Biovrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 43> |
Korisnik | |
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ma Mančice i ja sam mislila da je paprat, ali mi nema odlike paprati kad je gledaš u živo. Mekana je, mislim da nema spore i brzo se suši i vene nakon otkidanja.
Kad sam vidjela ambroziju ( sliku) više nisam bila sigurna što je to. Te travetine ima hrpa, pola terena mi je bio u tome i po terenu se najviše petljala sa koprivama zajedno. Kao da im je pasalo isto tlo. Koprive sam maknula praveći cvijetnjake ali ova trava je još uvijek u vrtu, a ne znam što je. ![]() ![]() Sad se petlja sa stolisnikom, ali i to će biti maknuto jer će se temelji praviti tu. Mislim da je okupirala i sve susjedne parcele ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
...to je paprat a sto dalje - ne znam....ovako na prvo mislim da nije za malc...
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Znali netko što je ovo?
Ova biljka preovladava među travom, znali netko je li to paprat i smijeli se koristiti za malč. ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
osbourne ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 336 |
možeš staviti sliku toga? to je onako kvrgavo drvo iz kojeg izbijaju te šibe? ili misliš na one kao slamice koje se kupe u dućanu za vezanje?
|
|
![]() |
|
gospina trava ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Lani sam malčarila po gredicama sa mladim grančicama "Veza", TO JE DRVO OD KOJEGA SE DOBIVALO VEZIVO ZA VINOGRADE. Mlade mekane grančice su bile super. Razgradile su se a opet misli da je bilo bolje nego sjeno. Rekla bi da je kavliteta negdje između siejna i slame. Ove godine motika samo prepada u zemlju. Nevjerojatno koliko je tlo koje je bilo malčareno rahlo.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 336 |
put između redova možeš zastrijeti najgorom steljom. najgorom tipa neke grane i slično jer će se one hodanjem izlomiti. neznam...meni je ta stelja kao suho zlato.... vrt je u šumi i nemam traktor ni ništa sve na leđima moram nositi a imam 500 kvadrata za pokriti. baš sam optimist...
|
|
![]() |
|
Baš ti hvala, znači OK je ta pljesan
![]() E nakon što sam posadila krumpir, dio sam između redova nagrnula lišćem i travom. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
mislim da je to ok jer se tu dešava proces raspadanja, a plijesan je došla jer je masa kompaktna i fali zraka. ja bih tako pustio!
|
|
![]() |
|
Najviše me zabrinjava što su mi bale sijena popljesnavile između. Još uvjek kašlem od udahnute prašine od pljesni
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Manči, ja sam maslačkovo gnojivo složila po vlastitom nahođenju - pa ga , kao i koprivu, nabrala prije par tjedana, samo prelila kišnicom, promješala svakodnevno, tako par tjedana, i to je to. Pronašla sam podatak da, kao gnojivo, sadrži bakar.
Jučer smo MM i ja bili u šetnji, pa sam i gavez nabrala i sad i to gnojivo slažem.
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
super mislim da ćete morati dodati još stelje kad biljke ojačaju :)
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
![]() |
|
![]() |
|
.... nedje sam procitala prije cvatnje....a bice cvijet pokupi ono sto je korisno iako mi to nije bas jasno....
...Anaida, kako se pravi maslackovo? |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
zasto ne moze kad cvate?
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Naravno da sam napravila koprivino gnojivo. I stolisnikovo i maslačkovo, a imam i prirodno pileće gnojivo
![]() Manči, da ne smrrrrrdi tak jako, poslala bih ti ja na otok koprivino gnojivo
![]() |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
....mocila sam koprivu prije 2 god a ove zakasnila - vec cvjeta....
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
drago mi je, dobro gnojivo (prihrana) je da potopiš koprivu i pustiš da se u smrdi...a ako je močiš jedan dan, dobiješ dobar insekticid (lisne uši itd).
ja sam taj tekući gnoj radio da bi rukohvat pokošene trave samo zaronio u kantu i pustioo 5, 6 dana poklopljeno da ne isparava previše. kako fino smrdi kasnije:D |
|
![]() |
|
Primorka, sad sam na to mjesto posadila i običan luk, jer zaista mi izgleda nije niknulo više od desetak vlati vlasca u cijelom redu |
|
P.Bosmans |
|
![]() |
|
primorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Anaide, što se tiče vlasca moje iskustvo je takvo da je on prve godine dosta onako nježan, puno tankih vlati. A kako je on trajnica, druge godine se pokaže u punoj ljepoti.
|
|
Tko ima "zašto" zbog kojeg živi, može se nositi s gotovo bilo kojim "kako"
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
hvala. dajte samo kad uljepite miša ubijte ga nečim po glavi jer mi je najgore kad ga se živog baci u smeće...
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 43> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |