Kaktusi u cvatu |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 117118119120121 134> |
Korisnik | ||
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
||
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
|
znači mali kaktus ti ćeš svoje već unijet,pretpostavljam samo kaktsue sukulnete nećeš
|
||
![]() |
||
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
|
![]() |
||
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
||
![]() |
||
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
|
mali kaktus, zar već moraju unutra!
|
||
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
||
![]() |
||
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
|
Kako su lijepi rascvjetani tvoji kaktusi,moji na žalost sutra i prekosutra idu na zimovanje.
|
||
||
![]() |
||
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
|
mislim da su ovo zadnji cvjetovi u ovoj godini
![]() ![]() ovaj me posebno obradovo,bio mi je oštećen al nisam ga imala srca bacit,posadila ga i evo već procvjeto
![]() |
||
![]() |
||
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
|
**za čistu prirodu i obilje pčelica
|
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
Da, da sada vidim kada usporedim sa slikama sa neta da bi to bilo to. Vjerojatno je L. jajoiana. hvala Miss M
|
||
![]() |
||
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
|
|
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
![]() |
||
|
![]() |
||
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
|
![]() ![]() |
||
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
||
![]() |
||
|
Točno Pinus,treba imati očale da ga se gleda,a tako je lijep
![]() |
||
||
![]() |
||
|
Prvi puta čujem za ovaj kaktus. Tako mali a već cvijeta, prava minijatura.
![]() |
||
![]() |
||
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
|
![]() blossfeldia liliputana |
||
![]() |
||
Nana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 19 Rujan 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 332 |
|
Schumy, imaš neke odgovore na prepoznavanju.
Prekrasna ti je ona parodia sa buketom navrh glave Pinus, što ti je sudbina - nekom prekrasan cvijet a nekom "trnje" Mali kaktus, ja se često vraćam tvojim astrophytumima, zbog njih sam odlučila prvom prilikom nabaviti barem jednog. |
||
(O)smijeh je najbolji facelifting
![]() |
||
![]() |
||
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
|
Hvala
na pohvalama mali kaktus, a sada
molim za pomoć sve forumaše!Objaviti ću slike jedne prekrasne biljčice koju moj susjed već godinama sadi u našem
zajedničkom cvjetnjaku. Toliko je lijepa (što ćete vidjeti i na slikama koje
slijede) da sam ju jednostavno morao slikati i postaviti na ovaj forum.
To nije kaktus ni sukulent, pa je ova objava sigurno „off-topic“, stoga mi pomognite da ju svrstam na pravo mjesto u našem forumu..... Ova biljka ima niz vrijednih osobina, a najvažnije su: 1.) Prekrasnog je izgleda („stasa“) 2.) Cvjeta od 7 do 10 mjeseca, znači puna 4 mjeseca 3.) Zanosno miriše, ima jedan od najugodnijih mirisa koje sam susreo u životu 4.) Medonosna je i peludnosna biljka pa ju pčele cijeli dan posjećuju radi peludi a rano ujutro zbog nektara kada obilno i stalno medi (to vidite i na slikama, pčela se „utapa“ u njenoj prostranoj cvjetnoj čaški 5.) Dobro prekriva neravnine na terenu pa je pogodna za „viseće vrtove“ tj. za ukras na terasastim vrtovima (kao na slici) Evo
slika: ![]() ![]() ![]() ![]() Molim
pomoć i komentare! |
||
**za čistu prirodu i obilje pčelica
|
||
![]() |
||
|
Schumy,Nana,Pinus,kaktusi su vam jedan ljepši od drugoga.Iako i sama imam dosta kaktusa,uvijek sa veseljem pogledam druge.
![]() |
||
||
![]() |
||
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
|
Ljepote na sve strane. Upravo za odmoriti oči.
|
||
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
||
![]() |
||
|
![]() O, kako lijepi trenutak si ulovila Nana ! Ljeto se produžilo u jesen, sunca ove godine dovoljno da i ovaj Hamatocactus cvijeta po ne znam koji puta ove godine. |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 117118119120121 134> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |