Rajčica - Lycopersicon esculentum |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1617181920 78> |
Korisnik | ||
wizardica ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
gospina trava ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
|
hvala
|
||
![]() |
||
Sabur ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 144 |
|
Pustolov da ti ja odgovorim ![]() prskaj kad vidiš bolest i ne onako prosto od dosade. :) Drugo su BIO pripravci, razne trave, soda bikarbona, .... |
||
![]() |
||
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
|
Kad vidiš bolest već je gotovo rekao bih.
|
||
![]() |
||
Sabur ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 144 |
|
mememe
I ja bi rekao da ne pijemo lijekove od svih mogućih bolesti samo jer predpostavljamo da bi je mogli dobiti. ![]() Sad ozbiljno: Plemenjača je vrlo ozbiljna bolest kao npr. rak kod čovjeka i ne ideš na kemoterapiju samo iz straha da bi možda mogo dobiti rak. Slažem se svakako da treba što više učiniti da do toga ne dođe, al koristiti fungicid sistematik treba tek kad dođe do znakova bolesti. Kao što sam reko prskati sa BIO priravcima je drugo i to nije problem. |
||
![]() |
||
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
|
polovinu sam poprskala fungicidom,srecom drugu polovinu nisam nego sve za biljkama cu do kraja prskat sedmicno ako Bog da,opametila sam se ![]() |
||
![]() |
||
wizardica ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
|
![]() Kako napreduju , jesu li uspijele nove sorte?
![]() |
||
![]() |
||
Škoj ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 05 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 54 |
|
Jutros sam vidjela neku svjetlozelenu gusjenicu na pomidori, i to na žutom sitnom hibridu, lani sam to sjeme kupila u Merkatoru. A pokraj gusjenice mala rajčica a na njoj rupica. Sinoć je nije bilo, pa pretpostavljam ga je ona malo gricnula pomidor.
Odmah sam krenula u potragu za tom gusjenicom, ali nisam našla niti jednu na drugim sortama paradajza.Jel netko ima iskustva s tim životinjicama? |
||
![]() |
||
|
Škoj na paradajzima nisam imao problema al sam sa zelenom gusjenicom na baziliki (bosiljak) i to tolike da je jedino rješenje bilo da sam presadio u novu zemlju (bio sam šrkt i posadio u prošlogodišnju, reko da ne bacam).
A ako je u tebe to na njivi, teško ćeš zamijeniti zemlju na njivi. ![]() U apoteku i nabavi kakav preparat, meni su nudili al bilo 7 EUR - prekupo. Nove sadnice bazilike su 2,5 EUR a da ja dajem 7 EUR za moguće rješenje. ![]() |
||
![]() |
||
gugolina ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 13 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 13 |
|
Na biljki paradajza pojavljuju mi se neke male mušice. Jesu li one štetne? Oprostite, prvi put radim vrt pa sve moram pitati |
||
![]() |
||
Marti ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 10 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 122 |
|
Počeli su mi se sušiti cvjetovi rajčice... i onda otpadnu :((( zašto se to događa??? imam nekih 20-ak stabiljka i skoro na svakoj se to događa... nema uši... špricam ih sa koprivom da ne poberu uši... i to samo po listovima... nadam se nekom stručnom odgovoru :)
|
||
![]() |
||
Škoj ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 05 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 54 |
|
Negdje sam pročitala da je to uzrokovano nedostatkom vlage, ili izmjenjivanjem perioda suše pa puno vlage. I meni se na nekoliko mjesta osušio cvijet i puknuo na zglobu pa otpao. To je jedino što sam našla kopajući po internetu, a sad je li točno ne znam.
Sabur, vjerojatno si u pravu jer te gusjenice imam samo u teglama sa tim malim rajčicama a to sam punila sa kupovnom zemljom i ovčjim gnojem. Čak mi se čini da sam i vidjela neke male crviće u gnoju, istina bijele, ali možda su narasli i pozelenili... ![]() |
||
![]() |
||
jadranka4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 437 |
|
Manči, u ponedjeljek sam poslala preslicu. Nisam stigla ranije se javiti. Čini se da je još netko brao preslicu, tako da je samo to ostalo. Poslala sam koliko je bilo. Nadam se da će ti pomoći.
![]() |
||
![]() |
||
Marti ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 10 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 122 |
|
Škoj, točno to mi se događa, na zglobu prije cvijeta se osiši i otpadne... ali ja ih zaljevam svaki dan... xcesto navecer što sam čula da nije dobro... sad ću se rebacit ujutro pa ćemo vidjet...
nigdje na internetu nisam našla ništa o sušenju cvjetova... ako slučajno imaš članak negdje molim te da ga pošalješ :)))
|
||
![]() |
||
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
|
posto imam preslice gdje nabrati moze li mi ko reci da li ona sluzi za prskanje povrca kod plemenjace ili hrani biljku samo?
vizardice gdje si se to ti sakrila ![]() |
||
![]() |
||
|
![]() Prije sam ti još rekla o svemočnoj preslici, al tu netko spava!?Hallooo
Špriocaaaaj prije, poslije sada, uvijek!;D
![]() To je hrana, lijek i kaj god hočeš u prevenciji i prihrani.
|
||
![]() |
||
|
sada mi jasno,hvala
![]() ne znam jetsel culi u Njemackoj raja umire od neke bakterije u povrcu,zato radi i ne strahuj ![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
A gdje ti nesta Pustolov?
Ode ti za preslicama, a ni odzdravila nisi!:-)
Prskaš li rajčice, imaju li koji cvijetak?
Moje još ništa osim jedne mini.
|
||
![]() |
||
|
Kod mene prvi plodovi veličine bobka su već tu.
Govorim o mojim sadnicama, onim 12 kom što sam kupio tamo su pelati veličine manjeg upaljača (za cigarete). :) |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1617181920 78> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |