Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj senjski vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj senjski vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 6768697071 152>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Lipanj 2011 u 17:38
Originalno poslano od člana OTOK OTOK napisao:

Iz mnoštva prekrasnog cvijeća ovaj put izdvajam sve narančaste ljepotice.

Asclepias tuberosa nije listopadna, nestane preko zime, a u proljeće se ponovno pojavi. Kod mene ona u zemlji nije ove godine izvirila, a jedna je u tegli i upravo je procvjetala, doduše za sad samo na vrhu jedne grane

hvala na pojašnjenjima, draga OtokSmile. Zanima me režeš li ocvale cvjetove? Ako da, niču li novi pupoljci u pazusima biljke?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Lipanj 2011 u 12:20
Iz mnoštva prekrasnog cvijeća ovaj put izdvajam sve narančaste ljepotice.

Asclepias tuberosa nije listopadna, nestane preko zime, a u proljeće se ponovno pojavi. Kod mene ona u zemlji nije ove godine izvirila, a jedna je u tegli i upravo je procvjetala, doduše za sad samo na vrhu jedne grane
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2011 u 13:29
viseća crvena begonija koju je proljetni vjetar gotovo osakatio:

slika

još jedna običnjača, vodenika:

slika

konačno je procvala i dipladenija, jutarnji cvijet, prvi:

slika
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2011 u 13:29
koprivica koja je proljeće dočekala bez ijednog lista lijepo se zaokružila:

slika

Crossandra i Lychnis u narančastom zagrljaju:

slika
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2011 u 13:28
vanilica počinje s drugim krugom cvatnje:

slika

a sobna campanula s trećim:

slika

a Missy cvate neprestano, tko bi joj mogao odoljeti:

slika
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2011 u 13:28
zebrina kod mene uvijek malo kasni sa cvjetićima:

slika

Erodium stalno ima dva do tri cvjetića, slatkić je, pretpostavljam da će biti puno veći kada ga posadim u senjski vrt:

slika

baš sam dražesna, begonijica:

slika

tako obična, a tako raskošno rascvjetana, vodenika:

slika
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2011 u 13:27

danas sam opet malo fotkala, vjerojatno sam dosadna, ali jednostavno moram ljepotu cvijeća podijeliti s vama.

Begonija je preživjela napad gusjenica i dobro se oporavlja:

slika

dio sukulenata na južnom balkosu:

slika
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2011 u 23:28
Originalno poslano od člana mali kaktus mali kaktus napisao:

Ova slika koju je Baka ponovila je prekrasna,ali Baka ipak vidi bolje od mene,ja sam mislila da je to jedna biljka.Sarice,gdje držiš siroticu po zimi?

Sirotica je na hladnom stubištu i ni jednom je ne zalijem preko zime...ako želiš, poslat ću ti pelcere
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2011 u 17:12
Plavilo sa sjevernog balkona, me oborilo s nogu - predivno!
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2011 u 15:52
Verbascum ne treba kolčiti, stabilni su, u vrtu su još viši, ovaj je ulončen, pa je nešto niži.
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2011 u 15:25
Kad mi je BB nudila verbascum za u bijeli vrt nekako sam ga "zaobišla" nije mi se učinio "baš nešto", vidim da sam jako pogriješila, PREDIVAN je, jedino ga možda u vrtu treba nakolčiti.... ne mogu mu ovako kod tebe ocijeniti visinu.
Saro cvijeće sa Flore ti je predivno Hug
Ča ti je lepa ova zadnja lila frajlica Thumbs%20Up
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2011 u 15:12
Ova slika koju je Baka ponovila je prekrasna,ali Baka ipak vidi bolje od mene,ja sam mislila da je to jedna biljka.Sarice,gdje držiš siroticu po zimi?
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2011 u 13:58
ma kaj bi se smijala, bako...listeki pripadaju sirotici, a cvjetići su posebno...to je biljka Brachycome "Little Missy", ljetnica, baš za balkonske žardinjericeSmile.
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2011 u 13:09
Originalno poslano od člana Retriver Sara Retriver Sara napisao:

.....

pogled sa sjevernog balkona:
slika

slika
 Što je to tako predivno? Da li ovi cveteki pripadaju na pr. feliciji a listeki sirotici, samo ja kao "truba" za biljke ne kužim, ili je to sve jedna vrsta! Nemoj mi se smijatiLOL!
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2666
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2011 u 11:45

Hvala na pojašnjenju. Tko zna, možda sam pobrkala mjesto gdje sam je posadila pa me iznenadi kad procvate. Ja ustvari kupim po jednu biljčicu i pustim preko zime u vrtu, da vidim može li prezimiti. Tako sam napravila i sa svilenicom. Kad sam je kupovala u Buzetu, gospođa mi je odmah napomenula da nije sigurna da li može prezimiti kod mene. Svejedno sam pokušala...

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2011 u 11:01
Originalno poslano od člana Nataly Nataly napisao:

Jako lijepi su ti ovi noviteti. Thumbs%20Up
Vidim na slikama Asclepias tuberosu. Lani sam je posadila u vrt ali čini mi se da mi je smrznula.
A lantanu imam ovu godinu prvi put, baš me zanima kako ćemo se slagati..Wink

Nataly, hvala ti, drago mi je da ti se sviđaju biljkiceSmile...
Što se tiče lantane, vjerujem da nećeš imati problema s njom, ona je vrlo jednostavna za održavanjeSmile...
A Asclepias, hmmm...ona je zeljasta trajnica, listopadna, no, ne vjerujem da se smrzla, prije bih rekla da ju je uništila vlaga...ona voli suha staništa, pjeskovito tlo, zato sam je i kupila za senjski vrt...prirodno stanište joj je američka prerija, a za gorje nije baš uobičajena...to je ono što ja znam o njoj, možda drugi imaju drugačija iskustvaSmile...
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2011 u 10:50
Fany, anči,  drago mi je vidjeti vas, hvala na lijepim riječimaSmile...

Kontesaa, si ga vidla, baš je zgodan verbascum, on će na jesen u senjski vrtSmile...
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2011 u 09:29
I noviteti i kombinacija u žardinjerama i činjenica da ti rastu biljkice poput astilbice u teglama - sve je za pohvalu, draga moja RS!!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2011 u 08:53
zadivila me ljepota tvojih balkona! ovaj verbascum je prekrasna i tako impozatna biljka, prvi je put vidim. ne mogu ne spomenuti da si se ti fino ponovila na flori!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2011 u 07:10
smile64Predivna šetnja tvojim vrtom i balkonom,sve ti je
u cvatu. Lantana m i   je   tiha patnja,ali nauživala sam se gledajući tvoju.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 6768697071 152>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.