Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Anastazijin_   zeleni raj
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Anastazijin_ zeleni raj

Odgovori Odgovori Stranica  <1 108109110111112 125>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2011 u 08:13
Lijepo je kod tebe na bregecu, jedva čekam foto-reportažu o kamenjaru!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Mira021 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3188
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira021 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2011 u 08:07
Lip prostran veliki vrt -predivansmile71
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2011 u 06:17
Originalno poslano od člana Anastazija_ Anastazija_ napisao:

Nešto čudno mi se pojavilo u vrtu, pretpostavljam da je neka gljiva, neznam zašto, nisam to nikada vidjela.
Jer možda netko zna kaj je to ? Confused

To je u hladu ispod cedrova

Ovo je baš nešto neobično, kao neko živo gnjezdo!? smile181
Time is something you can never get back..
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2011 u 00:10

Jako  lijepo usklađeno i osmišljeno Thumbs%20UpThumbs%20UpThumbs%20UpThumbs%20Up

Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2011 u 22:45
Možda neće, žilava je to biljka, ja ga režem dva puta godišnje i onda je lijepo gust, samo onda manje cvjeta.
život je more
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2011 u 22:39

Hvala na savjetu iako je došao prekasno.
Grane su odrvenile i jako su debele. Jučer smo ga skroz porezali i sad će ili dalje rasti ili sadim novog malog. Ovo sam si slikala za uspomenu ako krepucne.
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2011 u 22:12
Prekrasno sređen vrt, puno lijepih detalja Clap
Mali savjet Embarrassed ruzmarin bi bilo dobro češće orezati pa bi ti se zgusnuo, ovako će mu odrveniti grane.
život je more
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2011 u 21:52

Da ne mislite da imam samo gljive u vrtu

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2011 u 21:47

BB hvala na ponudi, malo sam u stisci s vremenom. Može savjet i recept, možda to imam i doma.
smile79
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2011 u 21:45

Nešto čudno mi se pojavilo u vrtu, pretpostavljam da je neka gljiva, neznam zašto, nisam to nikada vidjela.
Jer možda netko zna kaj je to ? Confused

To je u hladu ispod cedrova

Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2011 u 05:28
Ma sve je u redu, čudesno je da si Lewisiu uspjela održati tako dugo u životu. Mjesto za nju treba biti svijetlo, ali ne na žarkom podnevnom suncu, sadi se u fuge između kamenja tako da se ne zadržava voda oko korijena i među lišćem. Ne zalijevati vodovodnom vodom zbog sadržaja vapnenca, nego kišnicom ili destiliranom. Nije jednostavno, no isplati se toliko je lijepa. Na jednoj sam izbrojala 136 cvjetova. Tvoja se ozbiljno spremila procvjetati. Još je treba malo pošpricati da se ubiju gljivice. Da ne kupuješ dvije vreće, supstrata i pijeska, smiješat ću ti mješavinu i "lijekić", susjede smo, znaš gdje sam.
Na vrh
Perla View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
DONATOR

Bodovi: 1296
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Perla Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2011 u 21:57
Konačno sam imala dovoljno vremena da nakon RI-ZG kavice ''procunjam'' tvojim vrtom-parkom.Big%20smile
Naravno, kao i mnoge, oduševila me aleja erika, a fascinirao ovaj tvoj vrtlarsko-građevinarski pothvat s ogromnim kamenjem.
Pitanja u vezi s erikama postaviti ću na pp.

Na vrh
Mira021 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3188
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira021 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2011 u 21:20
Hrpa ogromnog kamenja obećava veliki kamenjar i sigurno ču pratiti nastajanje jer ih obožavam,a i ostali dio vrta je zadivljujućismile93
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2011 u 21:19

Baka Bea, ništa vam ne promakne, osjećam se kao u školi pred profesoricom!
Lewisiu imam već sigurno 4-5 godina i nikada nije cvjetala, nisam ni znala da bi trebala dok nisam nedavno na CIF-u, u jednom vrtu, vidjela jednu u cvatu.
Moja je do ovog proljeća bila na drugom mjestu i sada čim sam ju presadila, čini mi se da će cvjetati, pa sam presretna, sad  je super kakva je jadna bila.
Kakav njoj specijalni supstrat treba?

53rijeka, Anaida, Otok uvijek mi je drago vidjeti vas tu  smile79
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2011 u 21:09
Jesi nas izbombardirala slikama. Baš dobro, baš sam uživala.
Koji je to ogroman posjed! A svaki dio krasan, uređen i dobro osmišljen.
Moje pohvale
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2011 u 14:03

I ja imam jako veliko kamenje u kamenjaru, zaviri k meni kad uzmogneš. MM ga je sam nosio i slagao. A one jaaaako velike kamene u zen-otoku (kao što su neki tvoji) su mu pomagali kotrljati susjedi i prijatelji.

Neku polugu budete morali smisliti. Ili katapult Smile 
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
53rijeka View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2310
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 53rijeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2011 u 13:45

... evo i moj kamenjar je u nastajanju, ali ne vjerujem da ti moze pomoci jer tvoj
 je nekako vise ....  kamenolom smile181 

ex rijeka53
mojblog
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2011 u 13:34
Ja ti nudila dva kršna Ličana Smile dva šogora, a Tija kaže "nije ona mislila tak veliko kamenje". Koliko kubika ima? Da se razumijemo, to je kamenje za kamenjar, a ne ono koje nosimo u nedostatku boljeg, u prljažniku. Sad ćeš imati gdje posaditi onu jadnu Lewisiju. Između fuga kamenja u specijalni supstrat, nikako ne smije biti u zemlji, već ju je napala bolest.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2011 u 11:33

Uf, neka greška!

Curke  smile79
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2011 u 11:32
Anaida, na slikama se ne vidi kak je taj breg strmi, jedva na njemu stojim jer mi se skliže zemlja pod nogama i sve se zarušava. Zato i radim tu kamenjar, kositi je nemoguće. Imala sam tu ruže pokrivačice tla Swanny, ali ni njih nisam mogla održavati, pa mi je uvijek sve obraslo u drač. Zato sad računam da bi napravila s kamenom podeste na kojima bi mogla stajati, samo neznam kak dići kamen gore na breg (bager ili nekaj slično nemože do tog dijela vrta).

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 108109110111112 125>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,391 sekundi.