Čuvarkuća - Sempervivum |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4142434445 96> |
Korisnik | |
jokrajnik ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 22 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 42 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Baš lijepo, Jo. I posuda i čuvarkuća.
![]() |
|
![]() |
|
jokrajnik ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 22 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 42 |
hvala..ova velika u sredini se ove godine jako povećala i očito joj paše i posuda i položaj, jer tjera hrpu malih, tak da bude gužva do kraja ove godine
![]() |
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
koliko krasnih čuvarkuća svi imate
![]() evo moje skromne čuvarkuće ![]() |
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Pčelica i tvoja je lijepa,za čas će tu biti gužva.
![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Imam i ja nekoliko vrsta čuvarkuća, ali priznajem da mi baš i ne napreduju, pa kod mene nije i mislim da ni neće biti ,kako to kaže Mali kaktus - gužva
|
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Otok, njima izgleda treba neko vrijeme da se aklimatiziraju kad se presade, makar i u istom dvorištu.
|
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Lijepa ti je čuvarkuća Pčelice7. Mislim da je štos u tome da budu uglavnom na suncu. Onda su najljepših boja i brže napreduju. Naravno uz povremeno zalijevanje, ne prečesto.
|
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Pčelice, ono gore lijevo ti nije čuvarkuća nego neki aeonium. Preseli ga u drugu "garsonijeru". Dosta se brzo širi pa da ti ne stisne čuvarkuću. Nemoj ga puno maziti na jesen, može prezimiti vani.
|
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
zahvaljujući veri i malom katusu sad i ja imam čuvarkuće,baš sam radosna..danas sam svako malo išla do njih pogledat ih
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
evo mojih čuvarkuća
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Kamenjar,na prvoj slici lijevo nije čuvarkuća,možda aeonium ili echeveria,a iznad njega bi bio sedum rubroticum?.nisam sasvim sigurna.Bit će lijepe kad se malo razrastu.
![]() |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Da, jedna moja poznanica tako skida veoma visoki šećer, ne znam koju vrstu čuvarkuće jede. Pojede svako jutro dva do 3 listića. Ja sam probala jesti od ove moje vrste. Dobra je za jelo, malo kisela, osvježavajuća....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Morana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 343 |
koliko ja znam, jedina ljekovita čuvarkuća je sempervivum tectorum
http://www.schaumburggardenclub.com/images/Catalog/Sempervivum_tectorum.jpg |
|
~Cvijeće je zemljin način da se nasmije~
![]() |
|
![]() |
|
Morana,to je ona koju mi zovemo "obična"ima je svako dvorište.
|
|
![]() |
|
Morana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 343 |
onda još bolje
![]() samo kažem i dajem sliku da ljudi svašta ne žvaču ![]() žvače je i kod mene jedna bakica na selu, isto za šećer, a sad kolko je to istina da pomaže ne znam... znam samo da se kod jakih upala uha ipak ne preporuča cijeđenje njenog soka u uho jer može zakomplicirati stvari, jedino kod blagih upala uha... |
|
~Cvijeće je zemljin način da se nasmije~
![]() |
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
vera4 hvala ti na upozorenju, ma njega sam tu bocnula da mi ne bude prazna ova minijaturna posudica, budem ga iselila...mislim da se on zove sedum palmeri (ako sam dobro zapamtila) |
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4142434445 96> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |