Aeonium |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3536373839 41> |
Korisnik | ||
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Moj (Verin) lijepo napreduje, ali isto ima samo jednu gavicu (za sada), no kako za koji dan idem na Lastovo, nadam se da će moj jedinac dobiti društvo!
![]() |
||
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
|
Mislim da ju slobodno možeš odrezati i zakorjeniti,a rana na matičnoj biljci će se osuštit i zarasti.Stavi mladu biljčicu u hladovinu da se zakorjeni.
|
||
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
||
![]() |
||
Jedja80 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 01 Rujan 2011 Status: Offline Bodovi: 5 |
|
Zdravo ljudi! Trebala bi malu pomoć.. Imam Aeonium arboreum var. atropurpureum i obožavam ga.
![]() ![]() |
||
![]() |
||
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
|
ma to je već stara slika, sad drugačije izgleda a tako se formirao sam od sebe, nakon što sam mu odrezala glavu - dok je još bila samo jedna, znači pustiš ga da stabljika naraste do neke željene visine i odrežeš cvjetnu rozetu, ispod mjesta reza počnu izbijati nove rozetice i kad se malo razrastu dobiješ tako ili slično formiranu biljku nema nikakvog kidanja listova, biljka sve radi sama ![]() |
||
![]() |
||
lorica10 ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 21 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 740 |
|
|
||
Ruka koja daje uvijek je iznad one koja prima.
|
||
![]() |
||
lorica10 ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 21 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 740 |
|
natalija
![]() |
||
Ruka koja daje uvijek je iznad one koja prima.
|
||
![]() |
||
hanaK ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 17 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 216 |
|
natalija super ti izgleda kako si ga formirala u malo drvce? kidala donje listove ili što?
|
||
![]() |
||
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
|
mislim da je bilo u proljeće
i mene je bilo strah, ali niho me nagovorila (mislim da je baš na ovoj temi bila ta priča) pa sam riskirala i isplatilo se ako ti je isti ko moj ja bih na tvom mjestu to sada napravila, kod tebe je još puuuuno do neke zime i hladnoće, tako da mislim da će se lipo stići i zakorjeniti cvjetna glava i formirati nove na stabljici koja ostane ako nešto slučajno pođe po zlu ja ti šaljem novu rozetu ![]() |
||
![]() |
||
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
|
prekrasan je, poslije naravno! u koje doba godine si to radila?
|
||
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
||
![]() |
||
|
evo iskopala sam neke slike koje bi mogle predočiti kako to otprilike izgleda prije
![]() i poslije ![]() |
||
![]() |
||
|
je, otkineš onaj cvijet na vrhu sa dijelom stabljike i posadiš u drugu posudu, a nakon nekog vremena će ti iz stabljike "bez glave" početi izbijati ovi sićušni listići, naznake novih cvjetnih glavica
ona cvjetna glavica će opet rasti u visinu, a imati ćeš i drugu biljku tj. drugačijeg oblika kad nađem slike svojeg crnoglavca staviti ću ih da vidiš razliku na jednom mjestu (iako mislim da i nije pravi crnoglavac jer ljeti dobije smeđe zelenu boju, a zimi je taman) |
||
![]() |
||
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
|
natalija, objasni postupak, jesi li ga samo otkinula i posadila cvijet, a stapku ostavila.
ja san moga upravo sada presadila u veću grastu i u zemlju za kaktuse. mislim da ga za sad nesnijem dirati, bar dok ne krene ponovo. a dok splasnu vrućine, kao i pinus, tada ću! |
||
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
Natalija, 5 za inovativnost. Od jednog ćeš dobiti dva aeoniuma i nadajmo se ljepša od onog od kojeg si krenula..
Čekam da popusti ova vrućina pa krečem i ja u razmnožavanje svojih aeoniuma. Slikaj kada ovaj tvoj potjera nove pupe da vidimo kako će to izgledati. |
||
![]() |
||
|
antonija možeš i ti sa svojim napraviti isto pa ćeš imati raskošniju biljku, ovako će ti samo ići u visinu, a jedna cvjetna glavica
|
||
![]() |
||
|
ja sam svog zelenog - ne znam koja je sorta
![]() dekapitirala i sad čekam da dobije novi oblik, ove točkice pri vrhu su zameci novih lisnih rozeta ![]() |
||
![]() |
||
|
|
||
![]() |
||
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
|
Sada barem znam kako se zove, hvala Otok!
![]() |
||
![]() |
||
hanaK ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 17 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 216 |
|
kamenjar, super ti je
![]() |
||
![]() |
||
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
|
da,i meni se posebno sviđa..odavno ga tražim kad tamo moja kikach ga imala i dala mi pelcer
|
||
![]() |
||
Olja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
|
Kamenjar,prelepo...kakva boja
![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3536373839 41> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |