Vunasti čistac - Stachys byzantina |
Odgovori |
Korisnik | |
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 30 Lipanj 2009 u 12:09 |
vrlo lijepa zimzelena trajnica, listovi prekriveni gustim slojem srebrnastih dlačica
zbog svojih srebrnosivih listova lijep kontrast ostalom bilju
visina 20-tak cm, sa cvijetom 50-tak cm
cvijet ljubičaste boje
sunčani položaj
suho do umjereno vlažno, propusno tlo
|
|
Sponzorirani linkovi | |
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...kod mene raste samonikli čistac, ne znam da li ima kultivar!!??
...vrlo otporan na neuvjete i raznosim ga po otočkom vrtu ( a i sam niče kako ga volja ) i baš sam oduševljena , lijep je kad procvjeta a i kad su samo listovi....
|
|
macak
Mladi grm Pridružen: 25 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 841 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja imam ovakvog gore, lako se presađuje, uspjeva i u polusjeni, nije uopće zahtjevan. Vidjela sam gredicu od njega i tamno crvene koraljne zvončike, baš fora izgleda.
|
|
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...evo slika mog iz vrta na otoku...
mačak, to mi se čini baš zgodno sa crvenim cvijetom zvončike......ima li možda slika???
|
|
macak
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo sličice, malo je mutna jer sam slikala časopis, ali baš izgleda super!
|
|
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...hvala za sliku...
|
|
macak
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I drugi puta!
Ovako izgledaju moji u vrtu: I kao obrub za ruže (ovdje je ruža još mala pa nije baš uočljiva): |
|
primorka
Mladi grm Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kod nas tu biljčicu zovu zečje uši jer su listovi onako mekani na dodir.
I ima je posvuda.
|
|
josipa
Mladi grm Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
širi se kao luda, od jedne nastane deset.
|
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako kome treba ova biljčica rado ću poslati!!!
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jako mi je draga ova biljčica, tako mekana, a i cvijet joj zgodan. Morala sam je ograničiti, jer se jako širi, pa sam joj namjenila jedan trokutasti vrtić. Danas sam baš očistila suho lišće i zadovoljna sam kako izgleda.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Oporavljen od zime, i moj je zekolino krenuo lijepo rasti..
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I moj, i moj, ali zašto mi nije cvjetao?
|
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Miša mu zekastoga, kako nije cvjetao!?!
Ne znam, Otok, moj je cvjetao nakon dvije godine odkako sam ga presadila i to je cvjetao na siromašnijem tlu, a na bogatijem tlu nije. Da li ima veze ne znam, ali sam to dvoje primjetila..
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
....kod mene raste u izobilju a tlo je siromasno...
|
|
Anaida
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja napravila ogradicu oko jednog poluotoka od zekana
|
|
P.Bosmans |
|
snješkica
Nedavno posijan Pridružen: 05 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 55 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
napokon znam kako se zove moja ''plišana'' biljka , drago mi je što čujem da raste ko blesva, obožavam takvo cvijeće, a i moja kćerkica će biti oduševljena jer ne prestaje dragati lišće odkad je u našem vrtu...
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam lani imala jednu u vrtu, ali sam je nedavo selila i nije opstala
pa sam opet iščupala malo uz dvor - u zadnji čas, prije nego je kosilica prešla preko nje posađena je i sad je pokušavam održati na životu, mislim da će mi uspjeti |
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
mikica.dm
Mladi grm Pridružen: 06 Svibanj 2010 Lokacija: Donji Miholjac Status: Offline Bodovi: 611 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo i moj. Nisam ni znala kako se zove, kod nas ga isto zovu zecje usi...svasta ja naucim uz vas...
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |