kolekcionari kaktusa!! |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112> |
Korisnik | |
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Slikano prošli tjedan prilikom posjete kod jednog malo starijeg uzgajivača kaktusa. Kaže da je prve kaktuse posadio 1960. Ovo su njegovi sijanci. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
prekrsni su
|
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Kamenjar, Pinus, počela sam sliniti kao pas na kost gledajući vaše slike.
Da se pravim važna, samo malo. Kamenjar druga slika (velika) na tvijem postu od 16.09. je Opuntia tunicata. Pazi jako sa njom. Bodlje imaju kukice na vrhu pa kad ubodu.. MM ima obilatog iskustva. Nije čudo da ih mrzi. |
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Kamenjar, moguće nisi primijetila ali ima tema "Slike kaktusa i njihova imena" Tamo su božikovine stavile slike i imena brda kaktusa. Nije da je apsolutna pomoć, jer njih je jako puno varijeteteta a poneki se razlikuju samo u broju bodljika u svakom čuperku, ali za nas amatere dosta.
|
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
vera znam za opuntiju jako je nezgodna,imam osjećaj da bode i na daljinu
![]() ![]() reci koji kaktus ti se sviđa i šaljem ti pelcer
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Pinus da samo znaš kako ti zavidim što si ovu ljepotu vidio u živo.
![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Nana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 19 Rujan 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 332 |
I ja postajem zavidna, iako se nastojim boriti protiv toga. @kamenjar, prekrasni su ti kaktusi i sukulenti, ali ono što je kod tebe jedinstveno i meni najljepše, nije moguće zapelcati, a to je smještaj (naročito uz Timovu stražu ![]() |
|
(O)smijeh je najbolji facelifting
![]() |
|
![]() |
|
hvala nana,tim je moja dušica ljubomorna..jučer sam malo mazila moju echeveriu i samo što sam okrenula u kuću on ju nosom počeo gurat teglicu da padne
![]() |
|
![]() |
|
još malo sam se ponovila...moja kolekcija raste ....
![]() |
|
![]() |
|
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Tek sam sad skužio, jel broj 278 peyotl (Lophophora williamsii) ? Jel se to uopće smije imati kod nas? @kamenjar - lijepi kaktusi, ali nikad neću razumjeti zašto lijepe to lažno cvijeće na kaktuse? Znam zašto to rade, ali svejedno... |
|
![]() |
|
nemogu ga niti skinuti ,ovaj lažni cvjetić,pokušavala al neide ... |
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
najbolje pincetom
|
|
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
da, i ja sam to skidala pincetom, nažalost otišlo je i par iglica, ali pacijent je još živ
|
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Inače prelijepi su ti noviteti Kamenjar
![]() ne smije se Mememe ![]() |
|
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
|
|
![]() |
|
moja kolekcija kaktusa i sukulenata
![]() |
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
šmrc...šmrc... ma ja tu na tvojim slikama ostavljam dušu... Svaki put dobijem želju da kad odem na more u viksu da te molim i preklinjem da me primiš u goste i uživo provedeš kroz svoj svijet... taman se možda za uskrs spremam dole a Vir mi je onda relativno blizu... Znam da se ne poznajemo baš, ali mene je tvoj vrt a i pas već odavno osvojio...
![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Prekrasno Kamenjar! Kako se lijepo sunčaju
![]() |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
đuđa ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 25 |
sjeme kaktusa se moze kupiti u bauhausu u vrtnom centru.
|
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Moja avantura sa kaktusima počela je prije par godina,moja kolekcija se širi,to je isto kao da sam dobio neku bolest,totalno sam lud za njima
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Ne znam zašto je ova tema zamrla ? Ajmo ju podić iz zaborava. Ima nas ovdje puno članova sa lijepim primjercima i lijepim kolekcijama. S tim da ubuduće pokazujemo samo naše kolekcije, bez obzira da li je to kolekcija od 10, 100 ili ne znam koliko primjeraka. Bilo da su u kašetama, kamenjarima ili na terasama.
Evo par moji, slikano danas: |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |