Rajčica - Lycopersicon esculentum |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6566676869 78> |
Korisnik | |
wizardica ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
jadranka4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 437 |
Moji flanci dobro napreduju(imam 6 vrsta).Domaće volovsko srce je oko 6-7cm visoka stabljika,ostaje su manje iako su sve sijane isti dan.Valjda ovisi o vrsti.Trenutačno ih držim na lođi (sjevernoj).Neka se kale.Namjeravam ih saditi iza prvog svibnja.
![]() |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
....kako vase rajcice?
...u kojoj su fazi?
...moje sijane su za pikiranje dospjele ( drzim ih vanka ) a one posebne od wizardice cekam da iznuknu...posude su u sobi iza prozora ....inace MM je kupio gotove flance Monte Carlo, Hercules, domace volovsko srce iz Konavala i posadio, dobro se drze, jucerasnje nevrijeme im nije naskodilo jer su u kanalu i jos su male....
|
|
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
![]() |
|
![]() |
|
wizardica ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Božikovine ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Wiz, mi smo samo proslijedili informaciju o povelikom paradajzu - sjeme nemamo.
Povremeno se pojavi na aukcijama.hr sjeme divovskog paradajza no cjena je isto divovska. Inače iz iskustva znamo da je najbolja kvaliteta kad su izbalansirani: veličina, količina i okus. |
|
![]() |
|
Pozdrav Božikivine!
![]() Zanima me dal je moguče dobiti 2-3 sjemenke ovog gigantskog čuda od rajčice. Imam za zamjenu ponuditi dosta sorti.
Jako bi voljela da mi se nađe u vrtu ova rajčica.
Hvala
![]() |
|
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
moze,evo saljem
|
|
![]() |
|
E, bok!
ja ti imam problem, neznam stavljati slike ali ak mi daš mail poslat ću to slike i američkr stranice,sve o uzgoju rajčica i ostalog povrča. Pošalji na pp ako hočeš mail.
|
|
![]() |
|
Pozdrav Vizardice
mozes li staviit koju sliku tih tvojih sorti,makar desetak i to po mogucnosti neke neobicne koje imas ![]() sad pitanje za vas znance o paradajzima: vadjenje sjemenki-da li se moze izvadiit iz svakog ploda ili treba sa stabljike probrat recimo prvi zreo plod,najkrupniji..i da li treba bit prezreo da bi mogao vadit sjeme? prskanje za suzbijanje plemenjace: kad tacno treba poslije sadnje rasade u zemlju vani,koliko je puta neophodno,da li treba i zemlju u blizini sadnica spricat? imam jos pitanja,ali kad se sa ovima zavrsi. |
|
![]() |
|
![]() Koje rajčice imaš,ja sakupljam koje nisu hibridi(F1) A ta čokoladna iz Rusije kak se zove i ta druga.Ja imam 7-8 sorti paprika al ne mogu sve saditi ovu godinu kao i rajčice.Znam kako je kad imaš malo sjemenki, ja sam počela sa 3 sjemenke i sada već imam 70 sorti rajčica, baš sam jućer dobila iz Švicarske 5 novih sorti pa je okrugla brojka.
Znam da je suluido al nemtrm si pomoći kad su rajčice u pitanju.
Bumo se već čenđali. Ima dana u Boga!
|
|
![]() |
|
Sabur ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 144 |
Imam ja i njivu al opet ovo u posudama je pri ruci. :)
|
|
![]() |
|
Kakav bi bio brat kad ne bi sestri poslao poklon
hvalaaa ![]() ![]() sve sam ja to posadila,a pomislila sam reko da ne stavljam sve odjednom i opet stavim.sve cetiri sorte sam obiljezila koja je koja i zasebno sam ih sadila.i ja sam u skripcu sa zemljom pa cu i ja te kanturine nabavit i to isprobat.pravo mi zanimljivo da moze rodit toliko u kantama. e sad .. kako ti potrpas te svoje sorte Sabur na tako malo prostora.javljaj brze sad ce rasasa brzo prispjet valja to nagurat ![]() |
|
![]() |
|
Sabur ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 144 |
Kakav bi bio brat kad ne bi sestri poslao poklon. Ako Bog da se rodije lijepo. Jesi sva sjemena posijala ili si šta ostavila ako ne nikne za 2. rundu?
Mada ne bi trebalo biti problema, pošto su moja sjemena ove godine imala 95% kaljivost još sa nekom ne baš dobrom zemljom. A šta se čudiš za uzgoj paradajza u posudama, pa to je stalna praska nas koji smo u gradu, nemereš na gradskom parkingu saditi. :) |
|
![]() |
|
http://www.early-tomato.com/2010journal/SiberianTomatoes7-18.jpg
ne mogu vjerovati da je ovo moguce,isprobat cu i ja ovo u dvoristu aBd. ![]() |
|
![]() |
|
da vam se pohvalim da mi je stiglo sjeme paradajza od clana Sabur.hvala Sabur jos jednom.
![]() sjeme odmah otislo u zemlju ![]() |
|
![]() |
|
marta78 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 22 Lipanj 2010 Lokacija: Čakovec Status: Offline Bodovi: 285 |
wizardice ja imam sijeme volovsko srce i neki krupni američki, jako bi voljela imati taj jabučar ili koje sijeme fine rajčice jer već dvije godine nisam nabavila dobr flance. Rajčice su bile krasne i plodne ali bez ukusa.Mogu ti još poslati sijeme cvijeća roza različak i pakujac
|
|
![]() |
|
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
wizardica, i ja bi se drage volje mijenjao no posijao sam svo sijeme koje sam nabavio (sve je bilo po pet do deset sjemenki) tako da ću se tek dogodine moći adekvatno mijenjati. Isto vrijedi za slatke paprike, imam dvije interesantne sorte, neke ruske čokoladne paprike. Sretno s uzgojem!
|
|
![]() |
|
Božikovine ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Za ljubitelje dobre kapljice - jeste li probali rakuji od paradajza? Hik, hik.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6566676869 78> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |