Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 368369370371372 407>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Rujan 2011 u 08:02

Pogledajte što je ovo hladno vrijeme napravilo sa mojim „ružama“. Noćne temperature padaju do 10 C i to im izgleda ne odgovara i sunce se je preko dana skrilo. Cvijet izgleda onako smežuran. Dobra vijest je da su neotvoreni cvjetni pupovi u dobroj kondiciji i čekaju novo sunce, uopče ne sumnjam da će ruža ponovno pokazat raskoš svoga cvijeća.

bebolina, od viška glava ne boli, ma naći će se dosta dobrih susjeda zainteresiranih za višak tvojih adeniuma. Zbog toga se ne isplati sekirati.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Rujan 2011 u 01:43
Bebolina sad sam bila na tvojoj stranici i vidijela da ih ti uzgajaš kao od šaleClapClap...Ja sam odustala od sijanja, ali nisam od biljke... Neki sam dan naletila na novu pošiljku u MBMu po cijeni od 49kn, što nije skupo obzirom da inače koštaju 90kn. Pun je pupoljaka i lijepo ie razgranat....Moram ga slikati i staviti na temu...Crvene je boje, a ime mu je EMA....WinkWink
sutra je novi dan
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2011 u 23:41
Originalno poslano od člana jagoda jagoda napisao:

Bebolina sjeme adeniuma sam dobila od dobrih duša na forumu. Posijala sam sve po uputama i biljčice su nikle. Dobro su se držale neko vrijeme, a onda su jedan po jedan uginuli. Vrlo su komplicirani, barem meni jer ne smije biti ni mokro ni suho, mora biti jako toplo i moraju imati puno svjetlosti, a bila je zima....Na kraju su mi ostala dva koji su se održali dugo, ali ipak su uginuli. Više ih neću sijati ,nego sam neki dan kupila gotovu rascvjetanu biljku po pristojnoj cijeni....WinkWink
Žao mi je za to što ti se dogodilo, ali neka je svo zlo u tome!Embarrassed
Adenijumi su osjetljivi samo prvih godinu do dvije, kasnije s njim nema nikakvih problema.
Gdje si kupila biljčicu po pristojnoj cijeni, ako nije tajna?
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2011 u 23:15
Bebolina sjeme adeniuma sam dobila od dobrih duša na forumu. Posijala sam sve po uputama i biljčice su nikle. Dobro su se držale neko vrijeme, a onda su jedan po jedan uginuli. Vrlo su komplicirani, barem meni jer ne smije biti ni mokro ni suho, mora biti jako toplo i moraju imati puno svjetlosti, a bila je zima....Na kraju su mi ostala dva koji su se održali dugo, ali ipak su uginuli. Više ih neću sijati ,nego sam neki dan kupila gotovu rascvjetanu biljku po pristojnoj cijeni....WinkWink
sutra je novi dan
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2011 u 23:00
Originalno poslano od člana OTOK OTOK napisao:

Onda imaš pedesetak balkona LOL
Malo manjeLOL
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2011 u 22:56
Onda imaš pedesetak balkona LOL
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2011 u 22:56
Originalno poslano od člana jagoda jagoda napisao:

Sijala sam adeniume, nikli su ali nisu se održali..

Zašto, kad su ti i zbog čega stradali??
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2011 u 22:24
Originalno poslano od člana OTOK OTOK napisao:

Bebolina, ja ti zaista želim da ti svi uspiju i narastu. Odaj mi tajnu - gdje ćeš s njima?
Hvala na lijepim željamaEmbarrassed
Kad sam se zaljubila u ove debeljuce, znala sam da uspjeva samo jedan mali dio od posijanog (barem po pisanju forumaša) i tako sam ja u startu nabavila brdo sjemenja i krenula u avanturu. Koliko vidim, ide to meni tako da će već na proljeće biti puno ljepih sadnica, nadam se i kojem cvijetiću.
Kud ću s tolikoma? Jednostavno, na svaki balkon po jednu i već ih pola nemaLOL tako da ne moram razmišljati o svakodnevnom zaljevanju, pogotovo po ljeti, kad s kantama šetam dva puta dnevno.
Ako bude viška, udomit ću ih bez problema. Ako pak od njih ne bude ništa, ponovit ću gradivoLOL 
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2011 u 22:10
Bebolina, ja ti zaista želim da ti svi uspiju i narastu. Odaj mi tajnu - gdje ćeš s njima?
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2011 u 21:35
I sad vi meni recite, kako se ne zaljubit u tu ljepotu?? 
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1726
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2011 u 19:33
PrelijepoTongue
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2011 u 19:26

Cvijet kod Adenium hibrida (mojeg) traje svega 5 – 6 dana . No na sreću nove cvjetne pupe proizvodi sve tamo od početka kolovoza i koliko vidim za sada ne namjerava prestati cvjetati.
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1726
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2011 u 07:45
Svaka čast BebolinaThumbs%20Up
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2011 u 19:49
Nije, nije, samo sam ga ja dirala s rukama prljavim od pijeskaSmile
@PinusThumbs%20Up oko sokolovo
Cijeli je nasad (ima još egzotičnog cvijeća) prošli tjedan preventivno tretiran.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2011 u 19:02
.

Šteta bi bilo da izgubiš samo jednog . Dali je to napad gljivica u ovom žutom krugu ?
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2011 u 18:42
Bebolina odaj tajnu : koji doping upotrebljavaš ? Ako ovakvim tempom nastave rasti u proljeće sigurno cvjetaju.

Vidim da ti to ide od ruke. Ajde nabavi sjeme pachypodiuma i prodavaj nama smrtnicima male pachye. Iskustva nemam sa razmnožavanjem adeniuma i pachypodiuma ali mislim da su sada tvoji najosjetljiviji na gljivice. Što ti misliš, dali bi bilo dobro sada tretirati male adeniume sa fungicidima ? (Captan ili Previcur)
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2011 u 18:12

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2011 u 18:10
Jednomjesečne bebe

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2011 u 18:08

Proširuje se obiteljSmile

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2011 u 18:06
Ovi su do prije 10 dana bili samo sjemeThumbs%20Up

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 368369370371372 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,563 sekundi.