Magnolija |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 13> |
Korisnik | |
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Može me neko razveseliti...imam jedno pitanjce...u ranu jesen sam
popikala nekoliko grančica "okolnih" magnolija i sad sam ih
pogledala...tri grančice imaju svježi dlakavi pup...jel bi to moglo
značiti da su se primile?????
![]() |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Evo stare grane :
![]() |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Vidi se na slici da ti je ova grana živa, samo ne mogu baš vidjeti jel to dio stare grane ova što raste ravno gore. Vidjet ćeš kad bude na proljeće da li će izrasti posve nova grana iz rupe.
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Isla sam ju danas pogledati , mislim da je sve u redu :
![]() Mozda cu imati srece ! |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Ako na tom mjestu gdje je iskopana rupa izraste nova biljka, to onda izvadi kako sam gore objasnila . Možda ćeš trebati pričekati do jeseni, zavisi koliko će narasti.
|
|
|
|
![]() |
|
Milica , akcija povijanja grane je gotova ! Sad cemo vidjeti na proljece !
|
|
![]() |
|
Ja radim ovako: Savijem jednu granu koja je najbliže zemlji, na sredini dužine grane iskopam rupu oko l5 cm dubine. Preko rupe savijem granu i malo pritisnem da sredina grane malo uđe u rupu. Onda naspem zemlju i pokrijem rupu i granu na tom dijelu. Pritisnem da grana ne može izaći van. Vrh grane treba viriti iz zemlje. Ponekad polijem. Na tom mjestu će na proljeće (gdje je bila rupa) izrasti mlada biljka. Onda odrežeš staru granu da ju odvojiš od matične biljke a ovu mladu , koja ima korjenje, premjestiš gdje želiš.Možda su ti već same narasle iz korjena mlade biljke pa ne moraš povaljivati granu. Tamo na kraju 8 mj. malo probaj kopati kraj jedne da vidiš jel' ima korjenje pa ju onda samo iskopaš i premjestiš gdje želiš. Na mojoj magnoliji isto ponekad same izrastu mlade biljke koje samo premjestim.
|
|
|
|
![]() |
|
Moja magnolija je jako stara i ima pokraj glavnog stabla puno mladica . Da li bi ja to "polegla" i ako da , kako da to ucinim ?
![]() |
|
![]() |
|
nata07 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 904 |
Lovro, kao što sam već rekla moja magnolija prvo lijepo prolistala i baš me obradovala a sad svi listovi suhi, otpadaju neznam šta joj je , da se nije posušila iako je redovno bila zalijevana ....
|
|
ako vas nitko ne voli, cvijeće će vam sigurno uzvratiti
|
|
![]() |
|
d.i.n.a. ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
Moja je na zapadnoj strani kuće, na udaru vjetra i pola dana u hladu pa je narasla lijepo. Možeš je presaditi, vjerujem da će se primiti samo će malo usporiti rast.
|
|
Tena 28.3.2010
|
|
![]() |
|
morena ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
Moja Magnolija stara je nekih 6-7 god. i jako je malo narasla.Ove godine imala je samo jedan cvijet i jako malo listova.Mislim da joj ne odgovara mjesto na kojem je posađena.Zanima me dali se Magnolije smiju presađivati ili da na jesen kupim i posadim novu?
|
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Natalija, sad sam tužna!!!!
Kontessa i Jagoda vele da su njihove prolistale!!!! Ako je suha, dogodine dobiš novu!!!! |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
d.i.n.a. ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
Možda da joj rezucneš koju grančicu i vidiš dal je suha, iako će joj to biti još jedna rana onda, neznam, pričekaj pa vidi. Tako je bilo sa jednim crvenim javorom, nakon sadnje ogolio skroz i tako stajao ružan, ali ga je frendica zaboravila iskopati i na proljeće frajer olistao ko nov!!
|
|
Tena 28.3.2010
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
dina hvala, nadam se da si u pravu, ma čudno mi je da nije pustila ni naznaku listića, a cvjetove nisam ni očekivala
strpljen spašen, tj. vrijeme će pokazati |
|
![]() |
|
baja ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 08 Svibanj 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 23 |
moja miruje vec drugu godinu :D
ne raste nista brzo ali je ove godine dala dosta cvijetova... latice su vec otpale a ne primjecujem neke nove izboje. uglavnom, ziva je.
|
|
![]() |
|
Nisam neki stručnjak, ali po mom mišljenju treba joj vremena. Inače su magnolije jako osjetljive na rezuckanje, presađivanje itd. treba im vremena da se prilagode, i to puno više od ostalih biljaka, pogotovo ako je presađivanje u pitanju. Možda će ti mirovati cijelu god, samo budi strpljiva i mazi je i pazi i krenut će, vidjet češ...
|
|
Tena 28.3.2010
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
prije nekih mjesec dana sam od lovro dobila sadnicu magnolije, odmah sam je posadila (u posudu), redovno je zalijevam, u polusjeni je... ali još ne tjera listove
znači li to da nema ništa od nje ili joj treba još vremena? strah me da je ono prvo u pitanju |
|
![]() |
|
antun007 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
Meni ove godine magnolia stellata nije cvala, a prošle godine na istom mjestu imala je bujnu cvatnju...
|
|
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
|
|
![]() |
|
Koja je razlika? Soulangeana je svijetliji cvijet??
|
|
Tena 28.3.2010
|
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Meni se čini da je ovo gore na slici magnolija liliiflora, a ne soulangeana. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 13> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |