Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj senjski vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj senjski vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 6566676869 152>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 22:03
Saro, predivno je kod vas!!!!
Toliko lijepog cvijeća...!!!!
Za obitelj Kos razbojnika bilo i ića i pića, a kaj dobil mali čuvar???
Sladoled???

Nego, velite da ste onog vrtnog hibiskusa zapelcali samo s grančicom???
U koje godišnje doba??
Ja sam nabasala na jedan rozi dupli, al nisam vidjela nikakve sjemenke u kasnu jesen, pa bi probala tak kak i vi!!!
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 21:35
Nisam još vidjela crvenu delospermu, lijepa je.....
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 21:11
osim žute imam i pinki delospermu:

i ovu lijepu koju mi je poklonila Duda:

mali crveni slatkiš, mislim da je to jedan od Helianthemuma:

u proljetnom čišćenju počupali smo sve gailardije osim ove:

i za kraj malo, kako naša natalija kaže, mojojm rukom uzgojene lavande:

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 21:08
centranthus ruber:

još malo oleanderića:

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 21:06
hvala curke, baka, milica 7, belina i KontesaaSmile! Još malo slikica stiže.

Salvia microphyla koju sam dobila pelcer od Dude poklanja mi prve cvjetiće:

liriope muscari uz čičak:

ovu jako zgodnu biljkicu sam dobila na jednoj od kava od shashe, još je nismo identificirali:

natalijina kalanchoa i dalje cvate...odlučila sam sljedeće proljeće sve kalanhoe koje imam doma , a ne cvatu mi, posaditi u senjski vrt:

Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 20:56
viš kako seThumbs%20Up zagorci lijepo drže Wink moraju da ne bi dobili špotanciju sa brijega LOL
vš kako sam uočila žutu tritomu već na prvu..clatka je, a festuca me baš iznenadila kako simpatično izgleda sa tim metlicama
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 20:55
Draga RS.!

Bravo ,bravo boriš se sa burom,kosovi i meni rade nereda,ali tu je slatki čuvar vrta.
Prišetala,nauživala se tvoje ljepote.smile120
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 20:53
Prošetala sam i .....uživala u slikicama......
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 18:36
znamo svi tko najviše voli žuto cvijeće, naša Flavia...pa ak je ono bijelo bilo za korijenko, neka žuto bude za nju. Malo santoline:

jupiii, procvala mi je žuta delosperma:

stolisnik, dar Mire 021, prvi puta u cvatnji, malo ga je bura porušila, pa smo ga obložili kamenjem:

Euryops, baš je zahvalan, treba samo trgati ocvale cvjetiće:

baršunasta cotula hispida s prvim kuglicama:

malo seduma u korovu, ne stigneš sve, (Konte u donjem desnom kutu su tvoje pupavice):

gailardija, poklon Dude-Lave:

Oenothera i jedan od zadnjih cvjetova opuncije:

moja "Donatica" s Flore (Konte, gledaj pažljivo, pored nje je tvoja gailardija):

Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 18:28
Gledam na sat i čini mi se da ti ne upadam u stavljanje slika.
Tvoj je vrt pravo čudo. Koliko biljki, cvijeća, da ne spominjem ono doma....Prekrasno.
A trava? Ha,i kod nas je spaljena iako dobije vode usput kad zalijevam... Bar ju ne treba često šišati!WinkLOL

Najslađi je patuljčić - čuvar!Big%20smile
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 18:00
zečeki su tak zgodni, svuda se zasivaju...ovaj je već cvao u travnju, odrezala sam ga i cvao je i sada. Na odlasku sam opet porezala ocvale dijelove:

ovaj je baš neobičan:

ovaj se mjestio u gredicu s graničicama:

primijetila sam da se donji dijelovi ove kadulje počinje odrvenjavati, znate li jel trebam porezati biljku kao i običnu kadulju iako nema cvijet?:

riskirala sam cvatnju buhača pa sam ga porezala, a da bi dobila lijepo oblikovanu biljku:

Festuca glauca, prepuna metlica, baš je neobična:

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 17:41
ovaj post će biti posvećen našoj korijenko. Pitate se zašto? Ona stvara bijeli vrt, pa ću svoje bijele skupiti u jedan buketić:

Prošle godine sam na placu od jedne bakice kupila jednu margaretu. Neopisivo sam sretna što mi se lijepo razrasla i ima dosta pupoljaka, tak sam sretna:

biserni stolisnik:

agapanthus sam posadila na dijelu koji je na jakom udaru bure. Vjerujte, bura je toliko mlatila po njemu, ali ga nije slomila kako je čvrst (za razliku od bugarskog luka), a bome je i lijep:

Gorka metva me malo razočarala ove godine, gotovo cijeli donji dio je osušen, samo je jedan komadić zdrav:

nezaobilazni u svakom mediteranskom vrtu,  oleander:

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 17:30
već sam napisala da su mi kosovi potrgali gotovo sve nove čuvare, nešto starih je ostalo:

jako su mi slatki ovi cvjeteki:

tu je među njima i jedna Lantanina aloica, Kontesina/BB tritoma, zečje uši:

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 17:27
u sjenovitom dijelu vrta jedan je kutić namijenjen probnoj postavi hosta:

za sada izgleda odlično, ali sljedeća dva mjeseca...malčirala sam ju:

Bigmama iz produkcije BB ima cvjetić:

jedan mići patuljak tu stalno stražari:

plavkasta ljepotica iz BB kolekcije:

susjedu pakujcu se nekaj pobrkalo pa cvate, malo se srami pa je sagnuo glavu:

heuchera ili tiarela :

Saxifraga stolonifera, baš ju volim:

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 13:44
Kontesaa, LeoNata, misty, hvala vam curke na posjeti i pohvalamaSmile.

Vrlo me razveselila moja žuta tritoma koja je prvi puta procvala i to čak s tri cvijeta. Tritoma je iz radionice BB:

zar nije predivna...obožavam tritome, ajmo još jedan pogled:

između ove dvije gazanije je još jedna tritoma koja još nije cvala:

ovo je Menta longifolia Buddleia, pokusni primjerak, posađena za testiranje podnošenja suše i pripeke:

ovo su niske rudbekije koje sam nabavila kod Šnajdera:

gornje nisu baš nešto, ali ove su lijepe:

a ovo je jedan mali slatkiš, verbaskumčić...sjećate se onog s moga balkona? E, kada je on ocvao, odrezala sam stabljiku i biljku posadila u senjski vrt. I evo ga ponovno cvate, mići je, al me baš razdragao. Verbascum je isto by BB:

nastavak slijedi...

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 13:35
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

Hej draga, pa taj vrt bez obzira na sušu izgleda savršeno, a male štetočine najbolje u škrinjusmile96
Veselim se tvom dolasku!

Triša, u škrinju??? Vidiš ideje, baš lijepi bucmasti i uhranjeniWink
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 05:26
Draga Saro s velikim sam užitkom prošetala tvojim senjskim vrtom, razgledala sve novitete što si nabavila i nasmijala se zbog tvoje ljutnje na malog crnog razbojnika! Big%20smile
A onda sam se zamislila u kutku vrta u hladovini s kavicom i pogledom na more, prelijepo!!!

Time is something you can never get back..
Na vrh
LeoNata View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 278
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje LeoNata Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2011 u 23:50
Iš iš, mali kos!
Draga Sara, može se reći da si napravila malo čudo od svog vrta u Senju! Slike sa prvih stranica i ove sa zadnjih su neusporedive. Još da nemaš granica... Lijepo vam je piti kavicu u onom hladu!
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2011 u 22:46
baš sam se razveselila slikicama koka Smile
kažeš...biljke su se pomalo razrasle? ma razrasle su se one baš fajn..uskoro će ih trebati i sputavati Big%20smile meni je senjski vrt baš če če smile198

Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2011 u 22:14
Hej draga, pa taj vrt bez obzira na sušu izgleda savršeno, a male štetočine najbolje u škrinjusmile96
Veselim se tvom dolasku!
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 6566676869 152>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,656 sekundi.