Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Biovrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Biovrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 43>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Škoj View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Status: Offline
Bodovi: 54
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Škoj Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2011 u 14:02
Uau! Bubamara!
Ja sam ih tražila po livadama i našla tek dvije. Donijela sam ih u svoj povrtnjak i tada ih zadnji puta vidjela. A ušiju, na bazgi, na kopru, na pitospori...
Sad ću opet malo koprive namočit u vodi pa sve isprskati.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Marin&Lele View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 63
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Marin&Lele Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Svibanj 2011 u 14:36
A koliko ide sode??
Lucijaa dobro došla :)
Jučer smo skupili 7 zlatica, uništili nešto mladih zlatica i jajašca. Našla sam i narančasta jajašca, sad se nadam da su od bubamare, jer sam ih ostavila [IMG]smileys/smiley37.gif" align="middle" />
Bubamara imam porpilično, ali i uši. Donijela sam uši sa presadicama lubenice :/
Na vrh
Lucijana View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 9
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lucijana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Svibanj 2011 u 08:25
Hvala vam svima na odgovorima! Nije nikakva bolest biljaka u pitanju, hvala Bogu, već preventive radi.  Wink
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2011 u 23:34
Da mislim da je to protiv bolesti lišća, plamenjače.

A moguće da mlijeko ima neku ulogu i kod kalcija za pomidore. Inače se savjetuje za zdravlje pomidora da se šprica nekom otopinom sa kalcijem, da se spriječe neke bolesti mogće i ploda ne samo lista.Smile
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2011 u 23:30
Mlijeko ima neku ulogu stvaranja zaštitnog sloja na listu. Možda bi bilo najbolje domaće mlijeko.

U na 1 litru vode ide 1 dcl mlijeka, tu se može dodati soda bikarbona i 1 dcl šećera i prokuhati.

Šećerena voda ( 1 litra vode i 1 dcl šećera) bez ičega je dobra zaštita, provjereno probano od moje mame.

I naravno kako je već rečeno to treba biti preventivno do naznaka bolesti.

Mislim da se šprica jednom tjedno i nakon kiše.
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
osbourne View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 336
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje osbourne Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2011 u 23:25
protiv kojih bolesti? koliko periodično ponavljati?

Na vrh
gospina trava View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5954
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gospina trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2011 u 21:38
Špricanje mlijekom služi kao preventiva od bolesti. Kad je biljka jednom zaražena više ne pomaže.

Treba špricati jednom tjedno sa punomasnim mlijekom. Tko ima doma krave najbolje je prirodno. Ja špricam sa kupovnim 3,2% MM i složim malo jaču koncentraciju. Mora se prskati i zemlja ispod biljke i biljka.

Novom članu dobrodošlica !

Na vrh
Lucijana View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lucijana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2011 u 14:05
Hvala cure na dobrodošlici!
Jednom tjedno kažeš, ajd opet i to je više od onogašto znamo. Za omjer 1/10 smo, kao što sam rekla, čuli ali ništa više od toga tj. koliko često. Googlala sam i vidjela preporuke i sl. priče, kako je prirodno i ok, ali ništa detaljnije nemogu pronaći. Eto, ako netko zna još nešto o špricanju povrća i sl. mlijeko ja strpljivo čekam.   
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2011 u 13:58
Ja sam od jednog svog susjeda čula da se rajčica šprica s mlijekom u omjeru1/10 i to jednom tjedno,da li pomaže to neznam.
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2011 u 13:49
Lucijana, dobrodošla! Ja nisam čula za tretiranje mlijekom, možda netko od anših forumaša zna nešto o tome..
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2011 u 13:48
I opet vrtek..
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Lucijana View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lucijana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2011 u 10:38
Kao prvo pozdrav svima! smile79 Pošto trebamo seliti u svoju kuću, svoje dvorište, svoj vrt, znam da nas čeka puno posla jer je na mjestu kuće prije bila oranica,a sada je kuća i 800m2 zemlje koja čeka da ju počnemo srešivati. Znam da ću ovdje naći najbolje i početničke i profesionalne savjete i zato hvala unaprijed. Za sada imam jedno pitanje jer evo surfam cjelo jutro a nisam još naišla na pametni odgovor. Baka me zamolila da provjerim način tretiranja povrća (sve od rajčice do loze) s miljekom. Čula je za omjer 1:10 i prošli tjedan je išpricala sve što je stigla s mlijekom (jedno 6l mlijeka je već otišlo) ali nigdje da saznamo KOLIKO ČESTO špricati s mlijekom. Molila bi ako bilo tko zna odgovor da mi i odgovori.
Jesam razdužila al red je da se predstavim jel? smile219
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2011 u 06:50
Mari, jako je mali...ali to je samo prvi korak. Za sada sve divno raste, bez trunke kemije, samo priroda i ljubav. Morala sam se malo uvježbati a sada već MMa nagovaram na proširenje iduće sezone! Pusa tebi i dođi na jagodice.
P.Bosmans
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2011 u 22:06
Anaida super izgleda tvoj bio vrtsmile186
Na vrh
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Marin&Lele Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2011 u 13:58
Prekrasno!!!! Jagode izazivaju zazubice.... Odlična mala gredica :)
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2011 u 13:10
Dobar tek želi vam moj mini bio vrt!

A za desert evo jagoda!
P.Bosmans
Na vrh
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Marin&Lele Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2011 u 09:11
Negdje sam čitala (ali nemam pojma gdje, vjerojatno negdje u bespućima interneta) da miris bazge tjera zlatice, pa sam pokušala. Prošle godine sam ju potopila u vodu, ali to nije pomoglo. Sad sam brala cijele grane i stavljala kao malč.U kombinaciji imam još i hren i kamilicu međuredno i jasno, plodored. Jeli u pitanju kombinacija biljaka, samo bazga ili pak samo takva godina, nisam sigurna. To budem vjerojatno mogla dokućiti tek s godinama.....
Bazga se može lijepo oblikovati kao mala ukrasna drvca. Prekrasno je kad procvate :) Meni je između dva grma bazge smješten kompost.
Na vrh
Drug Mile View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 58
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Drug Mile Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2011 u 08:14
Originalno poslano od člana Marin&Lele Marin&Lele napisao:

Kak stojitte sa zlaticama ove godine? Ja sam pronašla 3 do sad....dal je zbog bazge i hrena ili je jednostavno takva godina?!?

Koja je funkcija bazge u kontroli štetnika? Tu i tamo nešto načujem, imam nekoliko bio-knjiga ali ne spominju bazgu kao prirodnu obranu protiv nečega. Inače me privlači da si posadim par bazgi u vrt pa me zanima koja bi im još funkcija bila, osim opće poznatih.
Na vrh
osbourne View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 336
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje osbourne Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2011 u 11:03
ajde priznat ću vam, premda nikada lokaciju vrta:D:D nemam ni puževe (pokoji mali golać), niti zlatice, niti išta:D
eeeeventualno pokoji kupusov bjelac (ups zaboravio sam živat susjede kupusnjače)  i uši koje se lako rješavaju. imam tonu kukaca u vrtu i sve je izbalansirano. svaki dan prije faxa odem gore udahnuti par puta i diviti se. kad uđem u vrt gledam prema suncu i stotine kukaca u zraku su obasjani, vidim smao siluete kako lete i brižljivo obavljaju posao. posjeća me na ljudski korzo, svi užurbani a pospani:):):)=

Na vrh
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Marin&Lele Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2011 u 23:43
Osbourne, bilo bi opasno za mene kupovati cigarete - bila sam pušač ;) i prestajala 3x kad sam htjela ostati trudna. Pošto sam gotova s trudnoćama, bolje da se držim podalje od toga
Kak stojitte sa zlaticama ove godine? Ja sam pronašla 3 do sad....dal je zbog bazge i hrena ili je jednostavno takva godina?!? Posadila sam nedavno i ostatak krumpira, pa se nadam da kad niknem, ako ih i bude, da će ići na taj mladi..
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 43>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.