Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Povrće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Rajčica - Lycopersicon esculentum
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Rajčica - Lycopersicon esculentum

Odgovori Odgovori Stranica  <1 6768697071 78>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Božikovine View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 13142
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2011 u 17:09
Ima li netko sjeme rajčice sorti potiron i russe?
Isto tako nas zanimaju uzgajivačka iskustva za navedene sorte.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2140
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2011 u 14:36
TongueBook svima!
Ja sam ovdije nova iželim s vama podijeliti neka iskustva o uzgoju povrča i sveg što ide uz uzgoj. Bavim se već preko 7 godina uzgojem povrča i to samo stare sorte povrča iz svih gradova. Imam preko 60 sorti rajćica. Najviše volim crne ruske rajčice jer su odlične i najbolje iz zakavkaškog područja. Ako ima netko da se mijenja za neku sortu koju ja nemam ,rado ću dati  po 3 sjemenke jer ne mogu više. Ja sam skupo plaćala to sjemenje  i moram još uzgoiti da mogu dijeliti. znači da  2ili 3 može dobiti koju sjemenku   da se mijenjamo.
Bok!Smile
Na vrh
LeoNata View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 278
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje LeoNata Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2011 u 13:49
Pozdrav, nadam se da ću na dobrom mjestupostaviti pitanje- paradajz mi je proklijao, pa me sad zanima kako ga dalje njegovati- zaljevanje ili prskanje (na znam da li voda smije doći i na te mlade listiće) kada pikirati i u koliko velike posudice, kad u vrt...? Da li sa nečim preventivno pošpricati i kada...?  Tisuću pitanja Smile Sorta je Saint Pierre!
Hvala vam!
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 578
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2011 u 19:35
Hvala na ponudi ali nikad nisam imao sreće sa flancima, najvjerovatnije bi se oštetili putem, bolje da Vama lijepo uspiju nego da se meni u pošti oštete i uvenu. Zato i pitam za sjeme, s njim nema problema. Još jednom hvala!
Na vrh
jadranka4 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 437
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jadranka4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2011 u 11:25
Nabavila sam sjeme Micro toma(cca 20 sjemenki),sve posijala.Nadam se da će dobro niknuti - možda bih ti mogla mememe,poslati dva-tri flančića ako te to malo zadovoljava.Poslije si sam uzmeš sjeme.
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 578
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2011 u 03:04
Evo ja posijao osam vrsta rajčica, 5 cherry vrsta među kojima crna ruska i snow white te volovsko srce, neka no-name ljubičasta rajčica i jedna dvobojna, vidjet ćemo kako će uspijeti dosad su sve vrste zadovoljavajuće proklijale i rastu ok. Htio sam još crnog šljivara i micro tom zasaditi, no nekako sam kratak s budžetom :-( Ima tko sjeme tih sorti viška da udjeli možda?
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2011 u 21:40
....nisam  veliki  znalac  sorti  ali  znam  sto  valja  kad  je  rajcica  na  stolu...posijala  sam  Saint Pierre  samo  zato  sto  je  u  mom  gradu  slaba  ponuda  sjemenja i  sto je  sorta srednje  rana  ali  mislim  da  plod nije  nesto  posebno...  
Na vrh
jadranka4 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 437
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jadranka4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2011 u 21:38

Jučer posijala sjeme svih mojih sorti rajčica u čaše na prozor.Prije toga držala sam ih 72 sata u vlažnoj salveti u najlon vrećici da nabubre.Malo sam zalila i pokrila najlonom.Sijala sam volovsko srce (? domaća sorta),Heinz kupljeno sjeme, čeri-moje sjeme,žuti kruškoliki i Micro tom (kupila na njuškalu).Sad nestrpljivo čekam.

Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2011 u 19:23
nabavila sam sjeme -saint pierre- ima li ko iskustva sa ovim paradajzom da li je dobra sorta? 
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2011 u 13:21
....to  nisam  znala.... sad  imam  isklijalih  sjemenki  za  cijeli  kvart...
Na vrh
Sabur View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 144
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sabur Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2011 u 13:20
ako je dobro fermentirano sjeme može i do 7 godina izdržati. ;)
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2011 u 13:18
....to  nam  je  slicno...kod  mene  je  oko  18  C...
...stavila  sam  sjemenke  od  prije  2  god  u  mokru  krpu   da  vidim  da  li  jos   imaju  sposobnot  klijanja   i  isklijale  su  ,  u  stanu,  cak  i  neke  napravile  prva  dva  listica  u  krpi.....LOL
...mislim  da  je  to  volovsko  srce  od  monna-1....
Na vrh
Sabur View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sabur Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2011 u 09:01
manči

pravo da ti kažem imam problema sa temperaturom jer grijanje nije jako a plus smo puno van kuće tako da poslije je vruće koliko ima sunca na zapadnoj strani kad obsja.
Tamo između 12-18 C je temperatura.

A za vani je još previše zima.
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2011 u 08:37
....cestitke Sabur, koja je  temp u prostoriji?
...moji su vanka jer je sad toplo vrijeme,   + 15 C....
Na vrh
Sabur View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sabur Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2011 u 08:10
od 40 posudica, još 2 čekam da li će se pojaviti paradajz, ostalo već veselo raste. :)
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2011 u 21:16
....odlicna  ideja  sa  kutijama  od  kolaca....Thumbs%20Up

...posijala  sam  tek  prije  4  dana i  to  vanka  Saint  Pierre....
....sad  cu  u   takvu  kutiju  sljivarice San  Marzano  i  drzati  unutra....  
Na vrh
Sabur View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sabur Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2011 u 13:09
Originalno poslano od člana eriness13 eriness13 napisao:

U svaku posudu sam posijala 6 sjemena, TinyTim, crne ruske i žute kruškolike.
E sad. Molila bih mali savjet. Dali da zatvorim posudu ili da ju ostavim otvorenu? Dali i koliko često treba zalijevati sjeme? Fala unaprijed na pomoći :)

Ovo sa ovim posudicama si se lijepo sjetila.
Ono što još mogu vidjeti a to je da si ti bukvalno potopila sjeme i zemlju sa vodom.LOL Bar tako izgleda sa slike.

Znaj da više šteti prekomjerno zalivanje nego suša kada se radi o paradajzima i to od sijanja do jeseni.

Nad to ostvari ovreno i na sunce da se što prije isuši kako ne bi morala raditi prebacivanja u novu zemlju jer se ova nikad ne osuši i sjeme struhne.

Što se tiče zalijevanja, to se radi od oka al da ne bi oko bilo ovako: Ouch radi na slijedeći način: kada se ti rubovi zemlje počnu odvajati od posude onda je vrijeme da se zalijeva.

Inače greška početnika je upravo u preobilnom zalijevanju.

Ja sijao moje 6. marta i evo 7 dana kasnije oko 66% proklilo, čekamo ostalo društvo. :)
Na vrh
eriness13 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 5
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje eriness13 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2011 u 12:53
Evo mene opet, čist friške uzgajateljice paradajzaGeek
Danas sam posijala svoje paradajzeke pa ak bog da za 10ak dana bum nekaj i posadila (držim fige)
Snašla sam se za posudu za klijanje. Kak je bio fašnik, kupovali smo krafne u malo većim količinama. Plastične spremnike sam lijepo oprala i u njih posijala paradajze. Evo kak to zgleda:

http://s1234.photobucket.com/albums/ff419/eriness13/?action=view&current=P3130027.jpg

U svaku posudu sam posijala 6 sjemena, TinyTim, crne ruske i žute kruškolike.
E sad. Molila bih mali savjet. Dali da zatvorim posudu ili da ju ostavim otvorenu? Dali i koliko često treba zalijevati sjeme? Fala unaprijed na pomoći :)
Na vrh
Sabur View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sabur Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2011 u 08:49
Mašinsko obiranje paradajzi:
http://www.youtube.com/watch?v=I6FksNphLIM
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2011 u 08:21
 ...ovo  je  iz  clanka  sa  tvog  linka  :

To vrijedi i za element Ca, kojim se, također na temelju analize (kalcifikacijom) obogaćuje tlo tim bioelementom i popravlja njegova vrlo često slabokisela reakcija.

....crvenica  nastaje  od  vapnenca  i  dolomita  ali  cesto  joj  je  slonbodni  kalcij  u  manjku.....
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 6768697071 78>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.