Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Gorski vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Gorski vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2728293031 58>
Korisnik
Poruka
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2011 u 07:05

Proljeće je i u tvoj vrt donijelo raskoš! A ova sasa, prvi put je vidim, tako je neobična i zbilja prelijepa! LOL

Time is something you can never get back..
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2011 u 23:08
Nataly, u mom vrtu cvjeta neki jastučac za tebesmile219
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2011 u 09:28
Ma neka je i kod tebe zašarenilo, bilo je već i vrijeme Thumbs%20Up.
Znaš da sve mislim da sam ti dala arabis a ne onu drugu bijelu kamenjarku (ove mi je godine jako slaba, ostao mi je jedan mali grmić)
Sad kad su se rascvale vidim odkuda sam kopala.
Ali znam gdje sam ju kupila pa ako se ne pomladi imam gdje nabaviti novu....
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2011 u 12:56
Tvoj je vrt baš pravi gorski... Cvijeće predivno.....A još imaš u blizini i prirodni rasadnik!Wink
Ljubice su pikirane. Jučer sam ih slikala, ali neću pokazivati dok ne vidim da su se primile. Posloženi su važići u kontejneriću, pa ćemo vidjeti....Big%20smile
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2011 u 15:18
došlo pravo proljeće i u gorski vrt, sasa me oduševila!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2011 u 15:37
Samo da ti na brzinu mahnem!
Toliko vrtova, toliko divote za pogledati, a ja ne stignem šetat. Pa sam odlučila ovaj put probat malo protrčat kroz vrtove.
Sasa mi je prekrasna, i ja sam je nabavila ali bijelu.
I sve drugo za 5+!
Do sljedećeg trčanja kroz tvoj vrt, mah mah!

smile113
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2666
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2011 u 21:32

smrcko - vidjela sam u Vratima da su ove godine isti jaglaci procvali čak i prije nego kod mene. Žao mi je što imaš tolike gubitke. Kod tebe je veliki nedostatak vjetar.

Anastazija, Belina, misty, Antonija - sasa je drugu godinu kod mene. Najprije sam je izgleda posadila na krivo mjesto pa prvu godinu nije bila tako lijepa. Lani sam je presadila na ovo mjesto i zadovoljna sam.

Gioiaa, waterlily, moon, Sarajka - hvala vam..

Jagoda - moram priznati da sam zadovoljna sa sasom tako da ću vjerovatno s vremenom upotpuniti kolekciju i drugim bojama. Za bijelu još nisam čula, hvala na informaciji. Nadam se da sam ti iskopala čepljez a da nije neki drač (jer kad sam iskopavala za druge cure bio je u fazi odmah poslije cvjetanja pa sam točno znala gdje se nalazi). Ako budem prepoznala likovac do iduće kave (jer više neće biti cvijeta) donijet ću ti grančicu da je pokušaš zakorijeniti.

LeoNata - okućnica je velika tako da biljke baš ne dolaze do izražaja. S vremenom će se valjda dovoljno razmnožiti. Uživam ali imam i jako puno posla, dan mi je prekratak za sve obaveze...

Triša -dobro mi pazi na jastučac

Korijenko - već ti 10-ak dana dugujem odgovor Embarrassed. Tražila sam po svojim fotografijama da ću možda pronaći neku na kojoj je ona žuta biljka koju sam ti dala u jesen. Nisam pronašla no koliko se sjećam najviše mi liči na Heliopsis Helianthoides Spitzentanzerin (iz Decorinog kataloga). Ono što si mi dala je arabis, a ne ona druga kamenjarka. I da, imaš pravo, neka je i kod mene zašarenilo...

Bigmama - nemoj prebrzo trčat, odmori malo....

Baka - zar nemaš dovoljno posla sa svojim biljkama pa si se počela brinuti i o mojim?! Svaka ti čast! Vidi kako napreduje ona jedna jedina koju sam uspjela ne uništiti (jako sam vesela što napreduje)

Hug

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2011 u 21:40

Evo par sličica biljaka koje cvjetaju unatrag tjedan dana.

- ne znam koja je biljka ispred žutog jaglaca

- Viola sororia Rubra (ljubičica)

- muscari

- muscari i jaglac

- procvao je neki minijaturni tulipan

- uskoro će procvasti dicentra (srdašce)

- vinca minor (mali zimzelen)

Nastavak slijedi...

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2011 u 21:47

S obzirom da je sasa mnogima zapela za oko, evo je u punom sjaju tj. u kombinaciji s plućnjakom

- Pulsatilla Vulgaris Rote Glocke

- Pulmonaria Blue Ensign

- zajedno sasa i plućnjak

- i na kraju narcisa

smile78
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2011 u 22:00
I meni je zapela za oko tvoja posebno lijepa sasaTongue
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2011 u 22:07
Je sasa je divna ali i ostalo je Thumbs%20Up

A ljubica? Pa moje neke su relativno brzo procvale nakon ovakve "sadnje" a jedne se spremaju tek sad, nakon godinu dana. Kako su to bili listići od Triše, nemam pojma što će se "izleći". Važno je samo da krenu s novim, makar jednim listićem.Big%20smile
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2011 u 22:09
Lijepo kod tebe!
No, moram poslikati tvoje cvijeće kod mene da znam što ima?!
 Kako nisam zapisala sve sam zabooravila!Unhappy
Na vrh
1234DRENOVA View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 535
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 1234DRENOVA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2011 u 22:51
jako lijepo u tvom vrtu,pozdrav
Na vrh
waterlily View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje waterlily Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2011 u 23:02
Meni je pulsatila prekrasna. Kako se razmnožava?smile222
Želja i ljubav su krila za velika djela
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2011 u 06:46
Uživancija je i kod tebe u gorskom vrtu!!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
springy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 447
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje springy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2011 u 14:25
smile57  Pulsatilla...smile71
Na vrh
magnolia View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 426
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje magnolia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2011 u 15:11
Svašta pomalo,predivnoThumbs%20Up
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2011 u 21:30
prelijepa ti je sasa, baš je u punom sjaju! imam i ja istu!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2011 u 21:37
Nije me bilo neko vrijeme, a kod tebe se sve lijepo rasvjetalo. Sasu nisam nikad vidjela uživo, a ti si je tako lijepo snimila da izgleda fantastično! Clap
život je more
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2011 u 23:12
bome se i kod tebe lijepo rascvjetalo
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2728293031 58>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.