Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Aeonium
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Aeonium

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3738394041>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2011 u 22:16
Pupa, krasni su tvoji aeoniumi lijepo su se primili. Desnog imam u kolekciji mislim da je to Aeonium gomerense. Lijevog (Aeonium Kiwi ?) nemam. Brzo rastu. Moji najstariji su stari oko 3 god. i visoki približno 30 cm.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
pupa031 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 40
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pupa031 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2011 u 20:46
Evo mojih, nemam ih dugo pa sam ugodno iznenađena kako brzo rastu.
"Nabavljeni" u 11 mj. prošle godine, po sebi imaju ranice jer na istom mjestu sam "pokupila" E.milli, pa ih je malo mlijeko opeklo.

Evo ih sada, fotkani prije par minuta .. ranice su nestale

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2011 u 23:38
A to je taj crnoglavac o kome svi pričate Clap
ma bolje da ga ne vidim jer ću pasti u iskušenje ..Wink
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2011 u 08:00
CryDrag TRIŠA i meni smznuo,ipak je osjetljiviji nego što mi mislimo.
Žao mi je ,ali tako moralo je biti.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2011 u 15:19
Taj je prekrasan, meni je smrznuo na temperaturi tek nešto iznad nule-nije izdržao, mi ga u Rijeci zovemo "crnoglavac" - svi smo ga dobili od Vere4, a pravo mu je ime "Aeonium arborescens schwartz kopf"- na Lastovu raste samoniklo, pa je ta slika prva u ovoj temi. Zaista predivna biljka.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2011 u 15:06
ma vidićeš kad ga izneseš kako će promjeniti boju,
moj je na balkonu, na polici pa nije baš na direktnom suncu, ali za neko vrijeme...

gle kakav je bio lani u proljeće

Na vrh
frida View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3399
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje frida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2011 u 13:32
Ovdje je..na stubištu sada...kad sam ga kupila bio je crni...
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2011 u 10:36
frida mislim da i ja imam takvog, ali i njemu lišće bude najtamnije u proljeće kad sunce jače zasja
ljeti pozeleni, a sad zimi je onako, pola - pola

to ti je tu ili na otoku?
mog su napale neke crne mušice... grrrrr....... moram ga dobro otuširati

Na vrh
frida View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3399
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje frida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2011 u 22:58
Ma jesu li ti na slikama ista biljka kao i onaj na prvoj slici ove teme?
Ja ima onakvog s prve slike ( na prvoj strani), ali nije smeđ već je pozelenio i sad ne znam hoće li opet biti crven.
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2011 u 19:44
eto tako kako si pročitala
taj komad koji je otpao ostavi koji dan da se rez zasuši, a onda posadi u propustan supstrat i lagano sa zalijevanjem, kao i do sada

ako imaš više lisnih rozeta, možeš ga čak podijeliti i zasaditi zasebno
postupak je isti

sretno

p.s. a vjerovatno će i i na ostatku grane, na matičnoj biljci,izbiti novi listići
Na vrh
maiwuti View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 4
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maiwuti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2011 u 19:01
pozdrav znalci! vlasnica sam ,već oko 2 god, aeonium arboreum. sad sam našla ime biljke. prije par mjeseci je bočno na stabljici dobila mladice i cijela se savila(od težine valjda) i danas mi je pukla na polaCry. našla sam neke informacije,kao trebala bi ostavit par dana da se lom na stabljici osuši i onda je posaditi. navodno bi trebala preživjet. da li netko ima iskustvo ili  savjet jer nikako ne bi htjela ostati bez nje.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2011 u 20:53
Mali kaktus ne znam točno. Mislim godinu dana.   Danas sam prvi puta skinuo 5 reznica sa Aeoniuma . Probati ču sam razmnožiti Aeoniume. Ove sa slike je razmnožila moja susjeda. Desni je kod mene dvije a lijevi manje od godinu dana.

"mama" Aeonium haworthi. Vjerojatno je do sada imala više od 100 potomka.
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2011 u 20:01
wow smile39
Pinus ova 3 manekena su stvarno prva liga Thumbs%20Up
nbjelov tebi zavidim na klimi smile39 ovoj tvojoj prelijepoj kolekciji očito jako paše Thumbs%20Up
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2011 u 19:51
Pinus,a koliko vremena treba da ti narastu ovako veliki lijepi grmići?
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2011 u 19:49
Lijevi i desni vuku porijeklo od istog Aoniuma moje susjede. Ta crvenkasta boja po rubu lista ovisi o količini svijetla. Što je više sunca list dobi ljepši crvenkasti rub i obrnuto.
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2011 u 18:11

Ovaj lijevi crvenkasti mi se jako svidja.

OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2011 u 17:20
wow!!! divni su

Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2011 u 14:52
Ti se zaista imaš čime pohvalitiClap
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2011 u 14:08

2 x Aeonium haworthii (ili Aeonium gomerense? ) u sredini bi to trebao biti Aeonium decorum v. minor ?
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Studeni 2010 u 14:59
A, sve zime do sada su proveli vani, doduse maknuti sa kise, pod strehom pod koju je zalazilo malo i sunce.
Sada vise nemam tu strehu, bit ce na otvorenom.
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3738394041>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.