Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Biovrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Biovrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3435363738 43>
Korisnik
Poruka
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2011 u 13:03
Lele, ako  još do sada nisi jela, počni i vidjet ćeš što su dobre. Ja volim pečene, izrezane na male komadiće prije pečenja da bude više kore. Meni su odlične a zovu se još ovim imenima: turkinje, ludare, misirače, račanke, minice, dublek, itd. sada se ne mogu sjetiti a ima još naziva.....A što je tek štrudla fina punjena ribanim....uf, prste polizati......
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Marin&Lele View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 63
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Marin&Lele Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2011 u 13:54
Originalno poslano od člana milica7 milica7 napisao:

Lele, ako  još do sada nisi jela, počni i vidjet ćeš što su dobre. Ja volim pečene, izrezane na male komadiće prije pečenja da bude više kore. Meni su odlične a zovu se još ovim imenima: turkinje, ludare, misirače, račanke, minice, dublek, itd. sada se ne mogu sjetiti a ima još naziva.....A što je tek štrudla fina punjena ribanim....uf, prste polizati......

Eto, posadila ih, pa ćemo i pojesti. Ma mi volimo sve tikve i tikvice, iako su nam za sad na prvom mjestu puter tikve :) Turkinje?? E to mi je poznatijinaziv :) tnx
Na vrh
osbourne View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 336
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje osbourne Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2011 u 23:32
hvala puno, ujutro ih sijem, skinut ću komad livade i prekopat, ukopat stajnjaka ispod sjemenke i "zaboravit"...ja sam toliko u vrtu sav da nemogu ni učiti. koga briga za neke derivacije vremena kad u vrtu klija kukuruz i živi od sunca:)))))
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Svibanj 2011 u 18:49
Ma u pravu si ,radi sve kako Ti srce nalaže,ništa na silu i tako u svemu,malo treba u životu i uživati i raditi ono što čovjek smile149voli.
Na vrh
osbourne View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje osbourne Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2011 u 13:33
i još mi pliz recite kada provcjetaju, da li se pušta po jedan cvijet po biljci ili? želim velike plodove:P

Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2011 u 22:31
Osbourne,ako je zemlja plodna ili si dobro ispod pognojio plodovi će Ti biti veliki i niš tu ne možeš utjecati jer se buče ne otrgavaju plodovi da bi oni koji ostaju bili veći,a dosta ovisi i o vodi,ako bude vruće po hladu ih zalij sa mlakom vodim i to samo kod korjena jer lišće vodu ne smije ni vidit kod zaljevanja jer bi buča požutila i krepnula.smile113
Na vrh
osbourne View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje osbourne Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2011 u 12:25
hvala, jedva čekam da podivljaju:) oko pola kante gnoja je svaka kućica dobila.!
Na vrh
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Marin&Lele Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2011 u 14:51
Lubenice mi napale uši :/, pune su mrava, a imam samo 2 sadnice [IMG]smileys/smiley19.gif" align="middle" />
Pepel?? Ili?? Nikad nisam na lubenici i tikvi imala uši ...

Tikvama odstranjujem samo cvijetove koje mislimo pojesti :)
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2011 u 22:38
Osbourne,tikve će Ti biti za Ginsovu knjigu rekorda,još da pokoji put padne kišica,da se sve ne upeće od sunca i moći ćeš sa tikvama i na plac.I moram Ti reči kaj se tiče mog krumpira sav je izašao ali naj lijepši je onaj koji sam posadila ne gore po travi nego sam mu iskopala smile148mali jarčić i posložila ga ,a ne zagrnula ,dakle samo tako u jarak i malo gore malčirala.Taj je super.
Na vrh
osbourne View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje osbourne Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2011 u 22:49
drago mi je ful¨!!! samo naprijed!

što se ušiju tiče, potopite opuške cigareta (ne ne pušim i užasno me sram kupovati to..:S) dok voda ne posmeđi , procijedite i prskajte uši!

Na vrh
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Marin&Lele Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2011 u 23:43
Osbourne, bilo bi opasno za mene kupovati cigarete - bila sam pušač ;) i prestajala 3x kad sam htjela ostati trudna. Pošto sam gotova s trudnoćama, bolje da se držim podalje od toga
Kak stojitte sa zlaticama ove godine? Ja sam pronašla 3 do sad....dal je zbog bazge i hrena ili je jednostavno takva godina?!? Posadila sam nedavno i ostatak krumpira, pa se nadam da kad niknem, ako ih i bude, da će ići na taj mladi..
Na vrh
osbourne View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje osbourne Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2011 u 11:03
ajde priznat ću vam, premda nikada lokaciju vrta:D:D nemam ni puževe (pokoji mali golać), niti zlatice, niti išta:D
eeeeventualno pokoji kupusov bjelac (ups zaboravio sam živat susjede kupusnjače)  i uši koje se lako rješavaju. imam tonu kukaca u vrtu i sve je izbalansirano. svaki dan prije faxa odem gore udahnuti par puta i diviti se. kad uđem u vrt gledam prema suncu i stotine kukaca u zraku su obasjani, vidim smao siluete kako lete i brižljivo obavljaju posao. posjeća me na ljudski korzo, svi užurbani a pospani:):):)=

Na vrh
Drug Mile View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 58
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Drug Mile Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2011 u 08:14
Originalno poslano od člana Marin&Lele Marin&Lele napisao:

Kak stojitte sa zlaticama ove godine? Ja sam pronašla 3 do sad....dal je zbog bazge i hrena ili je jednostavno takva godina?!?

Koja je funkcija bazge u kontroli štetnika? Tu i tamo nešto načujem, imam nekoliko bio-knjiga ali ne spominju bazgu kao prirodnu obranu protiv nečega. Inače me privlači da si posadim par bazgi u vrt pa me zanima koja bi im još funkcija bila, osim opće poznatih.
Na vrh
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Marin&Lele Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2011 u 09:11
Negdje sam čitala (ali nemam pojma gdje, vjerojatno negdje u bespućima interneta) da miris bazge tjera zlatice, pa sam pokušala. Prošle godine sam ju potopila u vodu, ali to nije pomoglo. Sad sam brala cijele grane i stavljala kao malč.U kombinaciji imam još i hren i kamilicu međuredno i jasno, plodored. Jeli u pitanju kombinacija biljaka, samo bazga ili pak samo takva godina, nisam sigurna. To budem vjerojatno mogla dokućiti tek s godinama.....
Bazga se može lijepo oblikovati kao mala ukrasna drvca. Prekrasno je kad procvate :) Meni je između dva grma bazge smješten kompost.
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2011 u 13:10
Dobar tek želi vam moj mini bio vrt!

A za desert evo jagoda!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Marin&Lele Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2011 u 13:58
Prekrasno!!!! Jagode izazivaju zazubice.... Odlična mala gredica :)
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2011 u 22:06
Anaida super izgleda tvoj bio vrtsmile186
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2011 u 06:50
Mari, jako je mali...ali to je samo prvi korak. Za sada sve divno raste, bez trunke kemije, samo priroda i ljubav. Morala sam se malo uvježbati a sada već MMa nagovaram na proširenje iduće sezone! Pusa tebi i dođi na jagodice.
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Lucijana View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 9
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lucijana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2011 u 10:38
Kao prvo pozdrav svima! smile79 Pošto trebamo seliti u svoju kuću, svoje dvorište, svoj vrt, znam da nas čeka puno posla jer je na mjestu kuće prije bila oranica,a sada je kuća i 800m2 zemlje koja čeka da ju počnemo srešivati. Znam da ću ovdje naći najbolje i početničke i profesionalne savjete i zato hvala unaprijed. Za sada imam jedno pitanje jer evo surfam cjelo jutro a nisam još naišla na pametni odgovor. Baka me zamolila da provjerim način tretiranja povrća (sve od rajčice do loze) s miljekom. Čula je za omjer 1:10 i prošli tjedan je išpricala sve što je stigla s mlijekom (jedno 6l mlijeka je već otišlo) ali nigdje da saznamo KOLIKO ČESTO špricati s mlijekom. Molila bi ako bilo tko zna odgovor da mi i odgovori.
Jesam razdužila al red je da se predstavim jel? smile219
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2011 u 13:48
I opet vrtek..
P.Bosmans
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3435363738 43>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.