Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Biovrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Biovrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1112131415 43>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2011 u 20:58
Imam pitanje, dali je sad vrijeme za sjetvu jestivog maka...?
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
maso View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1048
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maso Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2011 u 20:45
Vec trecu godinu sadimo krumpir, luk, mahune, krastavice u pokosenu travu s naseg travnjaka...znaci, poslije svake kosnje travu slazemo na to mjesto gdje sadimo ...povrce je odlicno,  super napreduje...ali iskreno to je jos uvijek mali dio, vecinu idalje sadimo u zemlju, ovo nam je nekako kao eksperiment, ali uspjesan :)..nikakve velike filozofije nema, ako gdje korov izbije, samo ga osisamo i slozimo, zaljevamo kad je bas prevruce i sušno(naravno zaljeva se ujutro il u vece) ...eto , probajte, super stvar, nema okopavanja, nema zezanja puno kao kod klasicnog sijanja...:)
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2011 u 20:22
Danas sam posijala kukuruz,Hugispalo mi je 28 kućica ,dobro zalijala i čekam kad nikne sijem oired visoke mahune.Gnojila nisam,poslije malčiram.Sad idem na štihanje za krumpir ,bit će mu tvrdo ali kaj ja tu mogu,pognujit ću i poslije malčirati.
Na vrh
osbourne View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 336
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje osbourne Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2011 u 12:48
super samo pazi ako ti je zemlja još tvrda krumpir neće rasti jer traži rastresito tlo.
kukuruz sij u više redova zbog oprašnje, dakjle 2 duga reda i nisu rješenje. bolje 5 kratkih:)

i pazi da je gnoj zreo da ti ne spali biljke
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2011 u 00:44
osbourne ja sam danas preštihala pola od tog tvrdog djela vrta ,bacit ću po tome odstajali gnoj i posijati naj prije na jednome djelu malo kukuruza ikad se on podigne na nekih 10cm kraj njega ću staviti visoke žute mahune.Kukuruz će biti umjesto kolca,a krumpir ću umetnuti u one rupe kaj su nastajale zbog neravnina u štihanju i poslije malčirati kao i mahune ću naravno malčirati,a ono sa granama po krastavcima je super ideja neće puzati samo po tlu.Inače krastavci vole ako im se ne plijevi onda ih ima ko u priči,vole rasti u travi,a ja ću i,m baciti i grančica lakše ću ih u travi uočiti.smile186
Na vrh
osbourne View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje osbourne Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2011 u 08:50
p.s. također možeš razrezati gomolj na par dijelova da svaki ima svoju klicu, al imislim da treba pustiti koji dan na zraku da se rane sasuše i skore pa onda u zemlju! tako imaš više sjemenja:) nisam probao sali sam slušao o tome. ali hoću ove godine.
bundeve posađene. čuo sam da ako se sjeme moči u mlijeku preko noći niknu za 3 dana....posadio 6 mliječnih sjemenki:) i 6 običnih suhih i napravio tablicu pa ćemo viditi:)
Na vrh
osbourne View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje osbourne Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2011 u 23:39
nagrabi lišće iz šume pa prostri. karton nemoj jer je pun kemije i ljepila...

krastavci: malčiraj tlo i onda smao baci granja po podu i pusti nek krastavci pužu po granama:))
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2011 u 22:59
Jadranka i Tvoja je ideja super,a ja sam si još mislila kad napravim komposište da bi bilo dobro u svaki ćošak komposišta tutnuti par krumpira jer je praksa kod drugih pokazala kako u komposištu krumpiri uspjevaju kao ludi ,a uostalom sredina komposišta i dalje može biti za odlaganje smile46trave i ostalog i krumpiri u ćošku ne smetaju...i to ću probati.
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2011 u 22:53
osbourne,mislim i ja da ću malo prekopati i staviti gnoja i mrvicu zagrnuti a slama neće ić jer je nemam nego kad krumpir isklije iz zemlje bit će već sjena pa ću sastrane stavljati sjeno,a što mogu kad nemam komposta ni slame ni sjena momentalno.Ostali dio vrta sam standardno preštihala i posadila,pa ću dodavati sjeno okolo.Zapravo imala sam namjeru i ovo prvi put preštihati ,pa dalje malčirati,ali je tvrdo i bila sam već umorna od štihanja.Uspjela sam posijati grašak ćak dva puta jer prvi koji sam posijala 10.02.nije niknuo.zatim salata,cikla,mrkva,blitva,luk,rotkvice.Luk sam sadila tako da sam stavila red luka,red mrkve,pa red luka,red cikle,pa red luka,red blitve.pa red luka red rotkvica.Tako sve dok nisam potrošila 2 kg luka.A JOŠ IMAM U PLANU TIKVICE,RAJČICU ,KRASTAVCE,PAPRIKU,KUPUSNJAĆE,TE NISKE I VISOKE MAHUNE.Za mahune sam odredila isto ne štihati ,već samo iskopati jamice,unutra gnoj i posijati kukuruz umjesto kolca,pa kad izađe kukuruz i bude u 4 listu stavim pored sjeme od visokih mahuna.Kad sve lijepo nikne malčiram okolo.smile156
Na vrh
osbourne View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje osbourne Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2011 u 23:56
ja bih osobno cepinom okrenuo travu za 180 da polako trune i sjemenski krumpir je u doticaju sa zemljom. posuo bih ZRELOG gnoja i pomiješao s akompostom, zatim dio slame, pa sjeme pa opet slana gore.... nemoj direktno na travu
Na vrh
jadranka4 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 437
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jadranka4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2011 u 22:11
Silvestra,ako imaš stavi na travnjak komposta ili stajskog gnojiva,na to karton,posloži krumpire,zali dobro i pokri slamom debljine 30 cm.To saqm pročitala na forumu.Ja osobno sam na pripremljeni dio (prošlu goginu sam na taj dio travnjaka bacala počupani korov,pokošenu travu,lišće,zemlju s krtičnjaka) stavila plantelu organic,razvukla slamu u kojoj sam napravila rupe do dna i u njih sam položila krumpir.Rupu sam blago zastrla slamom.Na to je pala kiša i sad čekam što će biti.Ako nekomn može pomoći!? bit će mi drago.
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2011 u 20:58
Cimicifuga,i ja mislim da ne bi bilo dobro malčirati sa zelenom travom,a ovo kako sam zamislila ,da li bi bilo dobro ili imate kakvu bolju ideju pošto u jesen nisam zastrla taj dio povrtnjaka u kojem sad mislim početi saditi krumpir.Jer ako sad nemam malča dok krumpir nikne imat ću pokošeno prvo sjeno i sa njim sam mislila kad se malo osuši poćeti zastirati grumpir ali ne posve nego sa strane kao da ga ogrčem zemljom.smile187
Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2011 u 20:59

U pravilu se sa svježom travom ne malčira. Mogu se neke manje količine svježe pokošene trave tanko razastrti kada je sunčano tako da se odmah može osušiti.
Ako bi po krumpiru razastrla svježe pokošenu travu mislim da bi ti sav krumpir istrunuo.
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2011 u 22:46
Imam pitanje za one koji su već probali posaditi krumpir na travnjaku.Dakle imam jedan dio na gruntu gdje je do sada bio travnjak i tvrdo je za štihanje,pa me zanima kako da ja tu sada posadim krumpir jer nikada ništa još nisam malčirala i bojim se da mi nešto neče uspjeti.Ja sam mislila da bi možda bilo zgodno zalijati taj dio travnjaka,pometati krumpir po travi u redove kao da ga sadim u zemlju i preko njega staviti malo zemlje tek toliko da ga malo pokrije i onda kad pokosim prvu travu i kad krumpir izađe oko njega stavljati svu travu koja je pri ruci od košnje,tako da ga ne moram zagrtati.I da li se smije stavljati tek pokošena trava ili je moram malo osušiti prije nego je stavim oko krumpira?Osobno mislim da bi ljepše prionula uz biljke i lakše bi trunula ako se ne bi sušila već odmah zelena stavila uz biljke.Kod mene ima dosta zmija i gdje god da trava malo duže stoji ispod se zavlače tako da me je i malo strah malčirati ali me jako privlači takav način uzgoja biljaka.smile161
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2011 u 13:17
Dobra idejaClap
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
osbourne View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje osbourne Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2011 u 12:24
još da nadodam, još nije polelo listanje, grablje u ruke i nagrabite materijala za malč u šumi! tako ću si ja priskrbit određenu količinu makar za maline i krumpir

Na vrh
osbourne View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje osbourne Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2011 u 21:46
svejedno ja osobno nebih nikako novinu...
ni karton

super je sjeckalica pa sve grane usitnjavati i bacati kao malč ali paziti da se kemijski sastav tla ne promijeni

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2011 u 21:30
Koliko ja znam nema više olova u novinama, boje se prav od nekakvih suptanci iz soje. Problematično je ljepilo koje se koristi na kartonima.Smile
Na vrh
osbourne View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje osbourne Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2011 u 21:21
novine nikako, sadrže olovo i kemiju boje obrade itd
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2011 u 00:24
E ne znam kolika gustoća.

Bitno je nije sama slama, ona sporo trune ( slama i trava mislim da nisu isto, trava je uvijek bolja opcija za stvaranje humusa) . Ipak biljka treba prihranu. Moramo pokušati, pa vidjeti rezultateSmile

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1112131415 43>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.