kolekcionari kaktusa!! |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345 12> |
Korisnik | |
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kamenjar, moguće nisi primijetila ali ima tema "Slike kaktusa i njihova imena" Tamo su božikovine stavile slike i imena brda kaktusa. Nije da je apsolutna pomoć, jer njih je jako puno varijeteteta a poneki se razlikuju samo u broju bodljika u svakom čuperku, ali za nas amatere dosta.
|
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Kamenjar, Pinus, počela sam sliniti kao pas na kost gledajući vaše slike.
Da se pravim važna, samo malo. Kamenjar druga slika (velika) na tvijem postu od 16.09. je Opuntia tunicata. Pazi jako sa njom. Bodlje imaju kukice na vrhu pa kad ubodu.. MM ima obilatog iskustva. Nije čudo da ih mrzi. |
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
prekrsni su
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() Slikano prošli tjedan prilikom posjete kod jednog malo starijeg uzgajivača kaktusa. Kaže da je prve kaktuse posadio 1960. Ovo su njegovi sijanci. |
|
![]() |
|
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Lithops nabavljen (odličan mi je stvarno), plus još nekoliko no name kaktusića :) |
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
hvala pinus,nemam više kamenčića a kolekcija raste ..moram čekat ljeto da mi moji slovemci donesu |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Kamenjar, lijepa je tvoja kolekcija, vidi se da se dobro brineš o njoj.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
malo bodljikavaca
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Hannah87 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 25 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 107 |
Kaktuse u malim teglama za par kuna imaš za kupiti u skoro bilo kojem dućanu, od Konzuma, Bille pa do Baumaxa i slično. Ako hoćeš kaktuse iz kvalitetnijeg uzgoja, probaj kod Bešlića, on je specijaliziran za njih. Naravno, većina tih kaktusa s vremenom naraste pa ako baš želiš neke koji ostaju maleni, pregledaj malo ovaj forum. Mislim da bi ti odgovarao npr. živi kamen (Lithops).
|
|
![]() |
|
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Nedavno sam se navukao na kaktuse, ali pošto trenutno živim u stanu s jako malo adekvatnog prostora za kaktuse htio bih nabaviti poneki kaktus koji je dosta sitan. Ima tko preporuku (uz savjet gdje ga kupiti)?
|
|
![]() |
|
za godinu dana mali kaktus nadam se imat jako jako puno kaktusa :)
hvala gricka ,baš me raduje moja kolekcija..
natalija hahhahaha pa nisi puno u krivu
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
za godinu dana će otkupiti bešlića
![]() šala mala, ali stvarno ti je kolekcija rapidno porasla, super ![]() |
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Prekrasna kolekcija. Bravo Kamenjar
![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Zadnja dva tri mjeseca,šta će onda biti za godinu dana
![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
znam pinus prije par minuta sam slikala i požurila da se pohvalim
![]() |
|
![]() |
|
Krasna, uredna i velika kolekcija, samo su ti slike mutne a ja još k tomu slabo vidim i ne mogu pola toga prepoznat .
|
|
![]() |
|
ovo je dio moje kolekcije koju sam sakupila u zadnja 2-3 mjeseca ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Prelijepi noviteti. Kaktus u sredini na prvoj slici je vjerojatno hildewinteria aureispina f. cristata a onaj desno naprijed je mammillaria elongata f. cristata Onaj bodljikavac lijevo u sredini je vjerojatno patuljasta mlječika tj. euphorbia submammillaris.
![]() |
|
![]() |
|
iii natalija ti si se stvarno potrudila i identificirala ,e sad kad mi došeš imat ćeš lijepoga posla dok sve identificiramo hvala otok i hanak
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |