Astrophytum |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 910111213 14> |
Korisnik | |
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evo konačno da ulovim malo hrabrosti i da sam pokušam razmnožiti kaktuse i neke sukulente sjemenom. Do sada sam to radio samo reznicama.
Koliko čitam razmnožavanje sjemenom je dugi i spori proces naročito ako se odlučite za spororastuće kaktuse. Od Astrofituma sam nabavio sjeme ovih kaktusa : ASTROPHYTUM asterias v. Superkabuto ASTROPHYTUM asterias v. Hanazono ASTROPHYTUM asterias v. Gonzales ASTROPHYTUM hybride – capas ASTROPHYTUM asterias - hybride (mix) Sa razmnožavanjem mislim još malo počekati, tamo negdje do sredine veljače (radi svjetla). A do tada bi savjeti u vezi razmnožavanja astrofituma sjemenom bili više nego dobrodošli. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
Blago djedici u svojoj kući!
schumy ![]() |
|
**za čistu prirodu i obilje pčelica
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
mali kaktus - zna se ko obavlja zadaću djedice u našoj kući,
a i djedici je božić ![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Znao je djed božičnjak šta si željela
![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
miss m hvala najljepša
![]() trava je, prinova je ispao djedu božićnjaku iz vreće ![]() |
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Je Natalija jedan od varijeteta astrophytuma ornatuma
|
|
![]() |
|
trava ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Jeli to prinova,otkud je stigao?
|
|
![]() |
|
je li ovo astrophytum oronatum? ili možda neki drugi astrophytum?
![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Uh,uh,uh,opet si bio kod susjede
![]() |
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
![]() |
|
![]() |
|
Bravo Pinus,lijepe astrophytume si nabavio
![]() |
|
|
![]() |
|
Od sada špilam samo na sigurno, reče Božikovine da su teška vremena. Nakon onog nazovimo ga „astr.......“ od prije par postova, vrijeme je da popravim dojam sa pravim Astrophytumima. Na slici su Astrophytum crassispinum i Astrophytum ornatum. Ornatum je sijanac moje susjede. Star oko dvije godine. A. crassispinum je stariji. Prvobitno je rastao u šodru sa vrlo malo humusa. Naime taj uzgajivač nastoji izgled svojih kaktusa približiti prirodnom izgledu dotične vrste tako da mu kaktusi žive ono baš u astetskim uvjetima. |
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Prelijep je M.kaktus
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Ovo je prekrasno!!!
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Prelijepo Mali kaktus
![]() |
|
![]() |
|
U pravu si mali kaktus.
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pinus,malo si se zabunio,to nije astrophytum,to je echinopsis subdenudata
![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 910111213 14> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |