Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Trajnice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Iglica - Geranium
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Iglica - Geranium

Odgovori Odgovori Stranica  <1234 5>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
maestral View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 392
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maestral Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2012 u 23:19
Moram se pohvaliti, zahvaljujući jednoj jako dobroj forumašici, dobit ću svoje prve primjerke! smile79
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Veljača 2012 u 12:59
Moram i ja nabaviti taj grmić!Clap
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Veljača 2012 u 12:53
Maestral svakako probaj nabaviti, stvarno su nezahtjevne i lijepe biljke.
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
Na vrh
maestral View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maestral Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2012 u 21:02
Predivne su, a nadam se da ću do ljeta i ja imati koji primjerak 
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2012 u 12:41
Hvala Saro :)
imam jos dvije sorte g. macrorrhizuma ali nazalost nisam ih uspio slikati prosle godine.
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2012 u 12:08

Moj geranium je poput ovog drugog, dakle Biokovo, pravi lijepi grmić.

Dado, tvoji su primjerci predivni!
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2012 u 23:52
super što si stavop slike
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2012 u 23:43
Geranium x cantabrigiense Cambridge

Geranium x cantabrigiense Biokovo

Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2012 u 22:33
hvala dado
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2012 u 20:04
imam ja budem uploudao
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2012 u 12:18
ima netko možda koju sliku od tih ljepotica
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2012 u 11:40
Originalno poslano od člana <div></div>Inače, sad me ovo motiviralo, potražit ću i druge cantabrigiense, zanima me kako izgledaju[/QUOTE
Inače, sad me ovo motiviralo, potražit ću i druge cantabrigiense, zanima me kako izgledaju[/QUOTE napisao:

kad ne cvijetaju izgledaju gotovo svi isto. Neke su sorte malo vise neke malo nize. Najveca razlika

kad ne cvijetaju izgledaju gotovo svi isto. Neke su sorte malo vise neke malo nize. Najveca razlika je u cvijetovima - naravno boja a i visina cvijetne stapke (Niska ili visoka), broj cvijeta, postoje sorte sa duplim i poluduplim cvijetovima. Preko zime razlicite sorte imaju i drugaciju nijansu crvene i narancaste boje na listovima.
Na vrh
maestral View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maestral Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2012 u 19:30
Retriver Sara, hvala na korisnoj informaciji iz prve ruke.
Inače, sad me ovo motiviralo, potražit ću i druge cantabrigiense, zanima me kako izgledaju
Na vrh
maestral View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maestral Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2012 u 19:24
Originalno poslano od člana dado_84 dado_84 napisao:

Do dalmaticuma (ciste vrste) i ja pokusavam doci, a Geranium x cantabrigiense Biokovo imam vec godinama. To je prirodni hibrid izmedu G. dalmaticum i G. macrorrhizum. Inace volim sve trajne geraniume ali skupina x cantabrigiense mi je posebno draga jer je su to  izdrzljivi hibridi koji se brzo sire, poluzimzeleni su sa crvenim bojama lisca preko zime, gusto rastu i dugo cvijetaju.
Upravo takve osobine tražim, znači upada mi u iduću nabavku, barem G. Biokovo. Izdržljivost i duga cvatnja mi dobro zvuče 
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2012 u 11:06
Geranium Biokovo sam  prošlog proljeća kupila od Bake Bee, preživio je pakleno i sušno ljeto u Senju, stvorio lijepi grmić  i čak mi podario nekoliko cvjetića.
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2012 u 12:57
Do dalmaticuma (ciste vrste) i ja pokusavam doci, a Geranium x cantabrigiense Biokovo imam vec godinama. To je prirodni hibrid izmedu G. dalmaticum i G. macrorrhizum. Inace volim sve trajne geraniume ali skupina x cantabrigiense mi je posebno draga jer je su to  izdrzljivi hibridi koji se brzo sire, poluzimzeleni su sa crvenim bojama lisca preko zime, gusto rastu i dugo cvijetaju.
Na vrh
maestral View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maestral Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2012 u 10:46
Naišla sam na webu na dvije vrlo zanimljive biljčice - Geranium dalmaticum i Geranium Biokovo. Kako im sama imena govore, mogle bi biti vrlo zahvalne za naše terene, osobito obalu.
Koliko sam shvatila iz tekstova, g. dalmaticum je izvorna biljka, a g. Biokovo jedan od njenih križanaca. Nisam primijetila da netko spominje ove biljke ili da imaju svoju temu, pa me zanima ima li ih itko, kakva su iskustva...
Na vrh
magnolija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 691
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje magnolija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2011 u 19:56
draga floramye ja neznam odakle si ti, znam da decora dostavlja u cijelu hr, ali za bosnu i hercegovinu to ne bi išlo.ja sam iz sarajeva.u svakom slučaju hvala ti na informaciji.
Na vrh
FLORAMYE View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
DONATOR

Bodovi: 1337
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FLORAMYE Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2011 u 08:35
Magnolija, ja  svake godine u proljeće i jesen nešto naručim iz Decore. Dođe poštom bez ikakvih problema i uvijek mi se sve lijepo primilo.
Na vrh
magnolija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 691
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje magnolija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Rujan 2011 u 11:28
draga triša kako ti je lijep ovaj geranijum, mozak me zaboli od ljepote.kako vam zavidim što imate decoru tamo stvarno ima predivnih biljaka.posebno mi je lijep jer je u tvom vrtu, kod tebe je sve slatko i milo
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1234 5>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,233 sekundi.