Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Gorski vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Gorski vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2021222324 58>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2011 u 07:16
I meni ovakava Hortičina perunika cvate! Jel ti uobičajeno visoka ili mini? Moja je mini, pa sad ne znam da li je zato jer je u hladovini ili je sama po sebi mini.
Sve perunike koje si vidjela kod mene na slikicama sam ti poslala, ako se koja nije primila javi mi pa ćemo krajem ljeta pošiljku ponoviti, ok?

Što se luka tiče - imam i takav kao tvoj i taj mi cvate, a onaj kaj ima velike kugle tek sada formira pupoljke.

A za katruže-božur, znam da ne vole presađivanje pa će možda trebati par godina da ti odluče cvjetati. Imam i ja par grmeka koji samo listove imaju, a dva grma će cvjetati.
Pusek!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Horti View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1187
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Horti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2011 u 13:52

Baš mi je drago da ti je odmah prve godine procvala perunika. I kod mene su cvjetale tvoje ljubičaste, druge još izgleda žaluju za GK, treba im duže da se prilagode malo nižim predjelima LOL

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2011 u 17:52

Hvala Nataly. Rododendronu sam odrezala odcvjetao cvijet, još ima dva pupića, ne znam da li će biti grana ili cvijet, vidjet ću. Eto odrezala po svim uputama koje sam pronašla, sam pa što bude bit će.

Ovo je Delosperma, a neki je zovu pustinjska ruža. Ni meni lanjska nije prezimila.  Inače žao mi je što u Opatiji na sajmu nisam kupila još - bilo ih je i u drigim bojama
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2011 u 17:34
Imaš doista svakakvog cvijeća..... oni mali bijeli bi mogli biti karanfilići, slični su malim roza koji divno mirišu.
Krivac (parunika) je doista posebna....a iberis...Thumbs%20Up moj će valjda za koju godinu biti tako lijep i gust! 
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2666
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2011 u 15:49

Bigmamma , antonija - ovaj geranium pronalazim i pod nazivom krvavac, mada moram priznati da mi nije baš simpatičan taj naš naziv

Vilmač , Sarajka, baka , tikvić , Anaida- hvala na posjeti, lijepo vas je vidjeti u mom vrtu

OTOK, antonija , gioiaa , Anastazija - kad sam kupovala maćuhice rekli su mi da su to trajnice. Valjda me nisu zeznuli.

Moon - pogledat ću idućih dana u literaturi što kažu za rododendron. Nemam pojma što ću sa njim... Kad pročitam (tj. ako nešto nađem o njemu), napisati ću.. ja sam svog tek nedavno kupila. Samo ti davi, i ja svih davim kad me nešto zanima. Uz ostalo, zato smo i tu...

Triša - nakon ovih riječi mogla bih se i uobraziti...hvala Ti na lijepim riječima

niho - tebi moram posebno poželjeti dobrodošlicu, jer si ovdje čini mi se prvi put.

kontesaa - takmičiš li se sa bakom koja će upotrijebiti što kompliciraniji izraz? Šargopirgasta kažeš, ha? Wink Drago mi je da ti se sviđa..

Kako me danas iznenadio poštar. Natalija draga, da sam znala da ćeš mi poslati biljčicu, jutros bih te još više hvalila u temi Zadarske kave. Wink Hvala ti najljepša. Je li to roza poslušnica?

Evo što je kod mene danas aktualno:

-  čini mi se da se ova biljka zove ukrasni luk (Allium). Još nije procvao no uskoro hoće...

- za ovo ne znam kako se zove pa bih molila nekoga tko zna da napiše. Čini mi se da sam istu biljku vidjela i kod Korijenka

- to su vjerovatno neki karanfilići ali su dosta sitni, ovdje se vidi koliki su u odnosu na snježnicu (iberis)

- friško posađeni oxalis. Nadam se da će prezimiti...

- ne znam je li ovo pustinjska ruža. Imala sam je i lani, no nije prezimila.

- kod mene još ima narcisa u cvatu (ovih sitnocvjetnih)

- moja rascvjetana livada (dio koji nije pokošen)

- i na kraju jedva dočekan cvijet perunike. Čini mi se da su baš ova perunika i vlasnica Horti "krivci" što sam došla na ovaj forum..

smile78

Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2011 u 11:59

Nisam znala da postoje maćuhice trajnice, super je boja.
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2011 u 09:55
jako mi je simpa ova šargopirgasta maćuhica i rodendron, a pakujčeki su trenutno carevi po svim vrtekima Thumbs%20Up ovi dupli kao da imaju haljinice 
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2011 u 09:17
geranium obozavam,ali ova macuhica je
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2011 u 21:14
maćuhice su baš prekrasne.boja je fenomenalnasmile120
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2011 u 20:34
Sve si nam  ti to lijepo sliknula i baš lijepe novitete i lijepe stanare vrta pokazala!!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
tikvić View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2349
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tikvić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2011 u 20:32
 Sve je prelijepo, a kamenjar jednostavno savršen!!!!!!!!!!!!!!!
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2011 u 20:28
Nataly krasan ti je taj tvoj gorski vrt. Kako je netko dobro rekao "fešta od pakujaca", maćuhice svježe, vesele kao da je početak njihove sezone... a rododendron....smile39Ako što nisam spomenula to je zato jer od tu do tamo zaboravim ime biljke...EmbarrassedBig%20smile
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2011 u 19:44
Hej ljepotice, sve tvoje cvijeće je lijepo kao i ti uostalom, posebni su pakujci, a maćuhice trajnice, nadam se da će i moje tako bujno izgledati.
Kamenjar je jednostavno fantastičan.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
sarajka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3644
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sarajka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2011 u 18:55
predivno cvijeće,raznovrsno a pakujci su me oduševili,zaista divni,divnismile141
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2011 u 17:54
Nataly, ti si se potrudila i pronašla ime rododendrona, baš ti hvala, nisam ti mislila zadavati toliko posla, pretpostavljala sam da si imala etiketu s imenom, mislim da je isti takav i korijenko dobila na zadnjoj kavi na poklon od ekipe. Puno hvala. idem sad pronaći karakteristike i vidjeti kako ga dalje tretirati. Moj je već pomalo odcvjetao, a ova kiša i vjetar mu je uvliko pripomogla u odbacivanju cvjetića. Sad me zanima što dalje s njim. Čitala sam da bi trebalo nakon cvjetanja odrezati ostatke od cvijeta i tijekom ljeta prikratiti nove stabljike da se razgrana i u jesen bi trebao stvarati nove pupoljke za cvjetanje tijekom iduće godine. Da li ćeš ti tako napraviti? Ili ti imaš drugačije informacije o uzgoju? Uuuuu baš te davim, ali znam da je i tebi stalo da ti cvjeta i iduće godine i bdw koliko je tvoj kod tebe?...........
smile78
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2011 u 17:37
kako lijepa maćuhica, nisan ni znala da postoje trajnice maćuhice! i geranium je jako lijep, to je isto iglica ili...
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2011 u 17:31
Bravo Nataly, krasno ti je cvijeće u vrtu. Meni je sve najljepše, od rododendrona do maćuhica. Njih zaista ima u svim mogućim kombinacijama boja, ove tvoje bijelo-plave su baš jako lijepe.
Na vrh
VILMAČ View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1530
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje VILMAČ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2011 u 16:24
Tongue
"radije bih imala ruže na stolu, nego dijamante na vratu"

emma goldman
Na vrh
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2011 u 16:21
Nataly, prekrasno je kod tebe u vrtu! A pakujcima dajem prvo mjesto!
I hvala ti za naziv Geraniuma Sanguineuma. Imam ga već godinama, dobila sam ga od svekrve, a nije mu ime znala. Sad znam što imam! Jeeeeeeee!
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2666
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2011 u 16:06

I od mene kratko i jasno: ma kakvo sjemenje - dobit ćeš ga "gotovog" Wink

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2021222324 58>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,298 sekundi.