Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 360361362363364 407>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1664
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2011 u 10:18
Mislim da je sve moguće Wink
Ne znam koliko je točno ime pod kojim oni pošalj sjemenke. Meni ni jedan nije ispao onakav kakav sam naručila...

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2011 u 09:54
Do sada sam se oduševljavala sa Pinusovim adeniumima, ali kada sam vidjela ove od Emily ostala sam paf. Bravo Emily!!!

Da li to znači, da postoji mogućnost da i ja dobijem bijelog???Smile

Vidi me kako sam neskromna...sada bih još i boje birala. Tongue

Ništa ne brinite, sve stranice sam pročitala i jasno mi je da  najčešće cvjetaju roza cvjetovima, ali tko zna...možda baš meni procvjetaju bijelim i crvenim...Smile

Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2011 u 01:46
Potpisujem kapitulaciju, ovime priznajem da sam poražena i odlučujem se upustiti u neizvjesnu budućnost podizanja debeljuca (imam dvoje odrasle štrkljaste djece, pa je red da u drugoj polovini svog prvog stoljeća porodim i nešto nalik sebi). Očekujem donatora sjemena da mi se javi!
Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2011 u 22:22
Eh da, ali to ful sunce... Kod mene je nešto premračno zadnjuh dana Disapprove
Stoje mi na južnoj strani, ali sunca niotkuda
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2011 u 22:19
Koliko vidim po mojima glavni uvjet da obilno cvjetaju je kombinacija sunca i vode. Ne vjerujem da će cvjetati u nekom svijetlom prostoru ili neke slične fore. Ful sunce i dosta vode to je po meni dobitna kombinacija.
Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2011 u 22:08
Da, ja sam ih skoro ubila držeći se toga da je pustinjska biljka koja ne treba puno vode.
Kod mojih su pupovi nekako stali sa rastom.
Neki bi trebali cvasti po prvi put, a pupovi ne mrdaju nikud. Izluđuju me!!
Šta da napravim da se već jednom otvore?
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2011 u 22:05
Pitao sam zato što i ja isto tako zalijevam svaka 2 – 3 dana. Moji još uvijek cvjetaju i izbacuju nove cvjetne pupe. Povećam li interval između zalijevanja gotovo, cvjetni pupovi se posuše i moram čekati novi interval rasta. Niti jedna moja biljka od tropskih pa do ne znam kakvih ne zahtjeva tako puno vode kao Pustinjska ruža. Čudno zar ne ?
Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2011 u 21:48
2-3 puta tjedno. Nemam hladnu prostoriju da bi ih prestala zalijevati.
Stoje kraj prozora iznad radijatora, pa se dosta brzo posuše. Znam da bi trebali imati period mirovanja, ali im ja to ne mogu priuštiti...
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2011 u 21:45
Kako često ih zalijevaš ovih dana ?
Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2011 u 21:40
Ne, sami se granaju.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2011 u 21:37
Emily za 10 su, bravo. Reci molim te dali si ovom bijelom koji cvijeta rezala vrh ?
Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2011 u 21:36
Evo  i ja držim!
Mada mi se ne čine nešto zahtjevni i ne znam zašto ti ne bi uspjeli Wink
Meni je većina ove godine izbacila pupove, a čitala sam da već i prvu godinu mogu cvasti. Znači, boje saznajemo uskoro Smile
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2011 u 21:31
Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

Originalno poslano od člana Emilly Emilly napisao:

Ne, onaj je stvatno ogroman. I ima ogromne listove. Evo našla sam slikicu

Većina ih je kao ovaj bijeli, taj sa velikim cvijetovima je div LOL
PrekrasnoClap
Eto, potvrdilo se da je iz sjemenki moguće dobiti i bijelu boju, ne samo roza kako se često ovdje piše.
Kako sam tvrdoglava i volim istraživati, pitala sam kosookog uzgajivaća adenijuma s Tajlanda malo o tome i objasnio mi je da je moguće dobiti u svim mogućim bojama, zavisno s kojeg je kultivara sjeme ubrano, ali mi je i šapnuo da sjeme koje je u prodaji nije to. Ogrebla sam se da mi pošalje par sjemenki, što je i ućinioLOL Posijala sam i za sad se super drže... držite mi fige.Wink

Vidjet ćemo koje ćeš boje dobiti...jedva čekamsmile213  Fige su u zraku,bez brigeWink
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2011 u 21:29

Emilly baš si ponosna vlasnica..svaka čast,ovaj je bijeli je smile227
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2011 u 21:22

PrekrasnoClap
Eto, potvrdilo se da je iz sjemenki moguće dobiti i bijelu boju, ne samo roza kako se često ovdje piše.
Kako sam tvrdoglava i volim istraživati, pitala sam kosookog uzgajivaća adenijuma s Tajlanda malo o tome i objasnio mi je da je moguće dobiti u svim mogućim bojama, zavisno s kojeg je kultivara sjeme ubrano, ali mi je i šapnuo da sjeme koje je u prodaji nije to. Ogrebla sam se da mi pošalje par sjemenki, što je i ućinioLOL Posijala sam i za sad se super drže... držite mi fige.Wink
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2011 u 21:11

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2011 u 20:57

Hvala! Baš su pravi čupavci, obožavam ih! smile184
Jel' to taj čupavac koji ti je cvao ogromnim cvjetovima?
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2011 u 20:51
Hvala! Baš su pravi čupavci, obožavam ih! smile184
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2011 u 20:46

Super su vam bebice Smile
Moji su posijani početkom 2010. Tek su ovu godinu počeli rasti kako treba. Evo, ovo je slika jednog adeniuma negdje u proljeće

A ovo je slikano ljetos, sad je još puno narastao. Baš ću ga poslikati sutra

Prekrasnosmile120
Bravo @EmilyClap
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2011 u 20:27
Emilly kolko tvoji lišća imaju smile227  divni su ti,pravi ljepotanismile141
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 360361362363364 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,563 sekundi.