Anastazijin_ zeleni raj |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 108109110111112 125> |
Korisnik | |
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Lijepo je kod tebe na bregecu, jedva čekam foto-reportažu o kamenjaru!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Mira021 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3188 |
Lip prostran veliki vrt -predivan
![]() |
|
![]() |
|
misty-da ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
![]() |
|
Time is something you can never get back..
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Jako lijepo usklađeno i osmišljeno |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Možda neće, žilava je to biljka, ja ga režem dva puta godišnje i onda je lijepo gust, samo onda manje cvjeta.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Hvala na savjetu iako je došao prekasno. Grane su odrvenile i jako su debele. Jučer smo ga skroz porezali i sad će ili dalje rasti ili sadim novog malog. Ovo sam si slikala za uspomenu ako krepucne. |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Prekrasno sređen vrt, puno lijepih detalja
![]() Mali savjet ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Da ne mislite da imam samo gljive u vrtu ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
BB hvala na ponudi, malo sam u stisci s vremenom. Može savjet i recept, možda to imam i doma. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Nešto čudno mi se pojavilo u vrtu, pretpostavljam da je neka gljiva, neznam zašto, nisam to nikada vidjela. Jer možda netko zna kaj je to ? ![]() ![]() ![]() To je u hladu ispod cedrova |
|
|
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Ma sve je u redu, čudesno je da si Lewisiu uspjela održati tako dugo u životu. Mjesto za nju treba biti svijetlo, ali ne na žarkom podnevnom suncu, sadi se u fuge između kamenja tako da se ne zadržava voda oko korijena i među lišćem. Ne zalijevati vodovodnom vodom zbog sadržaja vapnenca, nego kišnicom ili destiliranom. Nije jednostavno, no isplati se toliko je lijepa. Na jednoj sam izbrojala 136 cvjetova. Tvoja se ozbiljno spremila procvjetati. Još je treba malo pošpricati da se ubiju gljivice. Da ne kupuješ dvije vreće, supstrata i pijeska, smiješat ću ti mješavinu i "lijekić", susjede smo, znaš gdje sam.
|
|
![]() |
|
Perla ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 22 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1296 |
Konačno sam imala dovoljno vremena da nakon RI-ZG kavice ''procunjam'' tvojim vrtom-parkom.
![]() Naravno, kao i mnoge, oduševila me aleja erika, a fascinirao ovaj tvoj vrtlarsko-građevinarski pothvat s ogromnim kamenjem. Pitanja u vezi s erikama postaviti ću na pp. |
|
![]() |
|
Mira021 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3188 |
Hrpa ogromnog kamenja obećava veliki kamenjar i sigurno ču pratiti nastajanje jer ih obožavam,a i ostali dio vrta je zadivljujući
![]() |
|
![]() |
|
Baka Bea, ništa vam ne promakne, osjećam se kao u školi pred profesoricom! Lewisiu imam već sigurno 4-5 godina i nikada nije cvjetala, nisam ni znala da bi trebala dok nisam nedavno na CIF-u, u jednom vrtu, vidjela jednu u cvatu. Moja je do ovog proljeća bila na drugom mjestu i sada čim sam ju presadila, čini mi se da će cvjetati, pa sam presretna, sad je super kakva je jadna bila. Kakav njoj specijalni supstrat treba? 53rijeka, Anaida, Otok uvijek mi je drago vidjeti vas tu ![]() |
|
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Jesi nas izbombardirala slikama. Baš dobro, baš sam uživala.
Koji je to ogroman posjed! A svaki dio krasan, uređen i dobro osmišljen. Moje pohvale |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
I ja imam jako veliko kamenje u kamenjaru, zaviri k meni kad uzmogneš. MM ga je sam nosio i slagao. A one jaaaako velike kamene u zen-otoku (kao što su neki tvoji) su mu pomagali kotrljati susjedi i prijatelji. Neku polugu budete morali smisliti. Ili katapult
![]() |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
53rijeka ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 2310 |
![]() ... evo i moj kamenjar je u nastajanju, ali ne vjerujem da ti moze pomoci jer tvoj
je nekako vise .... kamenolom
![]() |
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Ja ti nudila dva kršna Ličana
![]() |
|
![]() |
|
Uf, neka greška! Curke ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Anaida, na slikama se ne vidi kak je taj breg strmi, jedva na njemu stojim jer mi se skliže zemlja pod nogama i sve se zarušava. Zato i radim tu kamenjar, kositi je nemoguće. Imala sam tu ruže pokrivačice tla Swanny, ali ni njih nisam mogla održavati, pa mi je uvijek sve obraslo u drač. Zato sad računam da bi napravila s kamenom podeste na kojima bi mogla stajati, samo neznam kak dići kamen gore na breg (bager ili nekaj slično nemože do tog dijela vrta).
|
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 108109110111112 125> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |