovori Stranica  <1 180181182183184 243>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
martina1306 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Status: Offline
Bodovi: 189
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje martina1306 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2011 u 08:09

jeli moze pomoc koja je ovo biljka?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
tropi View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 745
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tropi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Ožujak 2011 u 22:38
Ova zadnja je svakako iz porodice Commelinaceae  ili poznatije Tradeskancije
----bio bih jako sretan ka bi potvrdio da je to Dichorisandra jer ima prekrasni plavi cvijet pa ga zovu "blue ginger" iako nema nikakve veze s đumbirom
Dali je ikad cvala?
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Veljača 2011 u 17:32
jel me netko prepoznaje:

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2011 u 18:39
molim, možete li prepoznati ovu biljku, ponovno je na identifikaciji, jer nisam baš sigurna da bi bila salvia microphylla. 

Na vrh
Heliofit View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 459
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Heliofit Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2011 u 15:01
Vrlo moguće po morfologiji listova , samo je pitanje koji je to kultivar?
Na vrh
Cikas View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 499
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cikas Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2011 u 14:57
Hvala, hvala!
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2011 u 14:55
ukrasni mak - Papaver somniferum
život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
Cikas View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 499
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cikas Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2011 u 13:35
Prošlo lito sam dobila sime od ovog cvita al neznam kako se zove.
Na vrh
jjadra View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 60
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jjadra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2011 u 08:48
Cure, zašto moraju lukovice viriti van?
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2011 u 08:37
mali kaktus, vesna, Baka Bea, hvala svima na savjetima...zaista se ne sjećam odkada to stoji, a s lukovicama se baš i ne snalazim, hvalaSmile
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2011 u 07:17
Pozdravljam dobre namjere da se ove lukovice spase, ali mislim da su ipak  premale da bi cvjetale, a nisu ni prošle određeno razdoblje hlađenja. Ja bi ih posadila negde u vrt, ove godine će razviti list, a kad dosegnu određenu veličinu za 2 godine onda će cvasti. Za sadnju na opisani način uzimaju se velike zdrave lukovice koje su prošle određeni postupak, tj, preparirane. 
Na vrh
vesna34 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 39
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vesna34 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2011 u 22:46
Narcissus - žuta ovojnica (ljuska), Tulipa - ljubičasta ovojnica.
Napravi si mali vrtić. Posadi ih u neku lijepu teglu, ali samo sa korijenom. Lukovice moraju biti vani. Supstrat možeš pokriti po želji (mahovina, ukrasni kamenčići, štogod...). To će i doatno učvrstiti lukovice. Prirodna je mahovina i meni najljepša kao ukras. I eto ti lijepog aranžmana.
Ocvale lukovice posadi u vrt za iduću godinu, ali tada lukovice, naravno, ukopati u tlo.
LP
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2011 u 18:00
Sarice,mogli bi biti narcisi,iako nisam potpuno sigurna.Ja bi na tvom mjestu posadila u teglu stavila van i nek rastu,ako su narcisi vjerovatno neće cvasti ove godine,ali ćeš zato imati lijepe lukovice,pa na jesen posadiš u zemlju.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2011 u 16:07
danas sam malo uređivala stare i prazne tegle u podrumu i u jednoj vrećici zamotano u novine našla ove gomoljiće. Pojma nemam otkud mi, pretpostavljam da od prije nekoliko godina kada sam kupovala proljetnice u teglama. Jeli bi to mogle biti narcise? i što da radim sada s njima?
molim, pomozite mi savjetom!

Na vrh
žirafa View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 4
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje žirafa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2011 u 23:17
Imam jedan problem, dobila sam nedavno cvijet i osušio mi se pa ga ne mogu slikat. Međutim korijen mu djeluje živo pa bih ga htjela spasit ako ikako mogu, imao je listove kao anturium al čisto zelene i mekane i cvijetao je kao na štapiću malenu bijelu kuglicu, al kako su prolazili cvijetovi tako se i lišće sušilo dok na kraju cijeli nije uvenuo. Relativno mala je bila biljčica bila, visine oko 10 cm a promjera možda 15-20 cm. Zna li netko molim Vas što bi to moglo biti pa da znam kako mu oporaviti taj jadni korijenčić...
Na vrh
Semira View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 429
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Semira Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2011 u 16:56
Wink
Na vrh
jjadra View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jjadra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2011 u 09:21
Originalno poslano od člana Semira Semira napisao:

Jjadra, to je šeboj.

Semira, hvala Smile Potvrdila si moje sumnje Smile
Na vrh
Semira View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 429
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Semira Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2011 u 09:05
Jjadra, to je šeboj.
Na vrh
jjadra View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jjadra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2011 u 22:08
Originalno poslano od člana vesna34 vesna34 napisao:

Mislim da je to Matthiola sp. Možda griješim...

Hmm.. proguglala sam slike, nisam baš sigurna da je. Ako se nitko ne javi da zna, čekam cvat pa ponovo lupim fotku ovdje.
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2011 u 22:01
Originalno poslano od člana oceana oceana napisao:

Hvala Tropi i Otoce.
Sad istrazujem (a Grlic trenutno nije pri ruci) i nailazim na kontradiktorne podatke - neki tvrde da je cijela biljka otrovna i da se treba izbjegavati, a neki da je jestiv ako se skuha... 

Koliko znam gomolj se može jesti, ali ga se najprije mora osušiti i skuhati
(ali neznam nikoga tko to jede)
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 180181182183184 243>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,422 sekundi.