Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Magnolija
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Magnolija

Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 13>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2012 u 09:32
Može me neko razveseliti...imam jedno pitanjce...u ranu jesen sam popikala nekoliko grančica "okolnih" magnolija i sad sam ih pogledala...tri grančice imaju svježi dlakavi pup...jel bi to moglo značiti da su se primile?????Lamp
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Siječanj 2012 u 23:36
Evo stare grane :

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Siječanj 2012 u 21:43
Vidi se na slici da ti je ova grana živa, samo ne mogu baš vidjeti jel to dio stare grane ova što raste ravno gore. Vidjet ćeš kad bude na proljeće da li će izrasti posve nova grana iz rupe.
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Siječanj 2012 u 16:23
Isla sam ju danas pogledati , mislim da je sve u redu :

Mozda cu imati srece !
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Prosinac 2011 u 12:51
Ako na tom mjestu gdje  je iskopana rupa izraste nova biljka, to onda izvadi kako sam gore objasnila . Možda  ćeš trebati pričekati do jeseni, zavisi koliko će narasti.
Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Prosinac 2011 u 23:57
Milica , akcija povijanja grane je gotova ! Sad cemo vidjeti na proljece !
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2011 u 08:17
Ja radim ovako: Savijem jednu granu koja je najbliže zemlji, na sredini dužine grane iskopam rupu oko l5 cm dubine. Preko rupe savijem granu i malo pritisnem da sredina grane malo uđe u rupu. Onda naspem zemlju i pokrijem rupu i granu na tom dijelu. Pritisnem da grana ne može izaći van. Vrh grane treba viriti iz zemlje. Ponekad polijem. Na tom mjestu će na proljeće (gdje je bila rupa) izrasti mlada biljka. Onda odrežeš staru granu da ju odvojiš od matične biljke a ovu mladu , koja ima korjenje, premjestiš gdje želiš.Možda su ti  već same narasle iz korjena mlade biljke pa ne moraš povaljivati granu. Tamo na kraju 8 mj. malo probaj kopati kraj jedne da vidiš jel' ima korjenje pa ju onda samo iskopaš i premjestiš gdje želiš. Na mojoj magnoliji isto ponekad same izrastu mlade biljke koje samo premjestim.
Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2011 u 22:42
Moja magnolija je jako stara i ima pokraj glavnog stabla puno mladica . Da li bi ja to "polegla" i ako da , kako da to ucinim ?

Na vrh
nata07 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 904
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nata07 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2011 u 08:22
Lovro, kao što sam već rekla moja magnolija prvo lijepo prolistala i baš me obradovala a sad svi listovi suhi, otpadaju neznam šta joj je , da se nije posušila iako je redovno bila zalijevana ....
ako vas nitko ne voli, cvijeće će vam sigurno uzvratiti
Na vrh
d.i.n.a. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 495
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje d.i.n.a. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Svibanj 2011 u 19:56
Moja je na zapadnoj strani kuće, na udaru vjetra i pola dana u hladu pa je narasla lijepo. Možeš je presaditi, vjerujem da će se primiti samo će malo usporiti rast.
Tena 28.3.2010
Na vrh
morena View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 193
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje morena Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Svibanj 2011 u 10:42
Moja Magnolija stara je nekih 6-7 god. i jako je malo narasla.Ove godine imala je samo jedan cvijet i jako malo listova.Mislim da joj ne odgovara mjesto na kojem je posađena.Zanima me dali se Magnolije smiju presađivati ili da na jesen kupim i posadim novu?
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2011 u 14:40
Natalija, sad sam tužna!!!!
Kontessa i Jagoda vele da su njihove prolistale!!!!
Ako je suha, dogodine dobiš novu!!!!
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
d.i.n.a. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje d.i.n.a. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2011 u 11:10
Možda da joj rezucneš koju grančicu i vidiš dal je suha, iako će joj to biti još jedna rana onda, neznam, pričekaj pa vidi. Tako je bilo sa jednim crvenim javorom, nakon sadnje ogolio skroz i tako stajao ružan, ali ga je frendica zaboravila iskopati i na proljeće frajer olistao ko nov!!
Tena 28.3.2010
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2011 u 08:29
dina hvala, nadam se da si u pravu, ma čudno mi je da nije pustila ni naznaku listića, a cvjetove nisam ni očekivala

strpljen spašen, tj. vrijeme će pokazati
Na vrh
baja View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 23
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2011 u 07:33
moja miruje vec drugu godinu :D
ne raste nista brzo ali je ove godine dala dosta cvijetova... latice su vec otpale a ne primjecujem neke nove izboje. uglavnom, ziva je. 
Na vrh
d.i.n.a. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje d.i.n.a. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2011 u 18:43
Nisam neki stručnjak, ali po mom mišljenju treba joj vremena. Inače su magnolije jako osjetljive na rezuckanje, presađivanje itd. treba im vremena da se prilagode, i to puno više od ostalih biljaka, pogotovo ako je presađivanje u pitanju. Možda će ti mirovati cijelu god, samo budi strpljiva i mazi je i pazi i krenut će, vidjet češ...
Tena 28.3.2010
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2011 u 13:02
prije nekih mjesec dana sam od lovro dobila sadnicu magnolije, odmah sam je posadila (u posudu), redovno je zalijevam, u polusjeni je... ali još ne tjera listove

znači li to da nema ništa od nje ili joj treba još vremena?  strah me da je ono prvo u pitanju
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2011 u 08:57
Meni ove godine magnolia stellata nije cvala, a prošle godine na istom mjestu imala je bujnu cvatnju...
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
Na vrh
d.i.n.a. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje d.i.n.a. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2011 u 08:18
Koja je razlika? Soulangeana je svijetliji cvijet??
Tena 28.3.2010
Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2011 u 22:29

Meni se čini da je ovo gore na slici magnolija  liliiflora, a ne soulangeana.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 13>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.