Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 360361362363364 407> |
Korisnik | ||
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Mislim da je sve moguće
![]() Ne znam koliko je točno ime pod kojim oni pošalj sjemenke. Meni ni jedan nije ispao onakav kakav sam naručila... |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
|
Do sada sam se oduševljavala sa Pinusovim adeniumima, ali kada sam vidjela ove od Emily ostala sam paf. Bravo Emily!!!
Da li to znači, da postoji mogućnost da i ja dobijem bijelog??? ![]() Vidi me kako sam neskromna...sada bih još i boje birala. ![]() Ništa ne brinite, sve stranice sam pročitala i jasno mi je da najčešće cvjetaju roza cvjetovima, ali tko zna...možda baš meni procvjetaju bijelim i crvenim... ![]() |
||
![]() |
||
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
|
Potpisujem kapitulaciju, ovime priznajem da sam poražena i odlučujem se upustiti u neizvjesnu budućnost podizanja debeljuca (imam dvoje odrasle štrkljaste djece, pa je red da u drugoj polovini svog prvog stoljeća porodim i nešto nalik sebi). Očekujem donatora sjemena da mi se javi!
|
||
![]() |
||
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
|
Eh da, ali to ful sunce... Kod mene je nešto premračno zadnjuh dana
![]() Stoje mi na južnoj strani, ali sunca niotkuda |
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
Koliko vidim po mojima glavni uvjet da obilno cvjetaju je kombinacija sunca i vode. Ne vjerujem da će cvjetati u nekom svijetlom prostoru ili neke slične fore. Ful sunce i dosta vode to je po meni dobitna kombinacija.
|
||
![]() |
||
|
Da, ja sam ih skoro ubila držeći se toga da je pustinjska biljka koja ne treba puno vode.
Kod mojih su pupovi nekako stali sa rastom. Neki bi trebali cvasti po prvi put, a pupovi ne mrdaju nikud. Izluđuju me!! Šta da napravim da se već jednom otvore? |
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
Pitao sam zato što i ja isto tako zalijevam svaka 2 – 3 dana. Moji još uvijek cvjetaju i izbacuju nove cvjetne pupe. Povećam li interval između zalijevanja gotovo, cvjetni pupovi se posuše i moram čekati novi interval rasta. Niti jedna moja biljka od tropskih pa do ne znam kakvih ne zahtjeva tako puno vode kao Pustinjska ruža. Čudno zar ne ?
|
||
![]() |
||
|
2-3 puta tjedno. Nemam hladnu prostoriju da bi ih prestala zalijevati.
Stoje kraj prozora iznad radijatora, pa se dosta brzo posuše. Znam da bi trebali imati period mirovanja, ali im ja to ne mogu priuštiti... |
||
![]() |
||
|
Kako često ih zalijevaš ovih dana ?
|
||
![]() |
||
|
Ne, sami se granaju.
|
||
![]() |
||
|
Emily za 10 su, bravo. Reci molim te dali si ovom bijelom koji cvijeta rezala vrh ?
|
||
![]() |
||
|
Evo i ja držim!
Mada mi se ne čine nešto zahtjevni i ne znam zašto ti ne bi uspjeli ![]() Meni je većina ove godine izbacila pupove, a čitala sam da već i prvu godinu mogu cvasti. Znači, boje saznajemo uskoro ![]() |
||
![]() |
||
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
|
Vidjet ćemo koje ćeš boje dobiti...jedva čekam ![]() ![]() |
||
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
||
![]() |
||
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
|
Emilly baš si ponosna vlasnica..svaka čast,ovaj je bijeli je ![]() |
||
|
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
![]() Eto, potvrdilo se da je iz sjemenki moguće dobiti i bijelu boju, ne samo roza kako se često ovdje piše.
Kako sam tvrdoglava i volim istraživati, pitala sam kosookog uzgajivaća adenijuma s Tajlanda malo o tome i objasnio mi je da je moguće dobiti u svim mogućim bojama, zavisno s kojeg je kultivara sjeme ubrano, ali mi je i šapnuo da sjeme koje je u prodaji nije to. Ogrebla sam se da mi pošalje par sjemenki, što je i ućinio
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Ne, onaj je stvatno ogroman. I ima ogromne listove. Evo našla sam slikicu
![]() Većina ih je kao ovaj bijeli, taj sa velikim cvijetovima je div ![]() |
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
Jel' to taj čupavac koji ti je cvao ogromnim cvjetovima?
|
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Hvala! Baš su pravi čupavci, obožavam ih!
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Emilly kolko tvoji lišća imaju
![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 360361362363364 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |