Ferocactus |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 12> |
Korisnik | |
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kaktusi u stakleniku kod Bešlića zimuju na nekih 5 stupnjeva znači u stakleniku imaju svjetla ali bez zalijevanja. Osim naravno onih vrsta koje traže toplije zimovanje. U pravilu je bolje ne dati nikakvu svjetlost nego nedovoljnu. Cvast će bez obzira što zimuju na svijetlu, samo bez zalijevanja. Naravno mali kaktusi ako su baš skroz mali trebaju se zalijevati da ne izgube korijen.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Zar nije za ferokaktuse idealno da prezime na što je više moguće svijetlom mjestu, hladnom, od 8 do 12 C, i naravno 4 mjeseca bez zalijevanja. No takvih polica nemam dovoljno. Na takve prozorske police bi stavio kaktuse za koje mislim da će sljedeću sezonu cvjetati.
Ferokaktusi su mi mladi i još dugo neće cvjetati. Zbog toga njih namjeravam staviti na svijetle ali tople prozorske police, recimo 16 – 22 C. Mislim da ne bi smjeli deformirano rasti (?) zbog toga što ima dosta svijetla. Usprkos tome što je položaj pretopli za prezimljavanje kaktusa. Ovo su moji ferići. Može li tko ID bar neke od njih. ![]() |
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Trebala bi bolja slika ali mislim da je prvi lijevo stainesii, pa latispinus, 7 macrodiscus, 9 latispinus no to ti nije sigurno jer neki ferići bitno promijene izgled kako rastu.
|
|
![]() |
|
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
Dobro jutro forumaši!
Za ljubitelje "ferića" evo jednoga od mojih ljepotana! Imam dosta primjeraka ovih "bodljića" u svim stadijima životnih dobi. ![]() ![]() Kako vam se sviđaju? Pozdrav......schumy |
|
**za čistu prirodu i obilje pčelica
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
Pinus, i tvoj i moj ferić je Ferrocactus latispinus, lako ga je
prepoznati jer u „buketu“ bodlji ima jednu – najjaču i najveću koja mu se
oblikuje kao cvijet koji izlazi iz buketa. Pozdrav…………………schumy |
|
|
|
![]() |
|
Da, zaboravio sam ovaj "ferić" je star oko 8-10 godina, tek mi je prošle godine prvi puta procvjetao! schumy |
|
|
|
![]() |
|
Pinus, "prčkao" sam malo po mojim fotićima i našao i ferrocactus latispinus, var. Flavispinus, uoči razliku u veličini i položaju bodlji i boji cvijeta - svijetložuti,
prljavo-bijeli!
![]() ![]() ![]() Pozdrav............schumy |
|
|
|
![]() |
|
Ovo ti nače ići schumy !
|
|
![]() |
|
ovo je gymnocalycium pflanzii
|
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Ovo je moj ferocactus latispinus. Čini mi se da su bodlje kraće
![]() |
|
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
|
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
![]() |
|
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Miss M pola mojih si ID, hvala.
![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Pinis,možeš fulati,ja imam jedan kaktus već godinu dana,ali neznam da li je neki gymno ili ferić!
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Da, da,u pravu si mali kaktus pa vidiš da je i schumy fulao.
![]() |
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Evo mog ferića
![]() ![]() Kod mene je mislim da već 6 godina kupljen je skroz mali... Ali mi nikad nije cvjetao... Možda i bi ove godine ali nisam ga mogla držati na suncu zbog malog... Ima ogromne bodlje tako da ću ga prvom prilikom kad budem išla kod svojih dati tati... (on obožava kaktuse, prije nego sam se ja rodila imao ih je jako puno ali naletila je jedne godine jaka zima i svi su mu se smrzli, žive na moru inače)... jer strah me jednostavno da s emali ne nabode na te bodlje ogromne... U biti zbog njega sam se riješila većine kaktusa imam samo male... |
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Baš mi je žao što su se tvom tati smrzli kaktusi,a ovaj tvoj je prilično velik,bude ga tata pazio i mazio.
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Ma on uvijek kaže da je i bolje da je bilo tako :) takoi tako bi ih morao se riješit kad bi j aprohodala :D
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Krasan je tvoj ferić Zvjezdana, jedan od ljepših na forumu . Gledam ga i pitam se kako ga zalijevaš ? Tegla se jedva vidi.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |